Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '13

 
Kategori
Güncel
 

Milliyet blog öğretmenleri

Milliyet blog öğretmenleri
 

MB


2010 yılında doğduğum ilçe olan Rize’nin İkizdere ilçesinde yayın yapmakta olan www.ikizdere.netsitesinde yazılar yazmaya başladım, yaklaşık 2 yıl sonra bir arkadaşımın önerisi ile yazılarımı Milliyet Bloga taşıdım, halen yazılarımın tamamını değilse de çoğunu 6 sitede paylaşıyorum. Doğrusu Üniversite yıllarımda ve daha sonrasında toplam 6 yıl aralıksız Cumhuriyet Gazetesi okudum, bir yazarın deyimi ile aynı zamanda Cumhuriyet Gazetesi Üniversitesi mezunuyum. Sonraki yıllarda iş ve yaşam koşulları ve Cumhuriyetin el değiştirerek yayın politiğini farklılaştırması nedeni ile gazeteyi sürekli okumayı bıraktım.

Milliyet blogta 481 blog yazısı paylaştım birçok yazımı bende eleştiriyorum halen. Nedenine gelince düşüncemi okuyucuya tam ve etkin olarak aktaramadığım kaygılarım oldu. Ama zaman darlığı ve yazma eğilimi buluşunca istenilmeyen nitelikte yazılar çıkabiliyor ortaya ama ben kendimi amatör hissettiğim için çokta irdelemiyorum doğrusu. Esas olan niyet deyip aklımı inandırıyorum dolayısı ile kendimi rahatlatıyorum.

Ama bu blog alanında öyle şaşırıyorum ve bilgileniyorum ki anlatamam, bir Cemile Torun hanımın eğitimi dikkate alındığında yazdığı yazılarla verdiği mesajlar inanılmaz, Mehmet Burakgazı abinin yaşam deneyimlerini paylaşımındaki etkin şiirsel sunumu, Üstat Nedimin üst düzey sosyolojik şiirleri, Mesut Selek Hocamın sosyal olaylara bakışı, Esma Kahramanın kısa ama etkin notları ile hayatı ifadesi, Abbas Oğuz’un nitelik sorgulanması gerektirmez şiirleri, Ahmet Eldemin tarihsel gerçeklikleri, Erol Işıkın olaylara hicivsel yaklaşımı,  görsellerle kendini ifade eden bir beyefendi Mühendis meslektaşım Necip Koni, olaylara üstün felsefe niteliği ile bakan Erol İldermen, Egeli bilge Halil Söke, akılla, yazı yazmayı mekanik bir güçle yapan bitmeyen enerjisi ile İsmail Hakkı Cengiz, protest bir dille gerçeklikleri anlatan NG Bilgelik Okulu, Uzun uzadıya anlatan Filiz Alev, Felsefe üstü felsefe yazan Duygucan, heyecanı bitmeden dinlenmeden yazan Mesut Karip, Eğitim konusu akla gelince Erdal Ceyhan, Sert duruş ve söylemleri ile Yağızın yazdıkları, gerçek bir halk ozanı Karamanlı Nevzat Dağlının ozansal notlarını, İbrahim Pekbayın güncele dair yazdıkları, yazının format gereği ifade edemediklerim dahil olmak üzere kadına dair her şeyi yazan sayın Cem Beraat Çamsarıyı okuyarak çok şeyler kazandım. Cem beyin yazdığı blog yazısından yararlanarak aldığım listeye benimde eklediklerimle oluşturduğum listedeki Milliyet Blog yazarlarından affedersiniz öğretmenlerinden okuyarak çok şey öğrendim ve öğreniyorum. (Sürekli iktidar yanlılığı ile gerçeklere karşı 3 maymunu oynayarak yazanlara, emeğe saygı duymayanlara, yazılara yazanın kişiliğine saldırarak yorum yapanlara, Atatürk düşmanlarına çok kızıyorum ama heyhat yapabileceğim bir şeyim yok)

Yukarıda yazdığım notlara dair aşağıda listedeki arkadaşların her birinin bende bıraktığı özel bir etkinin varlığını itiraf etmeliyim, Lütfen kendisinden bahsedemediğim, ya da listeye yazmakta unuttuğum hiçbir arkadaşım alınmasın, çünkü burada adı konulmayan çok büyük düşünsel bir aile, sosyal grup var diye kabul ediyorum.

Cem bey yazısında " Bu ortamı nasıl daha farklı, özgün, etkili, çekici hale getirebiliriz? " diye soruyor. Bence böyle bir yaklaşım zorlama ile olmaz kaldı ki şu anda bile okur sayısına ve ilgisine bakıldığında MB alanının kendi içinde bir özgün yapısının varlığından söz edebiliriz.

Benimde yararlandığım hemen hemen aşağıdaki tüm yazarların bloglarını okuduğum listeyi yayınlıyorum. Belki unuttuklarım olabilir ama bu listede olmayıp ta okuduğum onlarca blog yazarını da burada yad etmeliyim efendim.

