Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '20

 
Kategori
Sağlık
 

Meme Ucu Problemleri

Meme Ucu Problemleri

Meme ucu çöküklüğü, ters meme ucu sorunları kadınlarda gördüğümüz ve cerrahi müdahale ile düzeltilmesinin mümkün olduğunu söylemek mümkündür. Meme çöküklüğünün temel nedeni süt kanallarının boyunun kısa olmasıdır. Süt kanallarının boyunun kısa olması, doğuştan olması ile birlikte gelişimsel olarak ortaya çıkabilir aynı zamanda enfeksiyona bağlı olarak ortaya çıkabilir çünkü süt kanallarında oluşan enfeksiyonlarda kanalların küçülmesine neden olacağı için göğüs ucunun da içeri doğru çekilmesine neden olacaktır. Nadiren de olsa süt kanallarının tümoral lezyonlarla meme ucunun içe doğru çökük olmasına neden olabilmektedir. Genel olarak problemler bu şekilde olmaktadır. Bugün ki yazımızda sizlere meme ucu problemlerinden bahsedeceğiz.

Meme Çöküklüğü Tedavileri

Meme ucu çöküklüğü tedavisi için hastanın muayene bulguları son derece önemlidir. Çünkü bu meme çöküklüğünün belli oranda dereceleri bulunmaktadır. Bazı durumlarda bu çöküklük vakumlu belli cihazlar sayesinde normal seviyeye ulaştırılması mümkündür. Bu vakumlu cihaların kullanılması genelde emzirme döneminde olan annelerin tercih ettiği bir yöntemdir. Bazı durumlarda meme ucu bu vakumlu cihazlarla dışarı çıkarılamaz ve ameliyat olunması gerekmektedir. Lokal anestezi ile meme ucu etrafı uyuşturularak süt kanalları bir miktar sertleştirilir ve süt kanallarının iç kısmına meme ucunun dış kısmına yukarıda tutacak şekilde minik dokunuşlar ile bu durum kalıcı olarak düzeltilmek mümkündür.

Doktor Seçimi

Doktor seçiminin önemine neden önem vermeniz gerektiğinin memenin sadece estetik olarak bir yapıya sahip olmadığını ve fonksiyonel olarak üstlendiği görevlerin farkında olmanız gerekmektedir. Burada ise doktor seçiminin önemi sizin bu ameliyattan estetik ve fonksiyonel en iyi sonucu almanızı sağlamasıdır. Doktorun meme anatomisinden son derece iyi anlaması ve bu ameliyatı daha önce yapmış yani tecrübeli olması gerekmektedir. Memede bulunan süt kanalları ve süt bezlerinin zarar görmesi durumunda hastanın ameliyattan sonra emzirme sürecinde sorun yaşamasına neden olabilir. Bu doktorun kullandığı tekniğe bağlı olarak değişebilir elbette bazı durumlarda ise memenin estetik olarak düzeltilip fonksiyonel olarak sorunların yaşayabileceği ağır ameliyatlar olabilir bu durumda zaten en az 3 – 4 farklı doktordan görüş almanızı tavsiye ederiz. Bu tür ağır ameliyatlar da zaten doktorunuz sizi mutlaka bilgilendirecektir.

Meme Çöküklüğü Fiyat

Meme çöküklüğü yapılacak operasyona göre değişmektedir. Hastanın muayene bulguları olmadan, hastanın isteklerini bilmeden fiyat vermek mümkün değildir. Fiyat yapılacak operasyon, doktor seçimi, kullanılan teknik, kullanılacak malzeme ve alınan hizmete göre değişiklik gösterebilmektedir.

Doç.Dr. Süleyman TAŞ

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah

https://www.suleymantas.com.tr/meme-buyutme-ameliyati/

https://www.tasklinik.com/meme-buyutme-estetigi/

 
Toplam blog
: 85
: 60
Kayıt tarihi
: 01.03.14
 
 

Doç.Dr. Süleyman TAŞ, başarıyı kendine ilke edinmiştir. Türk ve Avrupa Plastik Cerrahi Dernekleri..