Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Milliyet ve blog'ta yenilik önerisi "Tüketici" sayfası!

Milliyet ve blog'ta yenilik önerisi "Tüketici" sayfası!
 

Milliyet blog demokratik ve çok katılımlı bir düzlem. Dünyada benzeri azdır sanırım. Güçlü bir büyük aile olduk. Bir çok konu başlığında özgürce bilgi ve deneyimleri paylaşmak olanaklı. İnanıyorum ki izlenme ve etkinlik bakımından yazılı basını bile geride bırakmakta olan parametreler gelişmektedir.

Blog bölümeri çok sayıda konuyu başlıklar halinde düzenlemiş. Bir konu var bence o başlıklar arasında yerini almalı; o da ülkemizin en sorunlu alanlarından biri olan "Tüketici" konusu. Hakları ve haklı haykırışı ile bu konudaki değerlendirmelerin de ana sayfadan verilecek bir alt başlıkla yapılabilmesini önermek isterim.

Bu anlamdaki olumlu katkılar için Milliyet blog'a zaten yazılabiliyor. Ancak belki bunları Tüketici başlığında da toplamak ve aynı zamanda örneğin, konu teknoloji ile de ilgiliyse mutlaka eşanlı olarak o temel başlık altında da tutmak yararlı olabilir.

Elbette bundan daha başka bir öneri de tümüyle tüketici sorunlarıyla ilgili olarak Milliyet gazetesinin elektronik ve yazılı ortamda bir katkı sayfası açmasıdır. Bunlar elbet bir okuru olarak önerilerimdir.

Tüketici haklarına saygılı olmak pazar ekonomilerinin güvenli gelişmesi ve rekabetin hakçalığı açısından çok önemlidir. Bu konuda sapma gösteren firmaların uyarılması düzeltici bir katkı oluşturacaktır. Bu da saydam bir müşteri-firma ilişkisi temelinde hizmet standartlarının yüksek tutulmasına katkı yapacaktır.

Bence bu konuda basın yoluyla yapılan eleştiri ve uyarılardan bir kuruluş olsa olsa mutlu olmalıdır. Meğer ki "koşulsuz müşteri memnuniyeti" ilkelerini gerçekten özümsemiş olsun.

Yok değilse kimi anlı şanlı firmaların saygınlığı beyaz camdan yansıyan reklam yanılsamaları kadar sınırlı kalır. Bu da tüketiciye olduğu kadar, o firmalar üzerinden belki de tüm Türk firmalarının dışa açılma çabalarına zarar verebilir.

Bu vesileyle sevgiler ve saygılar sunarım.
 
Toplam blog
: 374
: 491
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Merhaba! Toplumsal, siyasal, ekonomik ve kültürel olgularla ulusal ve evrensel düzlemde ilgilenme..