Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Mutluluk yolu

Mutluluk yolu
 

Kendine dikkat et. Hayatta yanlışların yerine doğruları koymak istediğinde şunu anımsa: Yapılacak ilk değişiklik, insanın kendi içinde yapacağıdır. İnsan kendi hakkında bir düşünceye sahip değilken, ne istediğini, hayattan ve insanlardan ne beklediğini bilmiyorken bir düşünce uğruna savaşmak yapılabilecek en tehlikeli şeylerden biridir.

Hayatini basitleştirme ve ucuz zevkler uğruna harcama. Hayat ilkbaharda dağlardaki karların erimesi kadar çabuk sona erer. Anlamadan bitiverir.

Yaşadığımız her saniye bize bahsedilmiş birer mucize olsa gerek. O kadar ki, geri alınması ve tekrar yaşanması imkânsız... Bunu bil ve her sıkıntılı anında bunu anımsa...

Acıları ve üzüntüleri, hayatının büyük bölümüne yayarak kendini yıpratma... Dolu dolu, heyecanla, severek, sevilerek yaşa… Sevmekten ve çok sevilmekten korkma. Sevmek, en yüce değer... Sevilmek de bir o kadar... Sevmenin güzelliği, sevilmenin ızdırabında… Sevgisizliğin sızısı içimizde saklı... Bir gün arkana baktığında, tüm benliğini pişmanlık kaplamasın. Yapamadıklarının pişmanlığıyla değil, yapabildiklerinin hazzıyla yaşa… Her zaman yapılan yanlış nedir, bilir misin? Hayatımızın ve hayatımızda yer eden insanların hiç değişmeyeceğini sanmaktır; trenin ray değiştirmeden sonsuza kadar gideceğini düşünmektir..

Artık çıkış yolunun kalmadığını sandığın bir durumda, umutsuzluğun zirveye vardığında, rüzgâr hızıyla her şey değişir, alt üst olur ve bir andan ötekine geçerken kendini yeni bir yaşantının, yeni insanların içinde bulursun. Doğru insan ve insanlarla beraber olmak ise kaderin hayal gücünün renkliliğine değil, tamamen bizim seçimimize bağlıdır. Senin için çırpınan insanlara hak ettikleri değeri ver.

Birileri için çırpınan, fedakârlık yapan, gerçekten seven insanları yeniden bulmak çok zor. İnsan elindekilerin kıymetini genellikle bilmez. Onları kaybedince değerlerini anlar. Buna fırsat verme; çok geç olabilir.

Bir gün yolunu yitirdiğini, şaşırdığını hissettiğin zaman ağaçları düşün, onların büyüme biçimini anımsa... Unutma ki yaprağı gür, ama kökü zayıf bir ağaç ilk güçlü rüzgârda devrilir. Kökü güçlü ve az yapraklı ağaçta da can suyu bin güçlükle dolaşır. Kökler ve yapraklar aynı ölçüde gelişmelidir. Çevrendeki insanlar bunu sağlayabilecek nitelikte olmalıdır. Olayların içinde ve üstünde olmalısın, ancak böyle gölge ve sığınak sunabilir, ancak böyle doğru mevsimde çiçekler ve meyvelerle donanabilirsin. Dünyaya geldiğin gün nasıl güvenli ve derin soluk aldıysan öyle soluk al! Hiçbir şeyin dikkatini dağıtmasına izin verme! Sessizce dur ve yüreğini dinle. Seninle konuştuğu zaman kalk ve yüreğinin götürdüğü yere git…

 
Toplam blog
: 63
: 1536
Kayıt tarihi
: 20.04.07
 
 

1968 yılında Üsküdar'da doğdum.İlk-Orta öğrenimimi Almanya'nın Hof/Saale kentinde tamamladım.Lise ve..