Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ağustos '06

 
Kategori
Kadın Modası
 

Modaya göre mi yoksa yakışanı mı giymeli?

Moda diye yakışmayan giysileri giymek mi gerekir? Moda defilelerini izlediğim zaman aklıma gelen ilk soru şu oluyor: Acaba bunları giyen var mı? Ya da bu kıyafetleri nerelerde giyiyorlar diye düşünüyorum.

Moda diye giyinmek bana ters geliyor. İnsan kendine yakışanı giymelidir. Moda diyerek rüküş olmak saçmalıktan başka birşey değildir. Ayrıca birine yakışan kıyafet herkese yakışacak diye bir kaide yoktur. Siz kendi vücudunuzu en iyi tanıyan kişisiniz. Yakışıp yakışmadığına karar verecek olan kişi sizsinizdir. Modacılar değil.

Bu sene moda diye her yerde kalçadan oturtmalı bluzlar var. Bence hiç güzel değil. Türk kadının vücut yapısını düşünürseniz yakışmıyor. Alışverişe çıktığınız zaman vitrinlerde hep aynı tarz kıyafetler var. İstediğniz gibi alışveriş yapamıyorsunuz. Beğendikleriniz ya şu yeni çıkan 0 bedenlere göre yapılmışlar ya da size uymuyor. Uyanlar ise sizin tarzınız değil.

Sade ve şık bir kıyafet bulmak için günlerce gezmek zorunda kalıyorsunuz. Sanırım artık eskisi gibi terzilere gidip modelleri kendimiz vereceğiz. Ya da moda diye saçma sapan kıyafetleri giyeceğiz.

En önemlisi aldığımız kıyafeti kendimize vücudumuza yakıştırmak. Şık olmak için illaki son moda giyinmek gerekmez. Güzel bir pantolon ve gömlek her zaman şıktır ve her yerde giyebilirsiniz. Aynı şekilde etek ve bluzlarda öyle... Birbirine renk uyumu içinde olan ve birbirini tamamlayan kıyafeler her zaman beğenilir. Kilolu iseniz vücudunuzu sıkan kıyafetler yerine hafif bol ve kesimleri hareketli kıyafetleri tercih edin. Saklamak istediğiniz bölgeler kapanacaktır.

Bir kıyafeti moda olduğu için değil size yakıştığı için alın. Moda diye onlarca para harcamanıza gerek yok. Hem bu sene moda olan seneye olmuyor. Modası geçmeyecek kıyafetleri tercih ederseniz bütçenizi de zorlamamış olursunuz. Ufak tefek detaylarla süsleyerek bir kıyafetinizi birçok kıyafet haline getirebilirsiniz. Birde elinizden örgü, dikiş geliyorsa kendiniz yapıp daha bir zevkle giyersiniz.

Her zaman şık olabilirsiniz. Moda ile değil kendi zevkinizi kullanarak modacılardan daha güzel eserler çıkartabilirsiniz.

Hadi bir deneyin.

 
Toplam blog
: 60
: 2933
Kayıt tarihi
: 30.06.06
 
 

Memur olduğum için Türkiyenin çeşitli illerini gezmekteyim. Yaşamı seven, hayatını daima daha iyi ya..