Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Temmuz '09

 
Kategori
Güncel
 

Mersin THK Başkanı Atilla'dan, Mezitli Belediye Başkanı Yıldırım'a ziyaret...

Mersin THK Başkanı Atilla'dan, Mezitli Belediye Başkanı Yıldırım'a ziyaret...
 

THK Mersin Şubesi Başkan ve Yönetimi Mezitli Belediyesini ziyaret etti.


Türk Hava Kurumu Mersin Şube başkanı Akın Atilla, Bşk.Yrd.Ümit Karakuş, Yönetim kurulu üyelerinden Remzi Turanlı, Nevzat Çömlek ve Erol Timuçin, Mersin Mezitli İlçe Belediye Başkanı Uğur Yıldırım’a nezaket ziyaretinde bulundular.

Ziyaretimizin amacı başkanımıza yeni görevinde başarılar dilemek ve karşılıklı bilgi alışverişinde bulunmaktır diyen THK Mersin Şube Başkanı Atilla “Biz kurum olarak sayın başkanımıza başarılar diliyoruz. Mezitli’nin Yıldırım döneminde çok daha değişik bir çehreye sahip olacağına inanıyoruz, bu süreçte bizlere ihtiyaç duyduğunuz her an sizin yanınızda olacağımızı bilmenizi istiyoruz ” dedi.

Daha sonra Türk Hava Kurumu hakkında Başkan Yıldırım’a bilgi aktaran Atilla “Şu an kurumumuz Türkiye’de Çevre ve Orman Bakanlığının bile sahip olmadığı 6.5 ton su kapasiteli 5 adet yangın söndürme uçağı alarak devletimizin hizmetine sundu. En son Foça yangınında bu uçaklar sayesinde yangının daha büyük felakete sebep olması önlendiğini, Türk hava kurumu yasal yükümlülüğü bulunmamasına rağmen orman bölge müdürlüğü ile yapmış olduğu protokol doğrultusunda 22 yıldır ülkemizde çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmalarına katıldığını belirterek Türk hava kurumu devletin yetişemediği yerlerde Türk havacılığının açıklarını kapatan, yeni yatırımlar yapan, havacılığımızın çağdaş ülkeler seviyesine yükselmesini sağlayan devlet kurumu gibi çalışan bir dernektir” şeklinde konuşan Atilla son olarak “Türk Hava Kurumunun bütün hedefi Atatürk’ün hedefleri, ilkeleri doğrultusunda hareket ederek gençlerimizi yetiştirmek, ülkemizin havacılık konusunda tüm eksikliklerini karşılamak“ İstikbal Göklerdedir” sözünün önemini yaşatmaktır, diyen Atilla; Türk Hava Kurumu yapılan her yardımın kuruşu kuruşuna nerelere harcandığının hesabını verebilen bir kurum olduğunun altını çizdi.

Başkan Yıldırım ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “ Yönetim kurulu ile birlikte ziyaretiniz onur verdi, hoş geldiniz diyorum. Türk Hava Kurumu ülkemizin en önemli ve en başarılı kurumlarından biri, Ulu Önderimiz Atatürk İstikbalin Göklerde olduğunun altını çizmiş olmasının önemini şimdi daha çok anlıyoruz. Gerek ülke güvenliği gerekse teknoloji anlamında bir ulusun olmassa olmazlarından olduğunu gözler önüne seren havacılık artık hak ettiği ilgi ve saygıyı almak zorundadır. Ben kurumuzun çalışmalarını çok yakından takip ediyorum ve yaptığı başarılı çalışmaları yürekten alkışlıyorum. Bildiğim kadarı ile son 3 yılda seksen bin gencimize uçmayı sevdiren bir eğitim kurumu olma özelliğinin yanı sıra devletimizin ulaşamadığı birçok konuda havacılığımızın eksiklerini kapatma başarısı göstermiştir” diyen Yıldırım “ Atatürk ilkeleri doğrultusunda yolundan hiç şaşmadan ilerleyen bu güzide kurumumuza tekrar teşekkür ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından THK Mersin Şube Başkanı tarafından Mezitli ilçemizin havadan çekilmiş resmini Başkan Yıldırım’a takdim ettiler.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..