Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '10

 
Kategori
2010 Dünya Kupası
 

Mesut Özil ve Alman futbolu...

Mesut Özil ve Alman futbolu...
 

Dünya kupası maçlarını izlerken içim burkuluyor.

Bizim takımımız niye burada değil?

Oynanan futbola baktığımızda, biz burada en az yarı final oynardık diye düşünüyorum.

Maçlara baktığımızda, Güney Kore-Yunanistan maçında, İngiltere-ABD maçında ve Almanya-Avustralya maçında biraz futbol gördük.

Beni bu maçların içinde şaşırtan tek maç, Güney Kore-Yunanistan maçı oldu. Güney Kore’nin Yunanistan’ı çok rahat yenmesi, Avrupa şampiyonu olan bir takıma hiç yakışmadı.

Bir diğer şaşırtıcı olay, Fransızların eski dünya şampiyonluğu ve Avrupa şampiyonluğunda kazandıklarını hala yedikleri yönündeki ortak görüş.

Gelelim turnuvanın en gollü maçına…

Evet, 2010 Dünya Kupası D Grubu'nda Almanya ile Avustralya kozlarını paylaştı. Almanların eleştirdikleri takımları, kupa maçlarına öyle lir başlangıç yaptı ki, taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandı.

İzlediğim ve okuduğum otoriteler, bu maçta Almanya’nın en etkili futbolcusunun Mesut Özil olduğu konusunda ortak görüş açıkladılar.

Gerçekten de Almanlar rakiplerini Mesut Özil önderliğinde sahadan sildi! Şans biraz daha Mesut’un yanında olsaydı en az iki gol atardı. Kaleciyi geçmesine rağmen topu kaleye gönderememesi ise sadece bir şanssızlıktı!

Almanların futbolları ile kupaya renk kattıklarını söylemekte fayda var. Kupa maçları gerçekten FİFA’nın onca uğraşına rağmen kısır geçiyor. Yeni yaratılan topun da işe yaramadığını söylemeliyim.

Mesut Özil’i milli takımımıza kazandıramayan zamanın yetkili ve etkili kişileri acaba bu futbol karşısında ne diyorlar? Milli takımları babalarının çiftliği gibi görenlerin yüzleri biraz kızarıyor mu acaba?

Gelelim Mesut Özil’in oynadığı bu futbol, Almanya’yı finale taşır mı?

Daha Brezilya ve İspanya’nın maçlarını izlemedik. İzlediğimiz takımlar arasında en güzel futbolu, zayıf rakibinin karşısında Almanya oynadı.

Ev sahibi Güney Afrika ile oynanan maçta, Meksika takımının oyuncusu Santos’un futbolu göklere çıkartılırken, Mesut Özil’in futbolu nerelerde acaba?

Biraz şovenistçe de olsa, şu ana kadar turnuvanın en güzel futbolunu oynayan ve en değerli futbolcusu Mesut Özil!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..