Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '13

 
Kategori
TV Programları
 

Muhteşem Yüzyıla Bir Haller Oldu! Hürrem’in kaprisi!

Muhteşem Yüzyıla Bir Haller Oldu! Hürrem’in kaprisi!
 

Gerçek hayatta da Hürrem olarak yaşamaya başladı


Çarşamba günü gelip çattığında ‘’Bugün günlerden Muhteşem Yüzyıl günü’’ olduğunu hepimiz biliyoruz. Haliyle o günün planını da Muhteşem Yüzyıl dizisine göre yapıyoruz. Hızlıca yemekler yendi, çaylar-kahveler pişti, ekranın başına geçip, koltuklarımıza kendimizi bağlayarak merak içinde dizinin ‘’Dalya Gecesi’’ni kutlamaya hazırlandık. Ve ‘’O da ne?’’ eskilerden kolaj bir bölüm başladı!

Telefonlara sarıldık, twittere saldırdık…Sonuç, cevapsız sorulardan ibaretti!

Tüm dünyada 250 milyon seyirciye ulaşan ilk Türk dizisi olan “Muhteşem Yüzyıl”ın geçen çarşamba duyuruları yapılan 100. bölümü ekrana gelmedi. Fragramı yayınlanan bölümün Hürrem Sultan’ı canlandıran Meryem Uzerli yüzünden yetişmediği ortaya çıktı.

Haftasonu sevgilisi Can Ateş ile Bodrum tatilinde çıplak ayakla sahilde yürürken ve oldukça keyifli haliyle objektiflere takılan Uzerli, pazar günü setten habersiz Berlin’e ailesinin yanına gitti. Yaptığı anlaşmada 3 haftada bir ailesini görme hakkı bulunan Uzerli, çekim için aradıklarında set ekibini şoke eden bir yanıt verdi.

 Psikolojisinin çok çalışmaktan ve düzensiz set saatlerinden dolayı bozulduğunu ve bir kliniğe yatıp tedavi olacağını belirten Uzerli, İstanbul’a dönmeyeceğini söyledi. Yapım şirketi Tim’s Production ne yapacağını şaşırdı! Uzerli bir türlü Türkiye‘ye dönmesi için ikna edilemeyince 100. bölümün eksik sahneleri de tamamlanamadı.

 Uzerli gelmeyince çekimler durduruldu ve sete 1 hafta ara verildi. İki ay önce sette “Ben mayıs ayında çeker giderim, buralarda durmam” dediği ifade edilen Uzerli’nin “Dönmezsen çok büyük dava açılır” sözüne de “Ben Alman vatandaşıyım, o anlaşma Türkiye’de geçerli” dediği öne sürüldü. Uzerli’nin bölüm ücretinin geçen günlerde rekor bir zamla 35 bin TL’ye çıkarıldığı gündeme gelmişti. Uzerli’nin dönmesini bekleyen yapım şirketi şimdilik sessiz kalmayı tercih ediyor. Bu durum akıllara ‘’Hürrem Sultan grev mi başlattı’’ sorularını getirdi.

Dün yazmak istemedim, resmi ve tatmin edici bir açıklama bekledim, ama o da gelmedi. Bu sabah gene sağa-sola baktım yine göze bir şey ilişmedi! Peki! biz buraya nasıl geldik?

Hatırlarsanız geçen yazımda yapım şirketinin dizi oyuncuları ile yeni sözleşme yaptığını ve fiyatlarını açıklamıştım. Meryem Uzerli’nin haftalığı 20 bin TLden 35 bin TLye yükseltilmişti. Bu artış sayesinde Meryem Uzerli, dizinin başlangıcından beri kazancını 7 kat artırmıştı. Hatta ülkesinde tanınmayan bir oyuncunun Muhteşem Yüzyıl sayesinde Dünya Starı haline geldiğine de değinmiştim.

Meryem Uzerli; ‘’Türkiye’de diziler çok uzun, bu da manyaklık! 100 dakika, 110 dakika, 120 dakika bir dizi... Hayatta öyle bir iş yok! Lütfen bütün kanallara söylüyorum, dizi sürelerini 60, 50, 45 dakikaya indirin. Hepimiz mutlu olalım, çünkü ben hiç mutlu değilim!” demişti. Uzerli, geçen hafta da instagram sayfasına “Bu güzel ülkedeki oyuncuların hakları için mücadele veriyorum. Bu yüzden yanlış anlaşılmayı da, kendimi sevimsiz kılmayı da göze alıyorum.’’ Son aylarda katıldığı ödül törenlerinde Uzerli, dizi sürelerine isyan etmiş ve “Uzun zamandır aynaya baktığımda Hürrem’i görüp, Meryem’i özlüyorum. Bazen psikolojik olarak çok yoruluyorum, bazen bu hayat hiç kolay değil’’diyerek aslında bu son durumun sinyalini de vermişti.

