Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '16

 
Kategori
Güncel
 

Musul’da hak iddia ediyorsun, Musul harekâtına beni neden almadılar diyorsun

Musul’da hak iddia ediyorsun, Musul harekâtına beni neden almadılar diyorsun
 

Musul IŞİD’den alındığı zaman Türkiye “Aslında burası benimdi” derse ne olacak ki ülkedeki hava bu yönde. Musul bizimdi, bizim değildi, Lozan ile kaybettik… Bunlar ayrı konular. Ama sen niyetini belli ediyorsun…

Ya şimdi ben bu ülkenin insanıyım, bunları söylemek bana düşmez gibi bir durum var ama şeytan da gör diyor! Aradan yüz yıl geçmiş, şimdiye kadar susulmuş konuşulmamış şimdi kalkmış bazı çevrelerde “Musul bizimdi” kampanyası düzenleniyor. Ve bu atmosferde Türkiye kalkmış Musul harekâtına illa beni de alacaksınız diyor. Neden almadıklarının cevabı açık değil mi?

Cumhurbaşkanı, başbakan çıkıyor “Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok” diyor. O zaman bu kampanya ne? Lozan’ı tartışmaya açarak halkta “Musul bizim” algısı yaratmak.  Tarihçiler 500 bin İngiliz altını karşılığında Musul’daki hakkımızdan vazgeçtiğimizi söylüyorlar. “O günün yöneticileri yanlış yaptılar” Madem öyle Osmanlı da yanlış yaptı Viyana’dan bu yanı isteyelim.

Bu siyaset düşmanlık yaratır, başka hiçbir işe yaramaz. Sınır güvenliğimizi korumak için Suriye’den girip Irak’dan çıkmak zorunda mıyız? Hem ÖSO da kim? Esat ÖSO’yu vurdu, karşı karşıya geldin mi? Yani Rusya ile de. PYD ile zaten karşı karşıyasın, yani ABD ile. Siz ne yapıyorsunuz Allah aşkına!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..