Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '11

 
Kategori
Futbol
 

Milli Mücadele

Evet Avrupa Şampiyonasına katılabilmek için çok önemli 2 maç oynayacağız.  İlk maçımız bugün grup lideri 8 de 8 yapan Almanya ile ve Almanya teknik direktörü Löw amacımız 10 da 10 yaparak Avrupa Şampiyonasına katılmak diyor. Bizim 2. olabilmemiz içinse işi şansa bırakmadan bu 2 maçtan 4 puan çıkarmamız lazım. 2 puan gerideki rakibimiz Balçika'nın son maçının Almanya ile deplasmanda olması  bizim için bir avantaj ancak futbolda işinizi şansa bırakamazsınız. O yüzden bugün ne yapıp edip mutlaka en azından 1 puan almamız şart. Ancak milli takımın 2 senedir oynadığı maçlardaki futbolsuzluk rakibimizin form düzeyi bu maçta ibreyi Almanyaya çeviriyor. Seyircimize bugün çok önemli iş düşecek. 90 dakika büyük bir sabır ve çoşku ile futbolcularımızı desteklemeleri gerkiyor. Hata yapana bile yan gözle bakarlarsa motivasyonumuz bozulabilir.

Emre'nin maç eksikliği sebebiyle oynamyacak oluşu oynasa bile maçın son 30 dakikasında oynayabilir. Orta sahada görev alacak oyuncularımızın tahminim tek forvet oynayacak Burak'ı sürekli olarak desteklemeleri gerekecek. Eğer savunmada çok dikkatli oynarsak 1 puan almamız hiç de zor olmaz. Mesut Özil için zor bir maç olacak ancak o da giydiği formanın hakkını vermek zorunda. İnşallah tribünlerden olumsuz bir tepki gelmez. Mesut'u çok iyi kontrol edersek Almanya'nın gol yollarında çok etkili olmasına müsade etmeyiz. Kalecimiz Volkan inşallah son İBB maçındaki gibi dikkatsiz olmaz. Ona da bu gece fazlasıyla iş düşecektir.

Milli maç öncesi Aykut Kocaman'ın söylediklerinden kendine kim vazife çıkaracak derken bu isim bildik çok tanıdık birisi ve de benim beklediğim kişi olması beni hiç şaşırtmadı. Aykut Hoca: Futbolcularımız sağlam gönderiyoruz inşallah sağlam geri gelirler derken burada art niyet arayan şovenistler hemen devreye girdiler. Böyle bir fırsatın her zaman ellerine geçemeyeceğini bildikleri için hiç vakit kaybetmeden şu kadar futbolcu gönderdik gerekirse şu kadar daha göndeririz türünden laflar ederek yine şovlarını yaptılar. Sanki Aykut Hoca milli takıma oyuncu göndermek istemiyorum demiş ki ortaya çıkıp puanları toplamaya çalışması resmen milli istismardır. Şöyle bir düşünürseniz Aykut Hoca'nın aslında ne kadar haklı olduğunu görebilirsiniz. Ligler başlamadan önceki milli mesaide FenerBahçeli 3 futbolcu takımlarına sakat döndüler ve ligdeki maçlarda sadece 1 tanesi 1 maçta oynayabildi. Burada art niyet arayanların ya akıllarından zoru vardır ya da akılları yoktur.

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..