Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Temmuz '11

 
Kategori
Özel Günler
 

Muğla Gazeteciler Cemiyeti ödülleri

Muğla Gazeteciler Cemiyeti

2011 Basın Başarı Ödülleri sahiplerini buldu

Ödül töreni Cumartesi akşamı Keyfoturağı’nda

En manidar ödül uzun yıllar cemiyette yöneticilik yapan ve iki yıl önce kaybettiğimiz Suat Fidan'a verildi

Muğla Gazeteciler Cemiyetince her yıl düzenlenen Basın Başarı Ödülleri belli oldu. Ünal Türkeş, Tufan Doğu ve Yrd.Doç.Dr. Serdar Karakaya’dan oluşan Seçiciler Kurulunun değerlendirme sonuçları dün yapılan basın toplantısıyla açıklandı. Muğla Gazeteciler Cemiyetinde yapılan basın toplantısında konuşan Cemiyet Başkanı Ünal Türkeş şunları söyledi: “Sözlerime başlarken 13 vatan evladını kurdukları hain pusuda şehit edenleri Muğla Basın Dünyası olarak kınarız. Vatanın ve ulusun yedi düvele karşı verdiği antiemperyalist İstiklal Savaşıyla kazanılmış olan bütünlüğüne ve bağımsızlığına kastedenlerin yalnız Türkiye’de değil, bağımsızlık savaşını vermiş olan dünyanın tüm ülkelerinde yeri yoktur. Türk Basını 103 yıl önce 24 Temmuz 1908’de sansürden kurtuldu. Sansürden kurtuluşumuzun 103. yılında Türkiye Hapishanelerinin hükümlü ve tutukluları arasında hala gazetecilerin bulunmuş olması düşündürücüdür. Oysa Türkiye Avrupa İnsan Hakları Muktesebatına imza koymuş bulunmakta. Bu muktesebata imza koyanların ülkelerinde herkes düşüncesini yazıyla ve konuşmayla heryerde açıkça ifade edebilir. Ancak ülkemizde bu Muktesebatın karşısında olan bazı hükümlerin hala geçerli oluşuna akıl erdirmek mümkün değil. TBMM’nin yeni çalışma döneminde bu Muktesebatın karşısında olan hükümleri ivedilikle kaldırmasını istiyor ve bekliyoruz. Hapishanelerdeki tutuklu ve hükümlü gazetecilerin de bu Muktesebatın kapsamı içine alınmasını ve tutukluluk sürelerinin son bulmasını bekliyoruz. Fethiye’den Bodrum’a kadar cemiyetimize ulaşan 150’yi aşkın ürün arasında titiz bir inceleme yapan Seçiciler Kurulumuz, yerel yazılı basın, yerel görsel basın ve yaygın basın dallarında aşağıdaki sonuçları almıştır.

YEREL YAZILI BASIN

Haber Dalı: Süleyman Akbulut( Devrim),

Gökhan Ayyıldız ( Beşkaza Postası)

Mustafa Aktaş (Yatağan Demeç)

Sözlü Yerel Tarih Dalı:

Nevzat Çağlar Tüfekçi (Milas Güney Ege)

Röportaj Dalı: Özgür Mil (Özgür Milas)

Güncel Siyasi Mizah Yazıları: Sakin Koşar (Yatağan Demeç)

Gezi Dalı : Cavit Yıldırım (Yatağan Demeç) Nail Duman (Köyceğiz Postası)

İzlenim Dalı: Hüseyin Avni Kunduracıoğlu (Milas Önder)

Anı Dalı: Rezzan Şebin (Bodrum Yarımada)

Güncel Siyasal Yazılar: Ali Erdemli (Fethiye Ege Gazetesi) Ünsal Yalçınkaya (Özgür Milas Gazetesi)

Güncel-Kültürel Yazılar Hamdi Topcuoğlu (Yatağan Gazetesi )

Güncel Eğitsel Yazılar: Prof.Dr.Kemal Kocabaş (Kavaklıdere Gazetesi)

Güncel Felsefi Yazılar: Ramiz Şencan (Devrim Gazetesi)

Güncel Edebiyat Yazıları: Ünal Şöhret Dirlik (Beşkaza Postası)

Güncel Sanat Yazıları: Coşkun Karabulut (Gerçek Fethiye)

Güncel Toplumsal Yazılar: Celal Bozkurt (Gerçek Fethiye Gazetesi)

Oktay Çayırlı (Milas Önder Gazetesi)

Güncel Tarihsel Yazılar Osman Oturak (Milas Güney Ege Gazetesi)

Güncel Çevre-Şehircilik Yazıları : Özden Akgüç (Devrim Gazetesi)

