Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '10

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Milliyet Blog’da beyin fırtınası başlıyor

Milliyet Blog’da beyin fırtınası başlıyor
 

Milliyet Blog “Blog yazarları tartışıyor” kategorisini yayına açtı ve bizlere de haftalık bülten ile duyurusunu yaptı.

Bu yeni kategorinin açılışı, Milliyet Blog yazarları arasında bazı bireysel çekişmelerin doruğa çıktığı bir dönemde oldu ve kategori isminde yer alan “tartışıyor” kelimesi kimi blog yazarları tarafından, “işte bireysel tartışmaların yapılacağı yeni kategori, bu bölümde birbirimize serbest atış yapabiliriz” mahiyetinde anlaşıldı. Bizim şu harabeye dönen, meşhur “Blog” kategorisinden sonra, zannedildi ki, Milliyet Blog’a yeni bir atış alanı getirildi.

“Blog yazarları tartışıyor” kategorisi açıldığında; seçilecek veya önerilecek herhangi bir konuda ki bu konu her alandan olabilir, söylenecek sözü olan blog yazarlarının düşünce ve fikirlerini ifade edebileceği, varsa yaşanmışlıklarını veya anısı aktarabileceği yani seçilen konuda beyin fırtınası yapılabilecek bir bölüm olması gerektiğini düşünmüş ve bunu da bir arkadaşımızın yazısına yaptığım yorumda belirtmiştim…öyle de oldu, doğrusu da buydu.

Milliyet Blog yönetimi, haftalık bültenle yaptığı bildirimde, Blog yazarları tartışıyor” kategorisini şu şekilde bizlere duyurdu;

“Sitemizde zaman zaman yaşanan tartışmalarda, pek çok farklı görüşten bloglar okuyoruz. Çoğu çok düzeyli kalemlerden çıkan, doyurucu, fikir açıcı, okuru kimi zaman eğlendiren, kimi zaman öfkelendiren bu blogları artık daha derli toplu bir şekilde takip edebilecek, siz de bu beyin fırtınasına katılabileceksiniz. Bu kategoriyi açarken amacımız, “Blog” kategorisindeki tartışmaları bu alana taşımak değil, zaman zaman herhangi bir konuya dair farklı görüşleri yansıtan yazıların derli toplu birarada olmasını sağlamak. Bu tartışmaların her zaman ülke gündemine, güncel olaylara dair konular olması gerekmiyor. Tatilde nereye gitmeli, açılım olmalı mı olmamalı mı, neden kadın şairler az, seçimlerde ne olacak... gibi aklınıza gelebilecek her konuda düzeyli ve keyifli beyin fırtınaları artık "Blog yazarları tartışıyor!" kategorimizde. Ancak bu kategori, herhangi bir blogun yer aldığı bir kategori değil. Bu kategori için editörlerimiz konu belirleyebilecek ya da üyelerimiz/yazarlarımız konu önerebilecek veya kimi zaman kendiliğinden tartışılmaya başlanan bir konu buraya taşınacak. Belli bir süre boyunca sadece bu konuda yazılan bloglar bu kategoride yer alacak. Böylece yazarlar ve okurlar sitemizi daha dinamik, interaktif ve verimli bir şekilde kullanıyor olacak. Bu kategorimiz için blog gelmeye başladıktan sonra anasayfamızda özel bir modül yayına alacağız. Böylece bir konu hakkında yazılmış farklı fikirlere dair blogları okumak ve bu fikir alışverişine katılmak isteyenler, yazıları kolayca takip edebilecek.Bu arada, bu kategoriye belli bir konu hakkında gelen bloglar doyurucu, anlamlı ve okura bir şeyler katan bir hale gelirse, o konuyu Milliyet.com.tr’de elimizden geldiğince haber yapmaya çalışacağız. Bu alanda ilk olarak, yazarımız Aydın Sevinç’in, blog yazdığı için iş hayatında karşılaştığı ilginç durumları anlattığı blogunun da verdiği ilhamla, “Türkiye’de blog yazarlığının nasıl göründüğünü ve gelecekte nerede olacağını” tartışalım istedik.”

Milliyet Blog “Blog yazarları tartışıyor” kategorisinin amacı, yöntemi ve şekli gayet açık ve net…

Şu an için belirlenen “Türkiye’de blog yazarlığının nasıl göründüğünü ve gelecekte nerede olacağını” konusunda fikirlerimi daha önce “Blog” kategorisindeki birkaç yazımda ifade etmiştim.

Ben 4 yıldır blog yazarlığı yapıyorum, uzmanlık alanım ekonomi ama daha ziyade ekonomi politik…Güncel ekonomik gelişmeler konusundaki değerlendirmeleri, makaleleleri ve araştırmaları takip ederek, “bireysel” düşüncemi ifade etmeye çalışıyorum, ilgili bir haberi farklı bir boyutta yorumluyorum. Bu siyasetle ilgili bir konu da olabiliyor, güncel veya günlük yaşamdan da. Bazen o andaki ruh durumuma göre çalakalem duygularımı “anlık veya günlük” şeklinde ifade ediyorum.

Blog yazarlığı, “bireysel” tabanlıdır, yani yorum yazılarınızda tamamen kişisel fikir ve düşüncenizi ortaya koyarsınız. Dünya geri dönülmez bir şekilde değişiyor, bu değişimin içimde geleneksel medya anlayışından, içinde blog yazarlarının da kuvvetle hissedilmeye ve görülmeye başlandığı bir yeni medya anlayışına evriliyoruz. Yeni medya anlayışının içinde “bireysel” düşüncenin ifadesi artık çok etkili hale geliyor. Sadece yeni medya içinde değil bugün büyük şirketler de blog yapılanması oluşturuyor, çünkü blog yazarlığı bir ürünün pazarlamasında da etkili.

Ara kapanıyor…geleneksel medya yazarlığı ile blog yazarlığı arasındaki fark gitgide azalıyor. Bu demek değildir ki geleneksel medya bitiyor, böyle bir iddia saçma olur ancak blog yazarlığı ve vatandaş gazeteciliği geleneksel medyanın şöyle bir silkelenmesini ve yeniden şekillenmesini sağlayacaktır. Özelikle Türkiye’de buna ihtiyaç vardır. Gazeteler ve global üretim devlerinin, kalabalalıkların ne öğreneceğine karar verme dönemi bitmiştir. Bunca teknolojik gelişme ve internet denilen uçsuz bucaksız bilgi ağında artık buna olanak kalmadı. Zira kalabalıklar bilgiyi her yerden edinebilir ve bunu da bir tuşla yapabilir durumda…işte blog yazarlığının önemi de burada başlıyor, “bireysel düşüncenin özgürce ifadesi ve kendin gibi olana ulaşabilme!”.

Değişen medya anlayışında blog yazarlarının da var olduğu artık kaçınılmaz bir gerçek…En küçüğünden en büyüğüne kadar söylenecek sözü olan herkes, yazarak kendisini ifade etmeli.

Blogküre’de, Milliyet Blog “Blog yazarları tartışıyor” kategorisinde, “beyin fırtınası” için hazır mısınız?

Hadi o zaman, söz sizde Milliyet Blog yazarları…

 
Toplam blog
: 476
: 2331
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

Çok eskidendi ..