Evet, çok yoğun tempolu setlerden yorgun, dinlenecek, kendine vakit ayıramayacak durumda evlerine dönen sektör çalışanları için hayat gerçekten kolay değil! Bu konu da yazdığım ‘’Yerli dizi yersiz uzun!’’ yazımda değinmiş, çözümler türetmiş  ve sektörün kanayan ama görülmeyen, görülmek istemeyen, göz ardı edilen konusuna ben de parmak basmıştım.Ama, işi yarım bırakmak ve bunu belki de ‘’Nemalanmak uğruna yapmak’’ boynuna geçirilmiş bir ilmekten farksız değildir. Hem çalıştığı sektör için hem de kendi kariyer planlaması için tam bir eksi nottur!

Muhteşem Yüzyıl dizisini özürsüz olarak yayına alamayan, kolaj bölüm yayınlamak zorunda kalan Star TV en büyük gelir kaynağı olan dizinin yeni bölümü yayınlamadığı için en az 1 milyon dolar reklam geliri kaybetti.

Elinde eksik 1 bölüm olan Tim’s, bir yandan da çözüm üretmeye, eğer dönmezse dizinin en sevilen ana karakterlerinden biri olan Uzerli’siz ne kadar idare edebileceğinin formülünü arıyor. Dizinin oyuncuları önceki gece bir mekanda buluşup durum değerlendirmesi yaptı. Öte yandan Uzerli’nin sigortacı sevgilisi iş adamı Can Ateş ile arasının da iyi olduğu ve bir ayrılığın yaşanmadığı ifade edildi.

Aynı akşam oynanan Fenerbahçe- Trabzonspor kupa finali nedeniyle yayınlanmadığı konuşuluyor. Bunun yeterince haklı bir sebep olduğunu düşünmüyorum çünkü yayınlandığı ilk günden beri mutlaka bir maç ile çakışmıştır dizi… Ayrıca daha çok kadın profilinin izlediği diziyi bu durumun o kadar heder edeceğini, yapım şirketi ve kanalın hesap-kitap peşine düşeceğini de sanmıyorum.

Oysa, bir süredir çok çalışıp az para kazanamamaktan dert yanan Meryem Uzerli’nin bu yüzden yapımcısıyla restleştiği öne sürüldü. Bu da Meryem Uzerli’nin ağzından bu konunun düşmemesi ile de pekişmiş oldu!

Uzerli’nin dönmeme ihtimaline karşılık yapımcının yeni bir Hürrem Sultan arayışına girebileceği konuşuluyor. Bu her iki taraf için de oldukça büyük bir kayıp olur! Hürrem, 3 sezondur başrolünde Meryem Uzerli ile Hürrem! Sonra yerine Ayşe- Fatma konulursa izleyenler diziye kaldığı yerden devam edemeyecek, durmadan sızlanacak, sitem edecek, diziden de soğuyup en sonunda kanal değiştirecek gibi geliyor bana.

Meryem Uzerli’nin geçtiğimiz ay sigarayı bıraktığı, sette de kendini soyutladığı ideaları ne kadar doğrudur? Bu kadar yoğun çalışan sektör ünlülerinin ‘’Tükenmişlik Sendromuna’’ yakalanması doğal da kamera arkasında ünlülerin aldığı paranın yüzlerce kat altında çalışanların kamçı-kırbaç çalıştırılmasına ne diyeceğiz? Her halde onlarda ‘’Fakirlik Sendromuna’’ yakalanmış olmalı!

Eğer bu muhteşem proje başrol oyuncusunun kaprisi, para hırsı ile mağdur edilir ve izleyici kaybederse Meryem Uzerli’ye kim iş verecek? Almanya’da sessiz- sedasız tiyatroda mı çalışacak? Eğer hastalandığı için zorunlu olarak bir ara verilmiş ise İzleyen neden bu kadar zorlama sonucu bu haberi aldı? Ayrıca bu birden çıkan bir hastalık değildir. ‘’akşam birden ateşim çıktı’’ diye bahane edilemez. Demek ki bu durum sete yansımıştır ve Hürrem’in durumuna göre de gözden geçirilip bir an önce sezon finaline götürülmeliydi. Bu kadar kriz yaratılacak ne vardı? Yoksa, Meryem Uzerli  gerçek hayatta da Hürrem olarak yaşamaya mı başladı?

Sorular, sorular sorular…

Ben sorduğum sorulara aldığım cevaplardan pek tatmin olmadım…

Hayatta aldığımız cevapların bizi tatmin etmesi dileği ile…

www.televizyongazetesi.com

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..