Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '14

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Mutlu mu ettin ki mutlu olasın

Mutlu mu ettin ki mutlu olasın
 

Mantığın bittiği yerde başlar ya aşk.İşte o mantık gitmeden bir daha düşünmeli.Derin duyguların ,düşünceni bitirmesinden bahsediyorum.Aşk'a bazı kaynaklarda bela denmesinin sebeplerinden biri de budur zaten.
 
Bazen çevrende görürsün.Hatta dersin ki " Ya hu bu adam bu kızın ömrünü yer bitirir. Ailesine bakarsın o da aynı. Ama senin gördüğünü göremez onlar. Çünkü kalbindeki sevgi beynini kör etmiştir.
 
Sınırlarımız olmalı
 
Aşkın gözü kördür de bu kadar da değil.Sen git evli birine aşık ol. Tabi o da buna. Karısından ayrılıp yenisine varmak ister.Kadında kendisini çok sevdiği için ailesini bile feda ediyor diye daha çok bağlanır.iyi de be kadın ; yıllardır yuvasını ne zorluklara göğüs germiş bütün sıkıntılara katlanmış karısını , sırf seni sevdiği için terk edecek olan bu adam (!) yarın başka bir kadın için seni de terk etmezmi. Biraz argo olacak ama "Bugün onu satan yarın seni de satmaz mı?"
 
Bir de bu açıdan...
 
Yıllarca eşinin kahrını çekmiş birisi, yüz üstü bırakılıp giderse onun ahı yerde mi kalacaktır.Mutluluğu diğerinde bulacağını zannediyorsa daha çok bekler.Eskisini mutlu mu ettinki yenisiyle mutlu olasın.Unutma ki ne ekersen onu biçersin.
 
Çok geç kalmadan...
 
Bazı davranışlar karşımızdakinin kişiliği hakkında bizlere ip uçları verir.Burada bizim olaylara nasıl baktığımız çok önemlidir.Bu tip davranışlara bu açıdan bakıp sınırlarımızı belirlemeli ve bir şeyi yapmadan önce düşüncelerimizi de kullanmalıyız.Daha duyguların düşüncelerine hakim olmamışken bir kez daha düşün ki çok geç kalmayasın.Yoksa bu şekilde rahat bir şekilde böyle bir yazıyı okuyarak değil yaşayarak acı çeke çeke öğreniriz. ikinci öğrenme methodu daha etkili olsa da kim bilir ömründen neleri götürecektir.
 
Toplam blog
: 7
: 181
Kayıt tarihi
: 08.04.14
 
 

Selçuk Üniv. Elektronik Anadolu Üniv. Kamu yönetimi ..