Mehmet Polat (Fethiye Ege Gazetesi)

Güncel Spor Yorum : Ekrem Orhan (Devrim Gazetesi)

Güncel Spor Araştırma : Erdoğan Cankuş (Gerçek Fethiye Gazetesi)

Güncel Magazin Yazıları: Ayşe Sandal (Milas Güney Ege) Zülal Lamia Küçüktaş (Özgür Milas Gazetesi )

Sayfa Düzeni: Muğla Şah Gazetesi

YEREL GÖRSEL BASIN Haber Dalı:

Ferdi Yavuz (Şah TV-Muğla )

Murat Yalçın (Kanal F – Fethiye)

Yerel Belgesel Yayın: Ramazan Kıvrak (Kanal F- Fethiye)

Yusuf Yüksel(Kanal F- Fethiye)

Yerel Kültür Yayını: Ünal Şöhret Dirlik (Kanal F- Fethiye)

Yerel Folklor Yayını: Eser Tunçoğlu (Kanal F- Fethiye)

Yerel Gezi Programı : Serap Ülkü Özdemir (Kanal F- Fethiye)

Yerel Spor Programı: Erdoğan Cankuş (Kanal F- Fethiye)

TV Yöneticiliği: Zafer Özdemir (Kanal F- Fethiye)

TV Sunuculuğu: Zerrin Tunalı Tos (Kanal F- Fethiye)

Haber-Kemera: Mustafa Taşkın (Kanal F- Fethiye)

Radyo Programı : Yılmaz Türkoğlu (Radyo Gözlem – Milas)

YAYGIN BASIN Haber Dalı: Utku Uçrak (A.A) Serdal Kayhan (TNT)

Foto Haber : Kenan Gürbüz (A.A.)

Röportaj: Durmuş Genç (A.A)

TV Haberi: Erdoğan Cankuş (A.A.- ATV)

HAFIZ SABRİ ÖDÜLÜ :

Bu yılki gecemizi Muğla Basın Tarihinin öncüsü Hafız Sabri Aksoy’un anısına düzenlemiş bulunmaktayız. Hafız Sabri Aksoy, 1919 yılının Mayıs ayında Muğla’da kurulan Menteşeliler Müdafaai Vatan Grubunun kurucuları arasındadır. Türkçe yayınları izlediği kadar Fransızca yayınları da izleyen, iyi yazan, iyi konuşan Türk Diline hakim bir Muğla aydınıydı. Rodos’dan İtalyanlar vasıtasıyla getirttiği Taş Basma Matbaasında 1919’un Haziran ayında Menteşe Gazetesini çıkardı. Gazete Muğla’da Mustafa Kemal Hareketini destekleyen ilk yayın organıdır. 19885-1935 yılları arasında yaşayan Hafız Sabri Aksoy, Muğla’da bu tür işlerin günah sayıldığı bir dönemde, beste ve güfte araştırmaları yapmış, bu araştırmalarını büyük ustalıkla kullandığı sazıyla ve kanunuyla dile getirmiştir. Bodrum Yarımada Gazetesinin yazarı olarak uzun yıllardan bu yana Türkçeye hakimiyetini Kemalist Devrim ve İlkelerine bağlılığını saygıyla izlediğimiz Güneş Gürsel, Seçiciler Kurulumuzun oy birliği ile Hafız Sabri Ödülüne layık görülmüştür .

YÖNETİM KURULU ÖZEL ÖDÜLLERİ HÜSEYİN ANIL:

Bodrum Yarımada Gazetesini 17 yıldan buyana büyük dikkat ve emekle yayın yaşamında tutuyor. Zamanını ve enerjisini yalnız gazetecilik sınırlarının içinde değerlendirmiyor. Öğretmenlik mesleğini bırakıp, serbest çalışma düzenine geçtiği yıldan buyana Bodrum’da meydana gelen laik, demokratik, özgürlükçü ve sosyal demokrasiden yana kurumların, oluşumların, girişimlerin içinde yer alıyor. Bodrum’un son yıllarda fark edilen olağanüstü yüksek çizgilerdeki toplumsal aydınlanmasında ve demokrasinin ilke ve hedeflerine olan bağlılığında Hüseyin Anıl gazetesiyle, kurum ve parti başkanlıklarıyla, panel ve miting konuşmalarıyla önemli yeri olan bir aydın. Yönetim Kurulu kendisini bu etkinliklerinden ötürü ödülle değerlendirmeyi uygun buldu .

