Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '18

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Mutluluk Nedir?

Mutluluk Nedir?
 

En büyük mutluluk, zaten insanların birbirini sevmesidir.


Ben bu kavramı illa ki göreceli diye kabul edemem. Mutluluk insanda farkındalık yaratan bir olgu olarak kabul edilmeli. Farkındalığı yaşamak, frekans topluğunun açığa çıkışının bir seyir halini alması şeklinde düşünebiliriz. Beşeri mutluluk zaten belli.  Hormonların tetiklemesiyle her alanda açığa çıkan bir takım sebeplere dayanabiliyor.  Veya astrolojik olarak Jüpiter’in, Venüs’ün tesiriyle insan mutlu olabiliyor. Ay’ın tesiri ile duygulanım meydana geliyor.  Bu hususlar tamamen matematiksel bir olaya dayanıyor. Ben bu etkileri v çabaları değersiz görmüyorum. Fakat böylesi totalleştirici yansımaların bize zarar verdiğini düşünüyorum.

Benim derdim biran evvel bütünlüklü bakış açısıyla, insanın bu imkânsız denen duygunun peşini bırakmadan gidebilmesi. Mutluluk dediğimiz zaman kişisel platformdan ziyade, bireysellik anlayışının olmadığı ve ‘kendi’ olduğu anlayışının hâkim olması lazım. Her noktada aslında o mutluluğu yaşamak; hayır veya şer anında, bela sürecinde dahi bir takım sebepler, etmenler açığa çıktığı için insanın mutlu olması şart. Özetle kendimizi bozmamak gerekiyor. 

Dolayısıyla beşeri sanılan ama aslında orijinal bir kelime ile karşı karşıyayız.. Orijinal bir kelimenin, bir mananın açığa çıkışı, anlatmak istediğim. Her şey zaten orijinal bir boyuta, ‘frekans boyutuna’ dayanıyor. 

Bugün hidayet, AKİliğin varlığıyla anlaşıldığına göre, her şey bir hidayet vesilesi.  Şeytanın bile insanı tetiklemesi sonuç olarak buna işaret eden bir hidayet algısı.

Dolayısıyla her noktadan, her açıdan baktığımızda bizler mutlu olmalıyız. 

Mutlu olduğumuz an, zaten huzurlu olduğumuza işaret eder. Hatta 'huzurda' olduğumuzun alameti. Bu isimle anılmışsa, mutlu olan huzurdadır, mutlu olan özgürdür, mutlu olan farkındalıkla yaşayandır ve Seyirdedir. 

Beyni her türlü vesveseyle, evhamla, düşünceyle karmakarışık olan bir insanda o mutluluk kavramını hiçbir zaman bulamazsınız.

Ama bir insan her türlü doğal olayda, felakette, kayıpta bu bahsini ettiğim yaşam modelini ortaya koyabilirse mutludur. 

Bir hayır vardır, bir duruşu vardır, bir şeyin bitmesiyle yeni bir şeyin oluşumuna işarettir; bu da mutluluğun işaretidir. Öyle baktığımız taktirde bazı kavramların birbirinin iz düşümü yaklaşımlar taşıdığını anlıyoruz, değerlendiriyoruz.

Hasta varsa doktor da var, acı varsa ilaç da var, şifa da var. Şafi isminin tetiklemesi ile acı taşıyan rahatsızlığın sonucu açığa çıkacaktır.  Bu da insanlara mutluluk verecektir.

Örneğin bir şey sorulduğu zaman kendini beğendirmek üzere bir takım düşünceler içerisinde ise bahsedilen duygudan çok uzakta ve yaşamın dışındadır.

Dışarda kalan her insan zaten mutsuzdur.  Allah'a firar eden her insan mutludur.  Kendisine ters görünen bir takım olaylarda da 'bir hayır vardır' diye düşünür. Onu mutlu edecek ipucu budur. 

En büyük mutluluk, zaten insanların birbirini sevmesidir.

Aşkla başlayan ve sevgiyle devam eden, her zaman için gerçek anlamda imanı getiren ve paylaşımı, birlikteliğimizi oluşturan şeyler aslında ayrı ayrı varlıklara işaret etmez.  Çünkü 'O TEK varlığın' farklı suretlerle açığa çıkması,  'kesret alemi' adı altında gerçekleşti... 

Ve bunları yaşadığımız zaman, o tek bakış müşahedesi içinde oluyorsak, bu bir mutluluktur. 

Mutluluk mutsuzluğu da içinde barındırandır.  İnsan mutlu olduğu zaman (görsel olarak böyle ifade ediliyor)  onun iç dünyası da mutludur.

İç dünyasında da 'farkındalıkla SEYİR' halindedir. Onu üzecek bir şey yoktur. 

Evliya için ‘mahzunluk verecek bir şey yoktur’ deniyor. Peki, bunu nasıl ifade edeceksin? Her oluştan, her tetiklemeden, etkilenmez. Evliya hiçbir zaman şoka girmez, çünkü evliya her şeye her an hazırdır. Çok farklı enerji, öyle bir boyuttadır ki işte o muhteşem boyut insanı mutlu eder. O artık mutsuzluk diye bir şey hissetmez olur.

Ahmed F. Yüksel

 facebook.com/ahmedfevzi.yuksel
instagram.com/sufafy
twitter.com/sufafy

 

 
Toplam blog
: 636
: 9957
Kayıt tarihi
: 14.12.11
 
 

Araştırmacı Yazar.. ..