Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '09

 
Kategori
Güncel
 

Mükemmel kadın olmayın!

Mükemmel kadın olmayın!
 

netten


Bugün eski bir dostumla telefonda konuşuyorduk…

Konuşurken hayat ile ilgili klasik sorunlar, çocukları ile gelecek kaygıları; eşi ile ilgili beklentileri anlatırken ikimizde şunu fark ettik ki biz kadınların üzerine inanılmaz büyük roller verilmiş ve bizlerde bu mükemmel kadın rolünü çoktan kapmış kendi hayatımızda ki sahnede Oscar ödülünü kapmak için delice çalışıyoruz ve de bu baş rol olan MÜKEMMEL KADIN ödülünü kazandığımızın bile farkında değiliz buna ailemizde dahil çünkü onlar için zaten yapmamız! Gerekenlerdir.!!

İstediğimiz bu mu!!

Düşündük mü hiç. Mutlumuyuz!!

Eminim ki bunları sormaya hiç fırsat kalmamıştır!!

Çünkü ona gelene kadar birey olarak ne istiyoruz onu bilmemiz gerek.Biliyormuyuz peki!!

Düşünelim beraber biz kadınlara verilen sıfat ve roller nelerdir, nedendir?

İyi bir sevgili, mükemmel eş, mükemmel bir anne, dişi- seksi bir kadın; iyi bir gelin; başarılı iş kadını, dost, iyi evlat.Belki de daha bir sürü şey vardır benim bir çırpıda aklıma gelenleri yazdım.

Peki bu sıfatlar içerisinde sorgulamak gerekmez mi bu kadın birey olarak nerde olmak istiyor

Sanmam !

Şimdi biraz hayal gücümüzü zorlamadan oluşan bu rollerin nasıl verildiğine bakalım mı.

İyi bir eş : Kadın iyi bir üniversite kazanmıştır okur ama aklına aman kızım ünviversitede iyi bir eş bul demeler.. Evlenir severek çünkü o zaman sevmeler güzeldir. Sonra kocasıyla birlikte çalışır farklı zorluklarda. İşte iş evde ev işi kızım aman ihmal etme .tüm annelerin tembihi.niye evlendim ben !! İnsan doğası almaya, tüketmeye eğilimlidir ve rahata çabuk alışır. Mükemmel kadın, her konuda başarılı olduğundan, karşısındakine yapacak bir şey bırakmaz. Armut piş, ağzıma düş! Kadın eşinin hayatını fazlasıyla kolaylatştığından rolünü çoktan kapmış İYİ BİR EŞ sıfatını almıştır.

Mükemmel anne : Seneler sonra istenilen çocuk, başarılı kariyer içinde artan bir sorumluluk daha…kreş, okul gitmeler gelmeler, hayat içerisinde plan ve program içerisinde her şeye yetişmek evet evet bunuda kazandınız. Yani Mükemmel Anne…duyar gibiyim zaten annelik böyle bir şeydir. Evet ama o aile paylaşımı nerde! Diye sorarım bende…

Dişi Seksi Kadın: off off bu konuda açmayayım ben ağzımı…çünkü kadınlar ister ki seks bir ihtiyacın dışında iki farklı vucudun bir bütün olmasını zevkle sağlamasıdır…Bende ne diyorum…Buradan ödül alındı çünkü erkek istediğinde kadın çoktan yataktadır.!!

Aslında diğer sıfatlarda buna benzer şekilde uzar gider yazarsam çok sıkılırsınız.

İnsan mükemmel varlıklar değillerdir. Hata yapmak ve kusurlarımız olmak zorundadır

Sürekli başkaları için yaşamak, onların sevdiklerini yapmak, sürekli başkalarını düşünmek büyük bir özveri ve fedakarlıktır bunun karşılığında gördüğüm kadarıyla kimse taktir yada kıymetli bilmez. Kusursuz mükemmel olmak sadece zarar verir.

İlişkiler paylaştıkça değer kazanır ve keyif verir.

Bunu deneyelim.

Son söz… bir yerden alıntıdır. Ve bu yazının oluşumunu sağlayan sözdür.

Mükemmellik bizi ancak, ruhsal köle ve yaşam hizmetçisi yapar.

Hatalı güzel günlere.



Gelinciğin Düşleri

 
Toplam blog
: 110
: 2117
Kayıt tarihi
: 18.10.08
 
 

Kendimle ilgili ne yazabilirim diye düşündüm uzunca... Aslen Malatyalıyım.. İstanbulda yaşıyorum ..