Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Mesiad yılın işadamı ödülleri sahiplerini buldu

Mesiad yılın işadamı ödülleri sahiplerini buldu
 

MESİAD ödülleri sahiplerini buldu.


Mersin’de faaliyet gösteren, ekonomi ve istihdam alanlarında fark yaratan işletme sahipleri, bu yıl 6. Sı düzenlenen MESİAD Yılın İşadamı ve Girişimcisi Ödülleri Gecesi’nde ödüllerini kent protokolunun elinden aldı.

Bu yıl 6.'sı gerçekleştirilen törene; Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Çobanoğlu, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Süha Aydın, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, DASİFED ve Çukurova Kalkınma Ajansı Başkanı Süleyman Onatça, sivil toplum örgütü temsilcileri, sanayici ve işadamları katıldı.
Gecenin açış konuşmasını yapan MESİAD Başkanı Ali Doğan Küresel kalkınmanın lokomotifi olan iş dünyası ve girişimcilerin, toplumda yarattığı değerlerle her bakımdan örnek olma çabası içerisinde olduğuna dikkat çekti. Başkan Ali Doğan; Girişimci sayısı arttıkça, ülkenin refah düzeyinin yükselmekte olduğuna vurgu yaptı. Doğan, ” İş ve aş sahipleri artmakta ve dolayısıyla mutlu insanlar çoğalmaktadır. Bu şartların yaratılmasında bazı örnek girişimcilerin payı çok büyüktür. İşte bugün burada bir araya gelerek iş, kültür sanat ve toplumsal hizmet alanında rol model olan örnek iş insanlarımızı ve girişimcilerimizi ödüllendirmek, bugünün anısına plaket takdim etmek üzere bir aradayız.”dedi
Ali Doğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İstihdam probleminin çözümünde üretim ve hizmet sektörüne yapılacak yatırımların çare olacağına inanıyoruz.Ancak, girişimci insanların önündeki bürokratik engeller, yatırım teşviklerinin sektörel bazda verilmemesi ve istihdam üzerindeki vergi ve sosyal güvenlik prim yüklerinin azaltılmaması, biz girişimcileri yatırım yapmaktan alıkoymaktadır. Hükümetimiz acilen bu konuları gündeme almalı ve uzun zamandır işadamlarının beklediği bu çözümleri uygulamaya koymalıdır. Eğer bu konuda gerekli önlemler zamanında alınmazsa , işsizlik sorunu daha da artacaktır. Özellikle az vasıflı insanların istihdam edildiği tekstil ve benzeri sektörlerde ciddi bir dar boğaz yaşanmaktadır. Bölgemizde birçok köklü firma faaliyetlerini durdurmuştur. Ama, örneğin, Çin Halk Cumhuriyeti’nin çok yakın bir geçmişte aldığı kararla para birimi Yuan’nın değerini yükseltmesi, bu alanda yeni fırsatların ortaya çıkmasına neden olabilecektir. Dünya ile rekabet edebilmemiz için sosyal sigorta, vergi indirimi ve teşvikler konusunda devletin ciddi bir destek vermesi gerektiğine inanıyoruz. Böyle bir destek bölgemiz içinde toplumsal ve ekonomik açıdan son derece olumlu sonuçlar doğuracağı gerçeğini de bir defa daha vurgulamak isterim. MESİAD olarak en temel hedeflerimizden biri de, toplumsal sorumluluk bilinci içerisinde çalışarak Mersin’i bir yatırım cenneti haline getirmektir. Bu hedef doğrultusunda bankaların yatırım yapmayı hedefleyen iş insanlarına sağladığı ferdi kredilerin yanında, orta ve uzun vadeli yatırım kredisi vermesi, bölgemizde yatırım, üretim ve istihdam düzeyinin artmasına önemli katkı sağlayacaktır.
Mersin’in yeni bir sıçrama yaparak önümüzdeki on yılın fırsatlarını yakalaması için yeni projeler başlatılmıştır. Bunlardan bazıları; Lojistik Merkez, Yeni Konteyner Limanı, Mersin-Tarsus Kıyı Kesimi Turizm Projesi, Uluslar arası Çukurova Bölgesel havalimanı, Mersin-Antalya Karayolu’nun duble yol olarak yenilenmesi önde gelen somut projelerimizden bir kaçıdır. Ayrıca Dünyadaki tarımsal gelişmeler, Mersin’i avantajlı bir duruma getirmektedir. Buna ek olarak ilimizin tarihi, arkeolojik ve ören yerlerinin çeşitliliği, var olan inanç ve kültür zenginliğine göçle eklenen yeni zenginlikler, şehrimizin en önemli niteliklerinden biri olarak bizlerin umutla geleceğe bakmamızı sağlamaktadır. Bu özelliklerimizin ülkemiz refahına ve barışına temel olması temennisi ile her geçen gün gayretimizi arttırıyoruz. Bütün destek ve imkanlarımızı kullanarak bu ulvi sonuca ulaşılmasında işadamları olarak çaba sarfediyoruz. “
DASİFED Başkanı Süleyman ONATÇA konuşmasında Adana ve Mersin’in her alanda kaderlerinin ortak olduğunu bu nedenle pek çok projeyi birlikte gerçekleştirmeleri gerektiğini dikkat çekerken MESİAD’ın 6. sını düzenlediği yılın işadamı etkinliğine Adana’yı da katarak birlikte yapılmasını önerdi.

