Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '11

 
Kategori
Güncel
 

Muhaliflere karşı; Kaddafi, ABD ve Batılı işbirliği mi?!...

Muhaliflere karşı; Kaddafi, ABD ve Batılı işbirliği mi?!...
 

Bilerek-bilmeyerek; işbirliği şahane...


ABD; ilk saldırıyı yapan Fansa ile birlikte, birçok Batılı Ülke'yi de yanına alarak, BM ' den karar çıkartıp, Libya'ya bir operasyon düzenledi.  

ABD'nin ve Batılı Devletlerin, Ortadoğu üzerindeki emelleri hiç bitmedi öteden beri.
Baba ve Oğul Bush' un
Irak'a düzenledikleri operasyonlardan sonra yaşananları hepimiz gördük. İki IRAK OPERASYONU ' ndan sonra Irak'ta ve Ortadoğu'da yaşanılanlar, bütün herkesin mâlumu. 

ABD'nin; geri planda imiş görüntüsü vererek Fransa ile başlatılan saldırıda, OPERASYON GÜÇLERİ kendi istedikleri başarıyı elde eder mi bilemem ama işlerin daha da karmaşık hâle geldiği/geleceği kesin. 

Bu akşam (20.03.2011, pazar) PENTAGON'dan;
'' Hedefimiz, Kaddafi'yi devirmek değil!...'' şeklinde, garip bir açıklama geldi. Eee!.. Peki derdiniz ne'dir öyleyse?.. 

Kaddafi akıttığı oluk oluk kan ile, bütün Arap ve İslam Dünyası'nın tepkisini kazanmışken; muhalifleri, Kaddafi'ye karşı daha da güçlendirek başarılı olmaları için, ne lâzımsa yapmak varken; O'nun, iktidarda kalma süresini daha da uzatmaya yönelik planlarınız mı var, ne?!.. 

Tükiye'yi de bu işin içine çekmek için can atıyor adamlar...
Türkiye'nin, BM'nin kararlarına uyacağını belirttiği ilk dakikalardaki görüşünü muhafaza ettiğini zann'etmiyorum. Zira, KOALİSYON GÜÇLERİN ' nin, sivil hedefleri de bombalıyarak, MUHALİF GÜÇLERİN Kaddafi'ye karşı başlattıkları hareketin, esas gâyesinden sapması imajı verilmesinin altında, Kaddafi'nin iktidarının uzatılması düşüncesi mi yatıyor yoksa?!.. 

Geldiği günden beri, diğer dünya halklarını da düşünüyormuş intiba'ı vermeye çalışan Mr.Obama ile de, ABD'de birşeyin değişmediği/değişmiyeceği anlaşılmakta.  

ABD ve Batılı Müttefikleri'nin Plânları ne olursa olsun; Kaddafi Despotu'nun akıttığı oluk oluk kanın üzerinden, Libya'daki Doğalgaz ve Petrol yataklarının ele geçirilmesi o kadar kolay olmayacağa benziyor.  

ABD be Müttefikleri, Kaddafi Katili ile ortak mı çalışıyorlar, ne?!... Böyle bir şey varsa bu da çıkar bir gün meydana! 

Ortadoğu'da ve Dünya'nın yeraltı zenginliklerinin bol olduğu yerlerde hep emelleri olagelmiş ABD ve Batılılar, bakalım bu sefer de istediklerini elde edebilecekler mi? 

Tahmin ediyorum bu işe en çok sevinen Kaddafi'dir. Çünkü dikkatler, bir anda başka taraflara kaymış oldu böylelikle. Ama bundan, ne Kaddafi ne de ABD ve Batılı Müttefikleri istediklerini elde edemeyecekler İnşâAllah. 

Sağlık ve Muhabbetle 

2011.03.20, pazar
Bektaş Azizoğlu
İSTANBUL
 

 
Toplam blog
: 344
: 580
Kayıt tarihi
: 24.11.07
 
 

İlkokul'u Düzce'nin Gölyaka İlçesi, Açmaköy'ünde bitirdikten sonra, Ortaokul'u Gölyaka'da okuyup,..