Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '12

 
Kategori
Kitap
 

M.Kemal Yılmaz'dan bir kitap daha / Umurlu Çiçekleri

M.Kemal Yılmaz'dan bir kitap daha / Umurlu Çiçekleri
 

M.Kemal Yılmaz'ın kitaplarından bazıları


Kimi çoktan yitmiş

Kimi eğik, kimi yan yatmış

Kiminin kırılmış başı…

Kitaplar ise dimdik, hep ayakta

Kitaplar

En dayanıklı

Mezar

Taşı….

Eğitimci şair ve yazar M. Kemal Yılmaz kitaplara çok değer veriyor. Onun için kitaplar paha biçilmez eserlerdir. Kitapları tarihi mezar taşlarına benzetiyor. Mezar taşları zamanla eğilir, kırılır yan gelir yatar, toprağa karışır, yok olur gider, ama kitaplar her zaman dik durur ve en dayanıklı mezar taşları gibi yıllarca yaşar gider diyor. Yayımladığı tüm kitaplarının ilk sayfasına yukarıdaki cümleyi yazmadan edemiyor. Bizde Sayın Başöğretmenimiz Sayın YILMAZ’A hürmeten bu cümleyi başa almadan geçemedik. 

Emekli Milli Eğitim Bakanlığı Başmüfettişi, İngiltere Ataşesi ve Eski Aydın Milletvekili M. Kemal YILMAZ,  ilerlemiş yaşına rağmen ( 91 )  gençlerle adeta yarış ediyor. Gazeteler, dergiler ve kitaplar okuyor,  eserler üretiyor ve yayınlayıp bunları dostlarına, arkadaşlarına, öğretmen ve öğrencilere, köy okullarına ve muhtarlıklara, okuma odalarına armağan ediyor.”Söz uçar, yazı kalır “ bağlamında Türk edebiyatına değerli eserler kazandırıyor. Eğitimci şair ve yazar M. Kemal Yılmaz’ın Umurlu Çiçekleri ( Üç Demet Şiir ) kitabının bu kez 4. baskısı Aydın’da Adnan Menderes Yayın ve Basım Evinde çıktı ( 2012 ). Bu Şiir kitabını yayına hazırlayan Abdülkadir GÜLER, dizgi ve sayfa düzeni Yaşar Çağbayır tarafından hazırlanmıştır.

Umurlu Çiçekleri / Şiirler kitabının 1.baskısı 1975, 2.baskısı 2001, 3.baskısı 2006 ve şimdi de 4. baskısı 2012 de hazırlanmıştır. Kitap 218 sayfadan oluşuyor. Tertemiz ve albenisi olan bir kapak komposizyonu ile şiir severlere bir kez daha merhaba diyor. Sayın Yılmaz’ın daha önce şu kitapları yayımlanmıştı: Denizin Getirdiği Ölü Asker, Toprak Soyu, Atatürk Umurlu’da, Umurlu’dan Çıktık Yola, Umurlu’da Bir Zeytin Ağacı, Aman Analar Ağlamasın, Yaban Ellerde Kalanlar ve Ben Meclisteyken gibi eserleri yayımlanmıştı. Ben Meclisteyken ( 2011 )  adını taşıyan yapıtı eğitimci yazar Mustafa Kademoğlu tarafından kaleme alınmıştır.

M. Kemal Yılmaz kitaplarını satmıyor, kitaplarını okullara,  kütüphanelere, ,köy okuma odalarına, köy muhtarlarına, öğretmen ve öğrencilere, hemşerilerine, tanıdık dostlarına, şair ve yazarlara ve kitaplarının değerini bilenlere armağan ediyor. Bunları armağan ederken de mutluluk duyuyor. 

Bu ki kitapta Sayın Yılmaz’ın 1965–1973 yılları TBMM çatısı altında yaptığı konuşmaları verdiği önergelerinden meydana gelmiştir. Sanatımıza, kültürümüze ve Türkçemize hizmet ve değer veren Baş Öğretmenimiz Sayın M. Kemal Yılmaz’a sağlıklı günler diliyoruz. Bu güzelim şiir kitabında yer alan BİZİM OĞLAN adını taşıyan bir şiirini burada sizlere armağan etmek istiyorum.

BİZİM OĞLAN

Beşi bitirdi bizim oğlan,

Aman okusun Kemal Bey,

Okusun

Ağaya olmasın çoban

Sarı inek bölünmez ki dörde,

El kadarcık kıraç tarla

Derman mı olur derde.

Bizim oğlan okusun.

Ayağım yer yakar benim,

Başımı gün yakar, öğretmenim

Bizim oğlan okusun.

Paşa olsun desem olamaz,

Doktor okuluna gidemez

Öğretmenlik nesine yetmez…

Yılda on iki harman

Ağlığın alsın gölgede oturduk yerden

Birazda bizim oğlan…

Ağanın kızı olsun mu oğlana hayran,

Oku, kurbanın olam,

Oku bizim oğlan.

  M. Kemal YILMAZ

 VARLIK, Sayı: 640, 15.2.1965

Üç Demet Şiir / Umurlu Çiçekleri, 4.Baskı 2012.

                                 

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..