- Kategori
- Siyaset
MHP, HDP’yle Yan Yana Gelmemek İçin Doğru Yasalara Hayır Diyor Bu Anlaşılmaz İnat Bize Kaybettiriyor

Kanuna evet ya da hayır diyorsun ve o kanun bu ülkede uygulanacak. HDP’liler uzaydan gelmedi ya onlar da doğru yasalara evet diyebilirler, onlar evet dedi diye siz hayır mı diyeceksiniz?
Belki bu nedenle tuzağa düşüyorsunuz, ülkenin hayrına bir yasaya bilinçli olarak evet derler, nasılsa onlar evet dedi diye siz hayır diyorsunuz, kanun çıkmaz.
HDP ile yan yana gelmemek için oylamaya katılmamak da aynı şey…
Mecliste yan yana gelmiyorsunuz ama aynı sıralarda oturuyor ve aynı ülkede yan yana yaşıyorsunuz; belki onlardan birinin evi iki sokak ötede.
Ülkeyi bölmeye çalıştıklarını düşünüyorsanız onların özellikle çıkmasını istediği yasalara muhalefet edersiniz, OHAL istemiyorlar mesela olsun dersiniz, bunu anlarım.
Malum MHP olmayınca kanun çıkmayacak, kilit durumda olmasa belki önemli değil.
Mesela verilen af teklifine HDP olumlu oy verse MHP kendi teklifine hayır mı diyecek.
“Onlar varsa biz yoğuz” tavrı ülkeyi böler ve Kürtleri dışlama anlamına da gelebilir.
Ülkenin kaderiyle ilgili konularda duygusal davranılamaz, varsa bir şeyiniz(ki çok normal teröre destek veriyorlar şüphesini ben de taşıyorum ama ülkede de kanun var değil mi) başka şekilde tepki gösterilir.