Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '09

 
Kategori
Mortgage
 

Mortage'la ev almadan önce mutlaka okuyunuz!!!

Mortage'la ev almadan önce mutlaka okuyunuz!!!
 

Peribacalarında oturan aileler var...




Mortage'ta dikkat edilmesi gerekenler ne?İnsan, ev alma ümidine tutulduğu zaman büyük hevesler ve hayaller kuruyor. Kiracı olarak senelerce sürünmüş insanımız, ev sahibi kaprislerinden kurtularak MORTAGE'LA kendi evinin sahibi OLMAKLA (!) heycanlanıyor.

Özellikle bayanlar kendi evlerinde oturmanının heycanına kapılarak yuvalarını bazen riske attıklarının farkında bile değiller.

Sonra evler alınıyor ve arkasından gelen kredi taksit ödemeleri, DASK, Kredi sigortası, vb bir sürü masraflar, kredi alınırken ödenen saçma sapan dosya masrafı diye yediğiniz onca kazık, hele birde krize borçlu girip işten atılmış yada işleriniz yolunda gitmemişse üstüne bide dikkat etmemiş rezil komşulara sahip olmuşsanız yandığınızın resmidir.

Bu yüzden kocalara sesleniyorum,
mortage konusunda mutlaka bilgi sahibi olan ve kredi almış ve bu şekilde ev sahibi olmuş en az 3-4 kişi ile istişare etmeden asla ev almayın.

Şayet elinizdeki para evin %70 ini karşılamıyorsa, sürekli ve en az 3-4 milyar gelire sahip değilseniz, heryıl ödemeniz gereken Kredi sigortası, dask vb vergileri, gecikme faizlerini göze alamıyorsanız Mortage ile sakın ev almayın.
Elinizde peşin para varsa ev almak daha iyi, biraz daha düşük standartta olsun ama borçsuz olsun. Asla bu konuda karınızın lafını dinlemeyin, çünkü onlar evin içi ile ilgili bir çok konuda realist ve objektif olurken, ev alma konusunda raydan çıkıp subjektif olabiliyorlar. Şu anda binlerce aile sırf bu yüzden boşanmalarla boğuşuyor. Sadece ülkemizde değil Amerka'da da.

Bu yüzden asla ekonomik verilere güvenmeyin, lütfen yazdıklarımı iyi okuyun, kimsenin sizi kandırmasına izin vermeyin. Krizde evini kaybetmiş ve en az 50 milyar zararı olan ve artık evi olmayan biri olarak söylüyorum bunları, dinleyip dinlememek sizin elinizde....

En derin saygılarımla,

Ayhan Özcimbit

Not: Mortage'ın Türkçesini TUTSAT diye iyi bulmuşlar ama bence adı "ALREZİLOLSAT" koysalar daha iyi iyi bir isim olurmuş....

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları yazara aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..