Reha Ülkü, Yılmaz Çetingöz, Erkan Sezgin, Kadri Kanpak, Şükrü Bülent Türtat, Sündüs Akkaya, Mehmet Burakgazi, Cemile Torun, Kerim Korkut, İsmail Hakkı Cengiz, Atanur Yıldız, Ata Kemal Şahin, Esma Kahraman, Sabiha Rana, Mesut Selek, Muzaffer Cellek, Erdal Ceyhan, Refik Başdere, Nahide Çelebi, Leyla Kanat, Rukiye Orhan, İbrahim Pekbay, Şahin Özşahin, Mehmet Atak, Erol Işık, Necip Koni, İbrahim Arslan, Mehmet Emin Öztürk, Halil Güven Sökeli, Filiz Alev, Murat Hacıoğlu, Turgut Çelik, Necati Tüfekçi, Beran Uzer, Ümit Culduz, Ali Açıkgöz, Sade Vatandaş (Newyorker ), Yurdagül Alkan, NG Bilgelik Okulu, Rıza Üsküdar, Ahmet Balcı, Arif Öğütçü, Ali Gülcü, Abdurrahman Balcılar, Lilacan, Ay Şen, Ayşen Kura, Sema Şener, Şükran Okyay Demirtaş, Asi Güvercin, Selim Bayraktar, Necati Gürel, Oya Tekin, Hanife Mert, Savaş Barka, Bosnalı, Vatan Sezer, Duygu Can, Anıl Yiğit, Mustafa Atilla, Süleyman Akyürek, Ohannes, Ömer Faruk Yılmaz, Mehmet Emin Yolsal, Canmehmet, Abdulkadir Güler, Kuyucak, Nur Eşmeli, Konuşan Kalem, Göksel 47, Nil Alaz, Nilgün Aktaş, Olcay Gülgün Karaoğlu, Merve Sedef Onur, Ayşegül Hayvar, Merve Ballı, Tülay Eker, Şennur Köseli, Cem Beraat Çamsarı, Şevket Çorbacıoğlu, Vildan Sevil, Türkay Korkmaz, Erhan Tığlı, Muzaffer Yıldırım, Gülsen Tunçkal, Nedim Üstün, Abbas Oğuz, Dr. Lokman Doğruöz, Yağız, Ahmet Eldem, Aykar Sönmez, Birsen Yıldız, Emel Gülgün Şahin, Ögeday, Nurbanu, Turbest, Erol İldermen, Ali Köse74, Leyla Kanat, Hssensoz, Prosayko, Suat Zobu, Necati Eren Gürel, İzmirli 97, Burcu Ege Acem, Ecem08, Reha Ülkü, Rasih Bensan, Stilwater, Necati Kavlak, Akın Dursun, Haydar Bubinoğlu, Emine Supçin, Ş. Odabaşı

Bugün Öğretmenler Günü, yani, o kutsal mesleği, öğretmenliği icra eden kimseleri onurlandırmak için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği bir kutlama günü.

Pek çok ülkede 1994’ten beri her yıl5 Ekim günü UNESCO tavsiyesiyle Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. 5 Ekim günü, 1966 yılında Paris’te gerçekleşen “Öğretmenlerin Statüsü Hükümetler arası Özel Konferansı”nın sona erip UNESCO temsilcileri ile ILO tarafından “Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi”ni oybirliği ile kabul edilişinin yıldönümüdür.

Ülkemizde ise 1981 yılından itibaren her yıl 24 Kasım,  Öğretmenler Günü olarak kutlanır. 24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün "Milletler Mekteplerinin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür. (Bakanlar Kurulu, Mustafa Kemal Atatürk’e "Millet Mektepleri Başöğretmenliği" unvanını 11 Kasım 1928’de yaptığı toplantıda vermiş ve bu ünvan, 24 Kasım’da Millet Mektepleri Talimatnamesi'nin yayınlanması ile resmileşmişti.)

Efendim MBda yazı yazan blog yazarlarından nitelikli oldukça çok öğretmen var, adlarını sayamıyorum ama hepsini çok seviyorum, onlara; cefa dolu bu kutsal mesleği seçtikleri, halen görev yaptıkları veya emekli olup kenarda oturmayıp bize öğretmenlik yapmaya devam ettikleri için milyonlarca teşekkür ediyorum.

İzninizle belki çoğunuzun tanıdığı, okuduğum birçok yazısı ile beni etkileyen ta İlkokuluma kadar götüren o sessiz ama onurlu, samimi, çalışkan, vefalı, aydın, yılmaz gerçek Atatürk öğretmeni olan Ş. ODABAŞI benim yapabildiğim en azından bu Blog alanında yılın öğretmenliğe aday gösteriyorum, ona selam ediyorum, saygı ve sevgiler sunuyorum. Şunu da ifade etmeliyim ki birilerinin dediği gibi “DEVLETİ SÖMÜREN SİZLER DEĞİLSİNİZ.” asla da olamazsınız sevgili Öğretmenim.

Siz; Ülkemizi, ahlakın, erdemin, onurun ve bilgeliğin kişiliğinde, Başöğretmen Mustafa Kemalin Atatürk’ün ışığı ile her tarafı aydınlatan hiç sönmeyen deniz fenerleri gibisiniz sevgili öğretmenlerim.

Sadece bugününüz değil her anınız kutlu olsun.

Nizamettin BİBER

 
Toplam blog
: 887
: 2743
Kayıt tarihi
: 06.06.12
 
 

Yeni dünya düzensizliğinde insan olmaya çalışan ve okuyarak ne kadar cahil olduğunu gören, olayla..