Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

DR İSMAİL BAYRAM ESTETİK CERRAHİ UZMANI

http://blog.milliyet.com.tr/burunestetigisacekimi

30 Mart '08

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Meme estetiği, meme büyütme, meme küçültme, meme dikleştirme ameliyatı, erkekte meme büyümesi

Meme estetiği, meme büyütme, meme küçültme, meme dikleştirme ameliyatı, erkekte meme büyümesi
 

Memeleriniz kimliğinizdir, Onlara hakettiği değeri verip gereken özeni göstermelisiniz.


http://www.estetiksite.com/

MEME ESTETIĞI, ESTETIK MEME AMELIYATI

İdeal

Memeler dişilik simgesidir. Onlar kadının cinsel kimliğiyle bütünleşmiştir. Vücudunuzla uyumlu büyüklükte, dik ve diri duran göğüsler sizi cazibe merkezi yapar. Onlar, dışardan fark edilen gizli güzel silahlarınızdır.

Beklenti

Estetik ameliyatlar bütün sorunlarınızı çözemez. Fakat duysal denge ve gerçekçi beklentiler içindeyseniz; kendinize olan sevgi ve saygınızı artırır, güveninizi tazeler. Böylece başarınızı ve yaşam kalitenizi yükseltebilir.

ESTETIK MEME BÜYÜTME

Meme büyütme, küçük memelerin hacminin artırılması işlemidir. Protez ve bazı durumlarda vücut dokularıyla yapılabilir.

Protezler slikon kaplıdır. Tuzlu su (serum fizyolojik) ve jel ile dolu olabilir. Şekil olarak yuvarlak ve damla olmak üzere iki tip protez vardır.

Meme yapısının özelliklerine göre hangisinin kullanılacağı konusunda hekiminiz sizi aydınlatacaktır.

Amliyat genel ve lokal anestezi ile yapılabilir. Kesiler sıklıkla meme altı ve meme başı çevresinden yapılır. Ameliyat yaklaşık 1-2 saat sürer. Bir gece hastanede kalmanız gerekebilir.

Ameliyat sonrası ağrılar ilaçla kontrol edilebilir ve 1-2 günde kaybolur. Ağrı kesicileri ağrınız olduğunda, antibiyotiği ise bir hafta düzenli kullanmalısınız. İkinci günde pansumanınız sütyenle değiştirilir.

Ameliyattan sonra uyurken iki hafta sırt üstü yatmanız önerilir. Bir ay aspirin ve aspirin içeren ilaçlar kullanmamalısınız. Cerrahınız masaj önerebilir.

Ameliyata bağlı kesi izleri birçok vakada zamanla solarak zor fark edilir hale gelir.

ESTETIK MEME KÜÇÜLTME

Büyük ve sarkan memeler estetik görünümü bozarlar. Sırt ve boyun ağrıları, meme altı tahrişine neden olurlar. Günlük işleri yapmayı zorlaştırırlar. Sosyal yönden utangaçlık, çekingenlik gibi psikolojik sorunlara da neden olurlar.

Bu ameliyat, memeleri vücutla orantılı hale getirmeyi amaçlar. Daha küçük, hafif ve sıkı göğüsleriniz olur.

Bu ameliyat genel anestezi altında yapılır. Meme başından aşağıya doğru uzanan dik veya ters T şeklinde bir kesiyle fazla deri, yağ ve meme dokusu çıkarılır. Meme başı yukarı taşınır. Geniş meme başı çevresi küçültülür. İzler zamanla belirsizleşir ve iç çamaşırlarla kolayca kapatılabilir. Ameliyat 2-3 saat sürer. Hastanede bir gün kalmanız gerekebilir.

Ameliyat sonrası ilaçlarla kontrol edilebilen hafif bir ağrı olabilir. Ameliyat günü yatakta istirahat önerilir. Ertesi günü pansumanınız değiştirilir ve temel ihtiyaçlarınız için ayağa kalkabilirsiniz. Ameliyattan 7-10 gün sonra yorucu olmayan aktivitelerinize dönebilirsiniz. Şişlik ve morluklar birkaç haftada geçer. İlk adetlerinizde memede şişmeye bağlı ağrı olabilir.

Memede his azalması ve duyarlılık artması görülebilir. Bunlar sıklıkla geçidir. İlk hafta seksten ve bir ay memenizi hafif temas dışı müdahalelerden korumalısınız. Size önerilen özel sütyeni 3-6 ay kullanmalısınız. Memelerin son şeklini alması altı ayı bulur.