Ödül töreninde konuşan Mersin Valisi Güzeloğlu, çok önemli zenginliklerin, ülkesi oluğumuzu vurgulayarak, “Mersin olarak da iyi bir konumdayız. Bölgesel stratejileri, bölgesel kalkınma planlama ve gelişmeleri reddetmemekle birlikte, önceliğe Mersin’den başlayarak, bu doğrultuda birlikte hareket etmeliyiz” dedi.
Kalkınmanın her alanında, istihdam ve üretim ağırlıklı bir büyüme ve gelişme stratejisini birlikte hedeflemek gerekliliğine dikkat çeken Vali Güzeloğlu, “Bu noktada kamu, özel sektör, sivil ve sosyal kesim bir bütün olarak birlikte hareket etme mecburiyetini ve sorumluluğunu da bilmeliyiz. Böyle yaklaştığımız zaman, aşmakta zorluk olduğunu düşündüğümüz bir çok temel eşiğin, çok kolay aşılacağını da görebilmekteyiz” diye konuştu.
Ülkemizin ve ilimizin gelişmesi ve kalkınmasına katkıları olan, işadamlarını içtenlikle kutlayan Vali Güzeloğlu, “Kalkınmayı sağlayan, istihdam, üretim ve büyümeye dayalı gelişmenin hazırlayıcısı iş adamlarımızın bu çabası her hürlü takdirin üzerindedir” dedi.

21. yüzyılda bilginin önemine vurgu yapan Vali Güzeloğlu, “Mersin’de geçmişte üretilen bilgi temelli gerçekleştirilen bir çok önemli çalışma olduğunu biliyorum. Belki de bu noktadan sonra yapılması gereken, üretilen bilginin üretime değer olarak dönüşmesini sağlamak, ulusal ve küresel rekabet ortamında Mersin’e bir değer yaratmasını sağlamak olmalıdır.” dedi.
Bilinenleri tekrarlamak yerine bundan ders almak gerektiğini de ifade eden Güzeloğlu, “Örneğin turizmi Mersin’de yeni başlayacak bir sektörel çalışma ve alan olarak konuşuyorsak, Türkiye’nin turizm sektöründe ve geçmişinde yaptığı yanlışlıkların tekrarlanmaması, turizmi sayısal çokluklar, yatak ve benzeri tesisler olarak değil, ülkeye kattığı ve kazandırdığı döviz ekseninde ele alarak değerlendirmek gerek” şeklinde konuştu.
MESİAD Başkanı Ali Doğan, MTSO Başkanı Şerafetin Aşut, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, DASİFED ve Çukurova Kalkınma Ajansı Kurulu (ÇKA) Kalkınma Kurulu Başkanı Süleyman Onatça’nın konuşmasının ardından ödül törenine geçildi.
Gecede, Yılın İşadamı Büyük Ödülü’nü Özbal Çelik Boru Genel Müdürü Tufan Ballı, Vali Güzeloğlu’nun elinden alırken, Meslek Hizmet Ödülü’ne layık görülen Mersin eski Valisi, yeni Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’un ödülünü ise; Aksoy adına Vali Güzeloğlu aldı.

2010 töreninde ödül alan isimler şöyle:

1. Yılın İşadamı Büyük Ödülü Hasan Tufan BALLI ÖZBAL Çelik Boru A.Ş. Genel Müdür
2. Yılın İşadamı Teşvik Ödülü Serhat DÖVENCİ Akdeniz Çivi-Tel Nak. San. Ve Tic. Ltd. Şti. Sahibi
Yılın Girişimcisi Büyük Ödülü Sayın Erden TİMUR Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım A.Ş Başkan Vekili
Yılın Girişimcisi Özel Ödülü Sayın Dr. Ahmet TEKİN IMC Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı
Yılın Girişimcisi Tarsus İlçe Teşvik Ödülü Levent SARAÇ GroupMED sahibi
Yılın İşadamı Erdemli İlçe Teşvik Ödülü Sayın Mustafa KARAGÖZ Karagözler Gıda orağı
Yılın İşadamı Silifke İlçe Teşvik Ödülü Nurettin KAYNAR Kaynar Tarım sahibi
MERSİN KÜLTÜR-SANAT HİZMET ÖDÜLÜ
İçel Sanat Kulübü adına Başkan Teoman Sungur
MERSİN KÜLTÜR-SANAT HİZMET ÖDÜLÜ
Semihi Vural İç mimar-araştırmacı yazar
MERSİN ÇEVREYİ KORUMA ÖZEL ÖDÜLÜ
AKASMA Geri Dönüşüm ortağı Servet ÇAMURDAŞ
MERSİN MESLEK HİZMET ÖDÜLÜ Sayın Hüseyin AKSOY Samsun Valisi

Ayrıca Mersin Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin hazırladığı yıl sonu projelerinden kayda değer olanlar da takdir belgesi ve para ile ödüllendirildi.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..