PROF.DR. ŞADAN GÖKOVALI:

İzmir’de tamamladığı yüksek öğrenim yıllarında Demokrat İzmir gazetesinde başladığı yazarlığını, TRT bünyesine girerek program yapımcısı olarak sürdürdü. Aynı yıllarda İzmir’de Halikarnas Balıkçısının manevi evladı oldu. Balıkçıdan esinlendiği kültürel birikimleriyle ülkemizin ilk ulusal turizm rehberleri arasına girdi. Akademik yaşamını İzmir Dokuz Eylül üniversitesinde başladı. Aynı üniversitede Prof olup emekliye ayrıldı. Emeklilik yıllarında görev aldığı İzmir Yaşar Üniversitesinde Basın ve Halkla İlişkiler Öğretim üyesi olarak çalıştı. Yönetim Kurulu seçkin nitelikleri daima önde olan kendisini özel ödüle layık gördü.

DİLEK DİNÇER:

Fethiye’nin önemli kültür merkezi Fetav’ın müdürü. Fetav’ın Fethiye kültürüne doğru tuttuğu meşaleyi bilgi ve bilinç dolu yüreğiyle ilk ele alan aydınların arasında. Fethiye kültürüyle ilgili kitap, dergi ve benzeri yayınları sık sık okurlarıyla buluşturan değerli bir yönetici. Bu niteliklerini değerlendiren yönetim kurulumuz kendisine özel ödül vermeyi uygun gördü. MÜNEVVER MAT:

Milas’ın basın-yayın hareketlerinde uzun yıllardan bu yana adı geçen girişimci. Radyo Gözlem’i Milas kamuoyunda aranan bir görsel yayın aracı haline getirdi. 2011 yılı başında yayın yaşamına soktuğu Milas Güney Ege Gazetesinde Milas’ın eli kalem tutan aydınlarını, düşünürlerini, gazetecilerini bir araya getirdi. Muğla Gazeteciler Cemiyetinin Seçiciler Kuruluna gönderilen yazı ürünleri arasında Münevver Mat’ın kurucusu bulunduğu 6 aylık Güney Ege, yaşıtlarının çok üstünde bir inceliğe ve niteliğe sahip. Yönetim kurulumuz kendisini bu özelliklerinden ötürü özel ödülle değerlendirdi.

GÜNÜR KARAAĞAÇ:

Emekli Tarih öğretmeni. Muğla’da görev yaptığı son 20 yılda 15 kitaba imzasını attı. Görev yaptığı Muğla ilçelerinin tümünü monografik şekilde ele alıp inceledi. Halen oturmakta olduğu Ortaca’da bastırıp yayınladığı kitapların ilavesi olarak iki kitabını daha baskıya hazır hale getirmeye çalışmakta. Bu üretkenliğini göze alan yönetim kurulumuz kendisine özel ödülü layık buldu.

SIDIKA ZEYBEK KÖLEMEN:

Fethiye’de Gerçek Fethiye gibi donanımlı bir gazetenin uzun yıllardan bu yana sorumlu müdürlüğünü yapmakta. Bu görevcinde elde ettiği başarı kendisini gerçek Fethiye’yi yayınlayan Özyer Şirketler Grubunun Genel Koordinatörlüğüne getirmiş bulunmakta. Gazetecilik mesleğinde olduğu kadar halk ve basın ilişkilerindeki becerisini dikkate alan yönetim kurulumuz kendisine özel ödülü vermiş bulunmakta.

SADETTİN ÖZBEK:

Kendisi Muğla Sanatsevenler Derneği Başkanı. Düzenlediği şiir günlerinde ozanların güzel şiirleri onun üslubunda ayrı değer kazanır. Görev aldığı sahnelerde tiyatronun dramını ve trajedisini seyirci Muğla’da en iyi onda izler. Şiirlerden ve oyunlardan yola çıkarak kendi sergilediği cümlelerin ve satırların keyfini hem çok iyi yaşar hem dinleyenlere çok iyi yaşatır. Yıl içini dolduran bu tür güzel sanat etkinlikleriyle dikkat çeken Sadettin Özbek yönetim kurulumuzun özel ödülüne sahip oldu.

TARCAN OĞUZ:

Yatağan tarihi ondan sorulur. Son yıllarda buna ek olarak Yatağan coğrafyası da Tarcan’ın çalışma alanları içine girmiş bulunmakta. Yatağan’ın eski uygarlık kalıntılarını bir birine bağlayan tarihi olaylar, kişiler, doğal değerler onun kitaplarına bolca malzeme olmuş bulunmakta. Bu özellikleri kendisine yönetim kurulumuzun özel ödülünü getirdi.

