Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

16 Şubat '10

 
Kategori
Tiyatro
 

Müjdat Gezen, ''Adalet pantolonun kemeridir'' (Tiyatro Oyunu)

Müjdat Gezen, ''Adalet pantolonun kemeridir'' (Tiyatro Oyunu)
 

Usta sahnede!


Müjdat Gezen’in yazdığı oyun seyirciyi kahkahaya boğdu…

Müjdat Gezen, “Adalet pantolonun kemeridir” çok sıkarsan boğarsın, gevşek bırakırsan düşer diye özetlediği yeni sahnelenmeye başlayan oyunu Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkez’inde Büyükçekmece seyircisiyle buluştu.

Müjdat Gezen’in kaleme aldığı bu eser, güncelliğini hiçbir zaman yitirmeyen, ülke gözetmeksizin hukuku şiar edinen bütün milletlerin ortak acısı ya da komedisidir.

Konusu; “Emekli bir adamın başından geçen, aslında günümüzde herkesin başına gelebilecek yanlış anlamalarla ve adalet sisteminin hatalarından yola çıkar. Bu, kendimizi teslim ettiğimiz ve inandığımız adaletin karakol ilişkileriyle nasıl bir silaha dönüştüğünü anlatan trajikomik bir hikâyedir.

Tiyatro oyununu;

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün, eşi Hatice Akgün, Büyükçekmece Belediye Meclis Üyelerinden Coşkun Kaynak, Emine Demirci, Nazan Yıldırım, Ahmet Atalay beğeni ile izledi. Müzikal öğeler taşıyan oyun, seyirciyi eğlendirip, kahkahaya boğarken, diğer yandan da düşündürdü.

Oyun sonrası sürpriz yapıp sahneye çıkan usta sanatçı Müjdat Gezen oyunla ilgili olarak, Türkiye’de adli hataların çokça yapıldığını, bunun en tipik örneklerinden birinin de Ergenekon Davası olduğunu Ergenekon’un tam anlamıyla ne olduğunu henüz kimsenin bilmediğini. Aynen ‘Kürt Açılımı’nın da ne olduğunu kimsenin bilmediği gibi… İçerde bir insan öldü ancak öldüğünde de neyle suçlandığını bilmiyordu. Bizim oyunda da emekli bir adamı işlemediği bir cinayetten tutukluyorlar ve içeri atıyorlar. Adam suçsuzluğunu ispat edene kadar yıllar geçiyor ve içerde ölüyor. Sonra oyunun yazarı olarak ben giriyorum devreye. Sizin bu finali beğenmediğinizi bildiğim için, o zaman oyunun sonunu biraz geri alıp değiştirelim’ diyorum. Olması gereken oluyor sonra”

Sayın Müjdat Gezen'i sevgi ve saygıyla selamlıyorum..

''Melekler yüreğinizden öpsün''

Sabiha Rana

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..