Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Necip Köni - Adana / TR

http://blog.milliyet.com.tr/necipkoni

27 Ekim '08

 
Kategori
Psikoloji
 

Misyon ve vizyon

Misyon ve vizyon
 

***MİSYON ve VİZYON***


Sevgili (MB) Milliyet Blog ve Antidepresan T.A.Ş Arkadaşlarım...

Geçen akşam bir misafirliğe gittiğimizde sohbet ettiğimiz konulardan bir tanesi çok hoşuma gitti ve bunu sizlerle bu sayfamda paylaşmak istedim, elbetde beni okuyanlar için.. :-)))

Hayatta başarılı olabilmek için misyon ve vizyon sahibi olmak gerekir, aksi taktirde ancak tesedüflere bağlı olarak başarılı olunabilir. Ancak halk arasında bu kelimeler fazlada bilinmez ve kullanılmaz her nedense.

Gelin isterseniz önce, bu kelimelerin kısacık bir açılımını yapalım hep beraberce.

*Misyon sahibi = Gücünü kendinden aldığı bir hizmeti yapar, kendi belirlediği bir hedefe yürür.

*Vizyon sahibi = Yeniliklere açık, büyük bir amaç belirlemek, vizyon sahibi olmak ve neyi niçin yaptığını bilmektir.

Kişiyi engelleyen nedir? Yine kendisidir. Her şeyden önce insan bunu kabul etmeli, kimseyi suçlamadan elini kolunu bağlayan yanlış düşüncelerinden kurtulmanın yolunu bulmalı, bilinçaltına iyice yer etmiş bütün kayıtları yenileri ile değiştirmelidir. Çünkü başarının sırrı bu noktadan geçmektedir. Binlerce yıldır insanlar bu uğurda çözüm yolları geliştirmek için uğraşmış, Uzakdoğu ve Hint mistisizminden(*) İslam tasavvufuna kadar çeşitli ekollerle kişinin kendisini tasfiye ederek yepyeni bir insan olmasını sağlanmaya çalışılmıştır.
(*) Mistisizm = Gizemcilik.. Tanriya veya hayatin anlamına akıl, mantık, bilim, .. yerine duygu, sezgi v.s. ile ulaşabilinecegini idda eden felsefi olgu...

Hayattaki misyonunu bulan ve misyonu ile kendisi arasındaki engelleri kaldırabilen insanlar hayatta mutluluğu yakaladığı gibi aynı zamanda çevresine mutluluk saçar. Misyonunu bulan kişi ilkin çok kısa vadeli küçük hedeflerle ilerleme kaydeder. Sonra vizyonlar oluşturmayı öğrenir. Hayat yemek yemekten cinsellikten ibaret değil. İnsanın severek yapıp doyuma ulaştığı bir bir aktivitesi olmalı. Bu spor olabilir, ibadet olabilir, herhangi bir hobi olabilir, çalıştığı iş olabilir.

Bazı insanlar bulundukları çevrelerinde geçirdiği deneyimlerin etkisiyle hayatta başarısız olmak ve mutsuz olmak için programlanmıştır. Bütün bu yanlış programlamaları çözmek NLP’nin işidir. Örneğin “Yapsam da zevk alamıyorum” Peki "Niçin zevk alamıyorsunuz.?" sorularının cevabını ve bütün bu sorunları NLP ile çözümlemek mümkündür. O halde NPL nedir sorusuna cevap ise ;
*NLP = (Nöro Lengüistik Programlama), mükemmellik psikolojisidir. Bütün iyi iletişimciler tarafından, mükemmel sonuçlar elde etmek üzere kullanılan pratik bilgilerdir. Dil ile iletişimin psikolojik yansımalarını ve bu konu ile ilgili teknikleri kapsayan yeni bir alandır.

İşin daha fazla ilmi kısmınada girmek istemiyorum doğrusu, zira bundan sonrası bendenizi biraz aşabilir herhalde..!

Sizlere bol bol sevgiler ve saygılar sunarım, efendim...

NECİP KÖNİ - A D A N A / TR

*RESİM* http://www.topaloglukaroser.com/images/Topaloglu_kasa_vizyon_misyon.gif

*KAYNAK* http://nlp-kisiselgelisim.alivesitesi.com/misyon-sahibi-olmak/

 
Toplam blog
: 298
: 8548
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

Necip KÖNİ - İnşaat Mühendisi olup, güzel sanatlar onun bir hobisidir. Resim yapmak (karakalem çalış..