ESTETIK MEME DIKLEŞTIRME

Memeler yaşlanma, kilo alıp verme, gebelik, emzirme ve yerçekimi gibi etlilerle sarkarlar. Memeler sarkık ve küçükse hem dikleştirme hem de protez ile birlikte büyültme yapılabilir. Mastopeksi süt emzirmeyi etkilemez. Yalnız çocuk düşünüyorsanız bu ameliyatı ertelemeniz uygun olabilir. Çünkü gebelik memenin gerilmesine ve sarkmasına sebep olabilir.

Mastopeksi genellikle genel anestezi altında ve hastanede yapılır. Meme başından aşağıya doğru uzanan bir kesiyle meme başı ve areola olması gereken yere taşınır. Ameliyat 2-3 saat sürer. Ameliyattan 6-8 saat sonra ayağa kalkabilirsiniz. İlk gün yatakta istirahat etmeniz önerilir. Hastanede bir gün kalmanız gerekebilir.

Ameliyat sonrası ilaçlarla kontrol edilebilen hafif bir ağrı olabilir. Ertesi gün pansumanınız değiştirilir. Bir hafta sonra yorucu olmayan aktivitelerinize dönebilirsiniz.

İlk adetlerinizde memede şişmeye bağlı ağrı olabilir. Memede his azalması ve duyarlılık artması görülebilir. Bunlar sıklıkla geçidir. Şişlik ve morluklar birkaç haftada geçer. İlk hafta seksten ve bir ay memenizi hafif temas dışı müdahalelerden korumalısınız. İzler zamanla belirsizleşir ve sütyen altında gizlenebilir. Size önerilen özel sütyeni 3-6 ay kullanmalısınız. Memelerin son şeklini alması altı ayı bulur.

MEME BAŞI ÇÖKÜKLÜĞÜ, GÖMÜLÜ MEME BAŞI

Gömülü meme başı, meme başının areoladan (meme başı çevresindeki kahverengi pigmentli dokudan) daha aşağı seviyede olmasıdır. Görülme sıklığı yaklaşık % 3 civarındadır. Doğumdan kaynaklanabilir veya sonradan oluşabilir. Tekrarlayan iltahap ve meme cerrahisine bağlı olabilir. Tek veya iki taraflı olabilir. Erkeklerde de görülebilir.

Meme başı çöküklüğü kadınlarda emzirmeyi olumsuz etkiler. Ayrıca bu anormal görünüm estetik kaygılara ve psikolojik sıkıntılara sebep olabilir.

Tedavi cerrahidir. Birçok yöntem vardır. Meme başı asılır ve altındaki boşluk doldurulur. Ameliyat lokal anestezi (siz uyanık olursunuz ve ağrı duymazsınız) ile yapılabilir. Yaklaşık 30-60 dakika sürer. Ertesi gün normal güncel aktivitenize dönebilirsiniz. İzler zamanla solarak belirsiz hale gelir.

MEME EŞİTSİZLİĞİ, GÖĞÜS ASİMETRİLERİ

Simetri uyum, ahenk demektir. Asimetri ise bunun tersidir. Aslında insan asimetrik bir canlıdır. Vücudun hiç bir parçası karşı tarafı ile birebir örtüşmez.

Memelerde de durum benzerdir. Genelde sol göğüs sağa göre biraz daha büyüktür. İki göğüs arasındaki büyüklük ve sarkıklık farkı arttığı zaman asimetri belirginleşir. Bu uyumsuzluk rahatsızlık verici olabilir.

Asimetrinin sebepleri çeşitlidir. Bir tarafın gelişmemesi, yetersiz gelişmesi, tek taraflı emzirmeler, bir tarafta kitle olması, cerrahi müdahaleler gibi nedenler sayılabilir.

MEME YOKLUĞU

Memeler doğuştan hiç gelişmeyebilir. Anormal gelişim olabilir. Bu gelişim sorun ve bozuklukları bir veya iki taraflı olabilir. Bütün bu sorunlar ergenlik döneminden sonra (16 yaş) düzeltilebilir.

Göğüs yokluğu, memenin ameliyatla alınmasına (mastektomi) bağlı olabilir.

Meme kanseri yaklaşık her 10 kadından birinde görülür. Pek çok kadın mastektomi gerçeğiyle yüzleşir. Bu kadınlar için büyük bir ruhsal ve bedensel travmadır.

MEME ONARIMI

Memeler kadının cinsel kimliğiyle bütünleşmiştir. Göğüslerin yokluğu ve alınmaları çoğu kadını derinden etkiler. Yapılan araştırmalarda bir çoğu kendini eksik, bir kısmı çirkin, bazıları da kendilerini sürekli hasta olarak hissettiklerini ifade etmişlerdir.

