Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Temmuz '17

 
Kategori
Güncel
 

Müftüler nikah kıyarsa "evlilik bağı" daha sağlam olur!

Müftüler nikah kıyarsa "evlilik bağı" daha sağlam olur!
 

görsel internetten alınmıştır


Hükumet'in müftülere de resmi nikah kıyma yetkisi verilmesi girişimi TBMM'de tartışmalara yol açmış...Her zamanki gibi CHP'liler buna karşı çıkmış.

Aslında çok öteden beri tartışılan ve toplum nezdinde beklenen bir karardı müftülüklerde resmi nikah kıyılması...Şundan ki, insanlar müftü huzurunda hem resmi hem dini nikahı birlikte kıymış olacaktı.

Her işi laiklikle izah eden CHP'li zihniyet bu işe de karşı çıktı yıllarca, şimdi de karşı çıkıyorlar...Üstelik hiç bir makul gerekçeleri yok.

CHP'li bir vekil, resmi nikahı resmi bir görevlilinin kıyması gerekir gibi akla ziyan bir gerekçe bile ortaya sürdü...Sanki müftüler resmi görevli değilmiş gibi...

Oysa, resmi nikahın da tıpkı dini nikah gibi müftü huzurunda kıyılması yıllardan beri süre gelen bir çok sorunu kökünden halletmiş olacak:

Bir kere, millet resmi nikahdan sonra gidip imamın huzurunda nikah kıyma zorunda kalmayacak...

İkincisi, imam nikahı denen olay ortadan kalkacak ve resmi hüviyeti olmayan nikahlar sona erecek.

Üçüncüsü ve belki de en önemlisi, işin ciddiyetini anlamayan bir çok insanın sadece resmi nikahla bağlanarak dini nikah yapmamasının önüne geçilmiş olacak.

Ben evliliklerinden yıllarca sonra, çoluk çocuk sahibi olmuşken dini nikah kıydıran insanlar tanırım...İşin dini yönünü bilmedikleri için resmi nikahdan önce(veya sonra) dini nikah kıydırmamışlar.

Bizim inancımıza göre, nikahın Allah adına kıyılması esastır...Oysa, CHP'nin arzuladığı ve bugün uygulanan nikah, belediye başkanları adına kıyılır. Bu nikahın dini geçerliliği olup olmadığı da tartışma konusudur.

Şimdi müftülüklerde nikah kıyıldığı zaman hem dini bağ, hem resmi bağ birlikte kurulacak ve insanlar madden de manen de huzurlu bir evlilik başlangıcı yapacak...Bunun neresi kötü!

Üstelik sürekli örnek aldığınız ve bize de örnek olarak verdiğiniz Avrupalılar da böyle yapmıyor mu?..Avrupalılar nikahlarını papaz huzurunda kiliselerinde  kıymıyorlar mı?

Her zaman Avrupa değerleri diye haykırırsınız ama işinize gelmediği yerde de Avrupa mavrupa görmezsiniz!...İşte sizi halktan uzak yapan bu saplantılarınızdır.

Hükumetin resmi nikahın müftü huzurunda kıyılması girişimi çok yerinde ve aslında çok geç kalınmış bir harakettir...Ve ülkemiz için çok hayırlı sonuçlar verecektir.

CHP bu girişime karşı çıkarak bir kere daha milletin değerleriyle ne kadar uzlaşmaz olduğunu göstermiştir.

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..