LEYLA METİN:

Fethiye’de çıkarmakta olduğu Gözde Yaşam dergisiyle Fethiye’nin cemiyet dalgalanmalarını kamuya en canlı ve renkli şekilde yansıtan gazeteci. Dergisine tutkuyla bağlı oluşunu ve yayınındaki devamlılığını sürekli olarak canlı tutuşunu değerlendiren yönetim kurulumuz kendisine özel ödül verme kararını aldı.

CAHİT YARGICI:

Aslen inşaat mühendisi. Emekliliğine kadar Türkiye’nin her bölgesinde suların doğuş kaynaklarını, akış yönlerini, debilerini ve yararlarını ölçmüş bir insan. Bu yeteneklerini duygu dünyasının kaynaklarına çevirince meydana çıkan son derece anlamlı yazılar ve şiir kitapları kendisini izleyen okurunda kalıcı anılar bırakır. Yönetim kurulumuz kendisine bu özelliğinden ötürü özel ödül vermiş bulunmakta.

BİRDAL CAN TÜFEKÇİ :

Dalaman Seka’dan emekli şairimiz küçük yaştan beri şiir dalındaki yeteneğini kamuya yansıtmanın ve mal etmenin heyecanı içinde. Muğla folkloruna çok önemli isimler yetiştirmiş olan Üzümlü İncir Köyün yetenekli evlatları arasında yer alan Tüfekçi, ardarda yayınladığı şiir kitaplarıyla Muğla ve ülke okurunun ilgisini çekmeye devam ediyor. Yönetim Kurulumuz kendisini bu özellikleriyle değerlendirerek ödüllendirmiş bulunuyor.

UĞUR ÇOLAK:

Çok uzun yıllar Muğla Şah Gazetesinde gazeteciliğin her dalında hizmet verdi. Birikimlerini ve deneyimlerini, bazı arkadaşlarıyla beraber kendi yayın organları Rengarenk Dergisinde toplayarak basın mesleğinin uzun ve yorucu yolunda bir mesafe daha aldı. Bu mesleğe olan tutkusunu değerlendiren yönetim kurulumuz kendisini özel ödüle layık gördü.

NABİDE KILINÇ:

Yerkesik Kütüphanesinin sorumlusu olan yazar, kütüphanesinin kitap varlığını arttırmada gösterdiği başarının koşutunda, kendi izlenimlerini ve duygularını sık sık kaleme almanın ve gazetede yayımlamanın başarılarını da özümsemiş bulunmakta. Bu özelliklerini değerlendiren yönetim kurulumuz kendisini kütüphaneciliğe ve Muğla basınına yaptığı hizmetlerden ötürü ödüle layık görmüş bulunmakta.

BAKİ KURAN:

Muğla basınının emekli mensuplarından Baki Kuran, Muğla Spor Tarihini çok iyi bilen ve araştıran bir isim. Zengin spor arşivinden derlediği Dünden Bugüne Muğlaspor kitabı güncelliğini ve önemini hala korumaya devam ediyor. Kendisini bu kalıcı özelliğiyle değerlendiren yönetim kurulumuz Kuran’ı özel ödüle layık gördü.

HASAN ÖNKAŞ:

Basın yayın yüksek öğreniminden sonra döndüğü Muğla’da DHA bünyesindeki Milliyet Gazetesinde çalıştı. 13 yıl evvel girdiği Muğla Belediyesinde Basın ve Halkla ilişkiler Müdürü olarak çok başarılı hizmetlere imza attı. Muğla’da CHP üzerine başlattığı doktora çalışmasını bitirme aşamasına getirdi. 27 Mart 2011’de erken yaşta kaybettiğimiz Hasan Önkaş, Muğla Basınında elde ettiği başarıyı Muğla Belediyesinde kurumsal hale getirerek devam ettirdi. Hizmetlerine erken veda eden Hasan Önkaş, yönetim kurulumuzun özel ödülüne layık bulundu.

SUAT FİDAN:

2 yıl önce 75 yaşında aramızdan ayrılan Suat Fidan PTT’ye memurluk, şeflik ve müdürlük olarak uzun yıllar hizmet etti. Emekliliğinde Muğla Gazeteciler Cemiyetinin Sekretaryasını yüklendi. Titiz çalışmalarıyla ve son derece güzel el yazılarıyla tanıdığımız Suat Fidan’ı yönetim kurulumuz cemiyete yaptığı önemli hizmetler nedeniyle özel ödülle değerlendirildi.

 
Toplam blog
: 264
: 285
Kayıt tarihi
: 25.06.08
 
 

1952 Fethiye/MUĞLA doğumluyum. Yaklaşık 36 yıldır şiir, çocuk şiiri , masal ve hikaye dallarında ..