Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '10

 
Kategori
Güncel
 

Millet kırılıyor

Millet kırılıyor
 

www.yalvacinsesi.com


Millet kırılıyor, dökülüyor. Parasızlık hat safhada. Vatandaş ilaç alacak para bulamıyor. Bunlarda halkı nasıl zenginleştiririm diye uğraşacağına, halkın fakirliğine nasıl yardımcı olurum mücadelesi veriyorlar. Yok bedava diş hastaneleri açılıyor. Kumanya dağıtmalar. Ramazanda iftar vermeler. Millete kömür yardımları. Bizim milletimizde diyor ki, ya Allah razı olsun hükümetten, bak bize kömür veriyor, kumanya dağıtıyor, dişlerimizi devletten yaptırabiliyoruz.. Bir Allah'ın kulu da demiyor ki , kardeşim bu ne hal? Biz kumanya , kömür bedava diş hastanesi istemiyoruz. Biz iş istiyoruz. Bugüne kadar para bitince, kredi kartına saldırdık, şimdi onlarında limitleri doldu. Ödeyecek gücümüz yok. Ev bark hacizli. Hadi hükümet sıkıysa bir kanun çıkarsın, madem fakir fukaranın yanında. Eve alınan eşya haricinde, her hangi bir borçtan doğru eve haciz yapılmayacak. Önceden kredi kartını kimse alamıyordu. Yabancı ülkelerde hala öyle. bizde herkese veriliyor. Adam aç, ne yapsın mecbur kredi kartına sarılıyor. Ne yapsın hırsızlık mı yapsın, gasp mı yapsın. Ondan sonra da başbakan kalkıyor, vay kredi kartı borçlusu, nasıl kullandıysa ödesin diye.

Sayın Recep Tayyip Erdoğan, vatandaş kırılıyor. Haciz daireleri artık yoğunluktan çalışamıyor. Vatandaşı, türbanın, YÖK ün, Ergenekon'un, Filistinin, YAŞ'ın belki ellinci derecede önemli konularına feda ettiniz. Hala uğraşıyorsunuz. Bunları görmüyor musunuz. Vatandaşı kan emicilerin kucağına attınız. KOBİ'ler can çekişiyor. Bir kalemde bir firmaya teşvik çıkardınız. Sadece o paraya kaç tane KOBİ kurtulur biliyor musunuz? Dikkat ediyorum, eski büyük taahhüt firmaları hiç ortalarda yok. Ortaya yeni yeni firmalar çıkıyor. Onlarda, onlara çalışan, iş yapanlara para ödemiyor. Adını zikr etmeye gerek yok.

Sayın Recep Tayiip Erdoğan, samimi olarak soruyorum, gereçkten şu anda Türkiye'nin sorunu, YAŞ'mı, Ergenekon mu? Yoksa ekonomik sıkıntı mı?

Şu anda hükümetin, TBMM'nin harıl harıl ekonomik revizyon ve halkın içine düştüğü bu sosyal çöküşe bir çare üretmek için çalışmak olmalı. Bizim milletimiz bugüne kadar hiç yönetime baş kaldırmadı. Bu otoriteye olan saygıdan ötürüdür. Ancak bunu bu kadar suistimal etmemek gerek. Büyük Türkiye.... yabancılara söylüyorum, içi bizi , dışı sizi yakar diye.

Osmanlı'nın Lale devrine benzetiyorum şu yaşadığımız devri. Çünkü devlet , yönetim, tamamen milleti unutmuş, birbirine diş geçirme savaşında. Kim takar milleti. Aziz Nesin'e bazen hak veresim geliyor.

 
Toplam blog
: 116
: 735
Kayıt tarihi
: 27.07.06
 
 

1994 Uludağ Üniversitesi İ.İ.B.F. İktisat bölümü mezunuyum. Aynı üniversitede Genel İktisat Polit..