Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '16

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Mevzuat hayata mâl olabilir.

Mevzuat hayata mâl olabilir.
 

Günümüzde sağlık hizmetlerinde yaşanan en büyük sorun kalitesiz malzeme ile sağlık hizmeti vermeye çalışmak ve malzeme nedeniyle hastanın zarar görmesi hâlinde sorumluluklarının ne olacağı.
 
Son dönemlerde bu konuya ilişkin çok sayıda şikâyet aktarılmaya başlansada , ihale mevzuatı nedeniyle çözüm bulunamamaktadır. Kullanılan kalitesiz malzemeden çok şikâyet eden sağlık çalışanları bu malzemeler nedeniyle oluşacak olumsuz sonuçlardan kendilerinin sorumlu tutulacağından endişe etmektedirler. Aslında çoğu insanın özel hastaneleri seçmesindeki en büyük kıstasta budur bence. Düşünsenize mevzuata sıkıştırılmış 7/24 ACİL sağlık hizmeti veren bir kurumsunuz. 
 
Aslında bazı hastalara imkanı varsa daha kaliteli malzemeleri dışardan temin etmesi yönünde bilgi de verilebilir. Ancak Sağlık Bakanlığı suistimal edildiği gerekçesiyle bu uygulamaya da son vermiştir. İhale mevzuatında en ucuz malzemeyi almak şartı olduğundan hastalara kullanılan ilaç, tıbbi sarf ve diğer malzemelerin kalitesini tartışmaya bile gerek yok bence. Güzel bir atasözü ile devam edecek olursak "Ucuz etin yahnisi ..." demek yerinde olur. 
 
ACİL hizmetin varolduğu kurumlarda mevzuata sıkıştırılmış bir sağlık hizmeti ne kadar verimli olabilir ? Hizmet kalitesini arttırabilmek adına bu konunun üzerinde durulması gerektiğini düşünüyorum.
 
Sağlıcakla ...
 
Toplam blog
: 14
: 657
Kayıt tarihi
: 23.12.12
 
 

1989 yılı mayıs ayında Anadolunun kapısının açıldığı Muşun Malazgirt ilçesinde doğdum. İlk, orta ..