- Kategori
- Ben Bildiriyorum
Mersin Büyükşehir'den engellilere destek devam ediyor...

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi her zaman engellilerin yanında...
Söz konusu yardımların yıllardır belli periyotlarla devam ettiğini belirten Yerel Gündem 21 Kent Konseyi Genel Sekreteri Nuri Özdemir, <ı>“Başkan Macit Özcan’ın önderliğinde uzun bir zamandır devam ettirdiğimiz bu destek ve yardımlar, önümüzdeki süreçte de artarak devam edecektir. Bu misyonu yerine getirirken tek amacımız, sizin içinde bulunduğunuz zor duruma bir nebze de olsa katkı sunmaktır ve hayatı sizin adınıza kolaylaştırmaktır”ı> dedi.
Periyodik olarak devam ettikleri hasta bezi dağıtımının yanı sıra, isimleri belirlenmiş fiziksel engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye dağıtımında bulunduklarını da kaydeden Yerel Gündem 21 Kent Konseyi Genel Sekreteri Nuri Özdemir, <ı>“Engelli vatandaşlarımızın her türlü sorunlarında kendilerinin daima yanında olmayı bir görev olarak kabul ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Macit Özcan bizlere, engelli vatandaşlarımızın sıkıntılarının giderilmesi için yasalar çerçevesinde ne yapılması gerekiyorsa yapılması talimatı vermiştir ve bizler de bu yönde çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bu çalışmaları gerçekleştirirken asla siyaset yapmıyoruz ve bunu da sizlerin vicdanlarına bırakıyoruz”
Yerel Gündem 21 Kent Konseyi Genel Sekreteri Nuri Özdemir konuşmasının sonunda, sosyal belediyecilik ilkeleri doğrultusunda ve sivil toplum örgütlerinin egemenliğinde bu tür dayanışmaların devam etmesi dileğinde bulunarak, <ı>“Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz sebebiyle Büyükşehir Belediyesi birçok etkinliği iptal etmek durumunda kaldı. Kriz bitimiyle birlikte bu bütçe, siz engelli vatandaşların daha çok hizmetten yararlanabilmesi için kullanılacaktır”ı> dedi.
Nuri Özdemir’in konuşmasının ardından engelli vatandaşlara 80 koli hasta bezi dağıtılırken, Büyükşehir Belediyesi’nin elinde bulunan 400 adet tekerlekli sandalyeden 60 tanesi ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. Geriye kalan tekerlekli sandalyeler önümüzdeki süreçte talep olması halinde yine engelli vatandaşlara dağıtılacak.