Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '11

 
Kategori
Futbol
 

Milli takımı Arda kurtardı

Milli takımı Arda kurtardı
 

Fotoğraf Milliyet Gazetesi internet sitesinden alınmıştır.


Türk Milli Takımı 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri grup maçında kendi sahasında karşılaştığı Kazakistan’ı Arda Turan’ın son saniyede attığı golle 2- 1 yenmeyi başardı. 

Arda’nın resmen hayat öpücüğü gibi gelen golüyle kazanılan karşılaşma Türkiye açısından çok zor geçti. Belçika’nın Azerbaycan deplasmanında puan kaybetmesi bu galibiyete hayati bir önem kazandırdı. 

Öncelikle şunu söylemek gerekir ki, çok kötü oynuyoruz. Oynadığımız grup maçlarının neredeyse tamamı için bu geçerli. 

Kazakistan maçında kötü oyuna rağmen pozisyonlar bulduk. Penaltı kaçırdık. Bence gayet nizami olan bir golümüz sayılmadı. Son dakikada Arda’nın kullandığı frikikte rakibe de çarparak filelere giden top maçı da ümitlerimizi de kurtardı. 

Kazakistan maçında Türk Milli Takımı oyuncularının fizik açısından sıkıntılı oldukları görüldü. Bunun temel nedeni de henüz liglerin başlamaması. Maç eksikliği futbolcuları böyle kritik ve ağır karşılaşmalarda zorluyor. 

Peki neden liglerimiz hala başlamadı? 

Şike soruşturması yüzünden. 

Yaşanan süreçte federasyonun aldığı bu karar doğruydu. Fakat daha sonra bildiğiniz gibi dağ fare doğurdu ve federasyon cezalandırmak yerine adı geçen takımları korumaya yöneldi. Bu durumda da ligler boş yere ertelenmiş oldu. 

Bana göre mahkeme sonuçlanmadan ligler hiç başlamamalı. Ama elbette federasyon böyle bir karar alacak kadar cesur değil. Çünkü yayıncı kuruluşla beraber olaya maddi açıdan yaklaşıyorlar. Bu nedenle de play- off gibi bir garabeti karşımıza çıkardılar. 

Bu konulara girmemin nedeni şu: içeride yaşadığımız olumsuzluklar dışarıdaki maçları etkiliyor. Ligimizde biz bize oynuyoruz. Nasıl oynadığımızla ilgili de bir sürü iddia var. Günlerce basından bunları takip ettik. 

Gelgelelim yurt dışında gerek kulüp bazında gerekse de Milli Takım bazında yaptığımız karşılaşmalarda iyi oynayamıyoruz. Kötü sonuçlar alıyoruz. Bakın daha şimdiden Avrupa’da sadece iki takımımız kaldı. Onların da ne olacağı belli değil. 

Birbirimizi kandırmayalım. Yaşanan olaylar aslında Türk futbolu için bir milat olabilir. Suçlu kim olursa olsun gözünün yaşına bakılmadan en ağır cezalar verilirse, kurallar herkese adil ve eşit şekilde uygulanırsa, Süper Ligdeki takım sayısı arttırılır ve böylece daha çok maç oynanırsa, UEFA kriterleri uygulanırsa, küçük hesaplar bir kenara bırakılırsa Türk futbolu çok iyi yerlere gelebilir. 

Çok yetenekli oyuncularımız var. Fakat bozuk düzen içerisinde onlar da bir süre sonra çarklar arasında eziliyorlar. 

Türk futbolunun geleceği adına bunların gerçekleşmesini diliyorum. 

Kısa vadede ise önümüzde Avusturya maçı var. Kazakistan galibiyeti moral oldu. Aynı zamanda eksiklikleri görme şansı da verdi. 

Kazakistan maçındaki hataların Avusturya karşısında tekrarlanmamasını dilerim. Yoksa hüsranla karşılaşabiliriz. 

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..