Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '19

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Meme Silikonu Zararlı mı?

Kadınların en fazla tercih ettiği estetik ameliyatlar arasında meme büyütme estetiği her yıl ilk sıralarda yer alıyor. Nedeni ise basit. Meme ameliyatları kısa sürede en iyi sonucu veren ve hastaların sosyal yaşamlarında daha iyi hissetmesini sağlayan operasyonlardan. Ancak meme silikonu konusunda insanların aklında çeşitli soru işaretleri olabiliyor. Özellikle birçok kadın, meme silikonunun zararlı olduğunu düşünüyor.
 
Meme silikonunun zararı konusunda en fazla korku duyulan şey meme kanserine neden olduğuna yönelik. Meme silikonları genellikle Amerikan FDA onaylı olduğundan meme için herhangi bir zarar teşkil etmez. Kısacası tamamen güvenli yapıya sahiptir. Ancak meme büyütmek ya da diğer meme sorunları için kullanılan ilaç, krem veya serumlar hormonal açıdan ciddi zararlara neden olabilir. Bununla birlikte estetik cerrah tarafından yapılmayan meme dolguları da ciddi anlamda sağlık sorunlarına davetiye çıkarabilir.
 
Silikon Nasıl Kullanılır?
Silikon kullanımı tamamen kişinin durumuna bağlı olarak değişir. Genellikle protez meme dokusunun altında bulunan göğüs kasının altına yerleştirilir. Ancak hastanın durumuna bağlı olarak bu her zaman böyle olmaz. Meme dokusunun hacmi, deri altı dokunun kalitesi gibi çeşitli etmenler bu durumu değiştirebilir.
 
Silikonun göğüs kası altı dışında kullanımı ise iki farklı şekilde söz konusudur. Meme başından ve koltuk altından girilerek yapılan yöntemler, meme altı kadar etkili olmasa da silikon konusunda en fazla tercih edilenler arasında.
 
Meme altından silikon yerleştirmenin tercih edilme nedenleri ise birbirinden farklı. Her şeyden önce kolay ve ağrısız bir yöntem olan meme altı silikon, memeye daha iyi şekil verilme imkânı sağladığı gibi daha doğal bir görünüme ulaşmanızı da sağlar.
 
Silikonlu Meme ile Emzirmek Mümkün mü?
Meme silikonları ile emzirme kanalları arasında herhangi bir bağlantı olmadığı için emzirme noktasında herhangi bir sorun yaşanmaz. Fakat gebelik sonrasındaki süt verme döneminde iseniz bu periyot bitmeden ameliyat yapılması da tavsiye edilmez.
 
Meme Silikonu Patlar mı?
Uzun yıllardır kadınların en fazla merak ettiği konuların başında meme silikonunu patlar mı, sorusu yer alıyor. Ancak günümüzde bu durum mümkün değil. Çünkü son dönemde koheziv jel isimli yeni bir teknik uygulanıyor. İçindeki yapışan moleküller sayesinde uzun yıllar dayanıklı olan bu jeller, meme estetiğinde de en iyi sonucu vermektedir.
 
 
Prof. Dr. Cengiz Açıkel
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
 
https://www.cengizacikel.com
https://www.facebook.com/drcengizacikel
https://www.instagram.com/cengizacikel
 
Toplam blog
: 4
: 48
Kayıt tarihi
: 25.12.18
 
 

UT Southwestern Medical Center, Dallas-USA' da araştırma görevlisi, GATA (Gülhane Askeri Tıp Akad..