Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '13

 
Kategori
Blog
 

Milliyet; "İnadına gazetecilik, inadına blogculuk"

Milliyet; "İnadına gazetecilik, inadına blogculuk"
 

Milliyet; “İnadına gazetecilik, inadına blogculuk”

Milliyet Gazetesi, başarı ve gurur dolu, bağımsız 63 yılını önceki gece gerçekleştirilen vakur ve samimi bir tören ortamında kutladı.

50 yıllık Milliyet okuyucusu olarak, Milliyet Gazetesi’ ne Türk Medya Sektörü’nünde idol olması; yansız ve doğru habercilik, vicdan süzgecinden geçmiş yorumculuk politikasını sürdürmesi dileğimle daha nice yıllar dilerim.

Blog yazımın başlığına Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak’ın; “Türkiye’de basın özgürlüğü konusunda sıkıntılı bir süreçten geçilmesine karşın ‘İnadına gazetecilik’ anlayışı esin kaynağı olmuştur.

30 yıllık ‘kompakt’ gazetecilik deneyimi olan Derya Sazak; “İlk Genel Yayın Yönetmenimiz Abdi İpekçi’den bu yana koruya geldiğimiz mesleki ve etik değerler bugün de ‘editoryal bağımsızlık’ anlamında bize yol göstermektedirifadesi de bugünkü blog yazımın temasına esin kaynağı oluşturmuştur.

Bugüne kadar sosyal medyada “Blog yazılarında editoryal bağımsızlık” konusu neredeyse hiç işlenmemiş, konuya bilimsel anlamda ilgi duyan olmamıştır.

Bugün elimizden geldiği kadar ‘editoryal bağımsızlık’ konusunu irdelemeye çabalarken; editörlerimize de önerilerimizi ileteceğiz.  

Öncelikle iki yıllık deneyimim bana Milliyet Blog’da yazma konusunda bir sınır olmadığını göstermiştir. Blog yazılarımı yazdıkça yazdıklarımdan zevk alıyorum ve okurlarım da zevk alıyor.

İyi araştırılmış, uzun ve kaliteli bir blog yazısını okumaya doyum olmuyor, değil mi?

Şu bir gerçektir ki; Derya Sazak’ın önemle vurguladığı gibi ‘kurul, editöryal değerlendirme sürecinde hiçbir etki altında kalmadan bağımsız olarak karar vermeli ve bu konuda biz Milliyet Bloggerlara da güvence sağlamalıdır.

Editörlerimiz, yayın etiği ihlali şüphesi söz konusu durumlarda gerekli araştırmaları yapmak, soruşturmayı genişletmek için girişimde bulunmalı, konu aydınlanıncaya kadar yazıyı yayınlamamalıdır.

Editörlerimiz, görev tanımı, yetki ve sorumluluklarını etkileyecek maddi(ekonomik) ve manevi(cemaat) anlamda gerçek veya tüzel kişilik bağlantısı içinde olmamalıdır.

Editörlerimiz, Milliyet Blog yazılarının tema ve içeriğini belirlemede ve yayın onayı vermede kesinlikle bağımsız olmalıdır.    

Yayına hayatındaki yerini alıncaya kadar geçen süreçte editörün bağımsızlığı, herhangi bir unsur tarafından baskı altında tutulmamalı, oluşuna uygun olmalıdır.

Editörlerimiz, uygun bulduğu her yazıyı yayınlayabilme özgürlüğüne sahip olmalıdır.

Tüm Milliyet Bloggerlara anımsatıyorum: “Milliyet Blog’un yüksek standardı ve kalitesi, editörlerimizin yayınlanması isteği ile gönderilen yazılarımızı inceleyip değerlendirirken gösterdikleri önyargısız ve bağımsız anlayışa bağlıdır.

05.05.2013, İzmir  

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..