Gelişmiş ülkelerdeki mastektomili kadınların çoğunluğu meme onarımı için plastik cerrahlara başvurmaktadır. Bizim ülkemizde de son zamanlarda bu oranda belirgin artış gözlenmektedir.

Meme onarımı, göğüs kanserinin seyrini ve sonucunu kötü yönde etkilemez. Ameliyat sonrası takiplere engel oluşturmaz.

Meme onarımı, mastektomi ile aynı anda yapılabilir. Daha sonra da yapılabilir. Eş zamanlı onarımın estetik sonuçları daha iyidir. Genelde erken evre kanserlerde uygulanır. İleri evre kanserlerde de uygulanabilir. Hastanın kendi dokuları ile onarılan memeler, radyoterapi ve kemoterapiye engel değildir.

Yapılan çalışmalarda meme onarımının, özgüveni artırdığı, hastaların kendilerini daha iyi hissetmelerini sağladığı, gelecek beklentilerinin daha iyimser olduğu, yaşama yeni bir başlangıç oluşturduğu, aile ilişkilerinin ve cinsel yaşamlarının daha uyumlu olduğu gözlemlenmiştir. Meme onarımı, kaybedilmiş bir organın yeniden yapılması işlemidir. Bu bakımdan estetik değil, bir onarım (rekonstrüksiyon) ameliyatıdır.

Yapılan çalışmalarda koruyucu meme cerrahisi ile birlikte radyoterapi uygulamasının sonuçlarının total mastektomi ile benzer olduğu ispatlanmıştır. Ancak koruyucu meme cerrahisinin uygun olmadığı durumlar vardır: Kozmetik olarak kötü görünümlü memeye yol açabilir. 6 haftalık radyoterapi hasta açısından zorluk oluşturabilir. Kanser oluşturan meme dokusunun yerinde durması düşüncesi hastayı rahatsız edebilir.

Mastektomi tipinin seçimi, hastaya ve meme kanseri tedavi ekibinin tercihine bağlıdır. Bunda, tümörün yeri ve çapı, kanserin tipi, kanserin birden fazla yerde bulunması, mamografide yaygın kireçlenme bulguları, memenin büyüklüğü ve hastanın eğilimleri göz önüne alınan kriterlerdir.

Bu gün; koruyucu meme cerrahisi ve radyoterapi, total mastektomi ve meme onarımı (rekonstrüksiyonu) bütün dünyada kabul gören tedavi seçeneklerdir.

Meme onarımını, protez (slikon) veya vücut dokuları kullanarak yapılabilir.

Protezle veya tek başına sırt dokusu (Latissimus dorsi flebi) kullanılabilir.

Karın dokusu (TRAM flep) en çok kullanılan en popüler yöntemdir. Buna 'bir taşla iki kuş vurmak' da denebilir. Estetik karın germe ameliyatında atılacak olan doku ile meme onarımı yapılmaktadır. Böylece hem göğüs onarımı yapılmakta hem de karın germe estetiği olmaktadır.

Serbest doku transferleri, mikrocerrahi yöntemle vücudun diğer yerlerinden meme bölgesine doku aktarımıdır. Her yöntemin kendine göre avantajları ve dezavantajları vardır.

ERKEKTE MEME BÜYÜMESI, ERKEKTE MEME KÜÇÜLTME, JINEKOMASTI

Jinekomasti, erkekte meme büyümesidir. Erkeklerin % 30-50'ini etkiler. Bir veya iki taraflı olabilir. İlaçlara, hormonlara, hastalıklara bağlı olabilir. Ama çoğu zaman belirli bir neden yoktur ve iyi huyludur.

Meme büyümesi cinsel farklılaşmanın bir belirtisidir. Erkekte normalden büyük memeler kadınsı bir görünüm verir. Ciddi sosyal ve psikolojik sıkıntılara neden olur. Erkekte meme dokusunun alınması zararsızdır. Rahatsızlığın tedavisi cerrahidir.

Bedensel ve duygusal olarak sağlıklı her yaştaki yetişkin erkekler ameliyat olabilir. Sizin veya cerrahınızın tercihine göre lokal veya genel anestezi seçilebilir.

Ameliyat memelerin büyüklüğüne göre 30-60 dakika sürebilir. Hastanede kalmayı gerektirmez. İlk bir iki gün ilaçla kontrol edilebilen hafif bir ağrı olabilir. Bir kaç gün sonra normal hayata dönülebilir. İz zamanla solarak belirsiz hale gelir.

 İLETİŞİM: 0532 301 17 37

www.estetiksite.com

Daha detaylı bilgi için estetik sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

 
Toplam blog
: 7
: 1903
Kayıt tarihi
: 05.03.08
 
 

Estetik Cerrahi Uzmanı - 1971 Giresun'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı. Üniversi..