- Kategori
- Deneme
Mevlana İle Şems -3

Mevlana ile Şems hikayelerine ve felsefelerine devam edeceğim.
Zira beni inanılmaz etkileyen ve gönülden değiştiren bir hikayeler dizisi bunlar. Yüz yıllar öncesinden gelen ama günümüzde de bize yol gösteren hikayeler.
Öncelikle Şems ile başlamak gerekir. Şems Der ki insanın üzerindeki kir ne olursa olsun temizlenir. Ne yapmış olursanız ne durumda olursanız olun, zaman değişir ve temizlenebilirsiniz. Ancak gönül kiri temizlenmez. Kötü olan her zaman kötüdür. Değişmez.
Gönül kiri deyince ise aklıma Mevlana geldi, her nasılsa Mevlana ile Şems hikayelerde ve sözler de devamlı birbirlerini tamamlamaktalar.
Mevlana derki "Nasıl siz halının üzerinde biriken tozu almak için halıyı silkeleyip, onu sopa ile dövmektesiniz. Ancak nasıl amacınız kiri almaktır halıyı dövmek değil, Allah ta insanın gönlündeki kiri almak için insana zorluk verir, amaç insanı yormak üzmek değil gönlündeki kiri almaktır"
Zor günler geçer, iyi günler gelecektir. Allah'ın bu günleri size yaşatmasının bir sebebi vardır. Esas o sebebi öğrenmeye çalışın isyan etmeye değil.
Ayrıca Şems derki " Allah size diken yolladıysa, Allah'a şükredin zira dikenin olduğu yerde gül de vardır ve Allah size Gül'ü de verecektir.
Saygı ve Hürmetlerimle