Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '14

 
Kategori
Güncel
 

Namlunun ucundaki ülke/Türkiye'de mafya

Namlunun ucundaki ülke/Türkiye'de mafya
 

Mafya mı büyük Türkiye’mi? Türkiye büyük diyen var mı? Haritaya mı baktın? Dürersin, bıkarsın koyarsın çantana. Dağına, taşına, toprağına mı baktın? Gidersin, benim dersin, feriştahı alamaz elinden. Mafyaya göre kural bu. Ya bizim kanunlarımız var. Tespiti ona göre yapalım. Pekâlâ, devlet söylesin o zaman. Mafya mı büyük Türkiye’mi?

Hâkim kimse büyük odur. Bak, Allah büyük çünkü hâkim. Bildiğimiz 60 TC hükümetinden mafyayı yerle bir etti diyebileceğimiz biri var mı? Türkiye Cumhuriyeti tarihinde mafyavari eylemler nedeniyle tutuklanmış, hapse girmiş insan sayısı kaçtır? Ben 1000 kişiden fazla değil diyorum. 80 küsur yılda davar çobanlarının içinde bile bu kadar sayıda kişi tutuklanıp hapse girmiştir. Demek ki eli kanlı mafya katilleri çobanlardan daha masum. Demek ki silah satan, uyuşturucuyla insanları zehirleyen, şehirleri köyleri haraca kesen, insanları acımasızca öldüren eli kanlı mafya katillerinin yaptıkları garip çobanın şaşıp yanılıp komşunun sürüsünden bir kuzu çalması kadar bile önemli değil.

Bir mafya babası bu yazıyı okur mu? Kendilerini pohpohlayan, mert, yiğit, kabadayı ilan eden kıytırık yazarların köşe yazılarından biri sanarak yanlışlıkla okur belki. Bir mafya babasına “Alçak, namussuz, katil, Allah belanı versin” diyen bir yazı hatırlıyor musunuz? Bunu yazabilmek için yürek ister. Türkiye’nin nüfusu 70 milyon. Tüm gazetelerin toplam tirajı ise 2, 5 milyon. Bu komik tablo sakın bu nedenle olmasın? İnsanlar Hülya Avşar’ın sarı bluzunu, İbo’nun İdo’sunu, karetta karettanın maceralarını her gün her gün niye okusunlar ki?

Mafyayı yok etmek AB’ye üye olmaktan, 420 milyar dolar borcu ödemekten, 5 milyon işsize iş bulmaktan, SGK’nın karadeliğini kapatmaktan, askerin başına geçirilen çuvalı çıkarmaktan, Tayyib’den kurtulmaktan daha önemlidir. Bu büyük amacın gerçekleşmesi için gerekirse medarı iftiharımız sevgili Fatih Ürek’imiz bile doğum gününü ertelemelidir.

Kerim Korkut’un mafyanın karşısında tek başına duracak yüreği yoktur. Ama bunu yapmak gerektiğini söyleyecek kadar cesurdur. Bu da neymiş demeyin. 80 yıldır hiçbir yerde yazılıp söylenemediğine göre (söylediğini sadece kendin duyup işitiyorsan o söz söylenmemiş demektir) bu ülkede Kerim Korkut’tan daha yürekli bir insan yoktur. Siz mafya babasının ayakkabısını boyayan boyacı çocuk kadar bile cesur değilsiniz. O çocuk icabında baba es kaza parayı vermezse fırçayla sandıkla yürür adamın üzerine. Mafyaya karşı dursan ne olur? Ölürsün. Ya karşı durmazsan? Yine ölürsün. O halde 2011 yılında başlayacak olan Ağaç Hareketi mitinglerinden birini “Mafyayı pretosto mitingi” olarak düzenleyelim.

“Baba” filminin meraklılarına duyurulur. Bu, mafyanın tarihini anlatan bir yazı değildir. Salak mıyım ben? Adamların bir de tarihini yazıp onları ölümsüzleştireyim mi? Kafalarına iki topuz vur at çukura. Ört üstünü toprakla. Burada at mı yatıyor yoksa it mi yatıyor kimse bilmesin. Utanmazlar, vatan ve millet arsızları bu üç kuruşluk adamları ekranları parselleyerek, gazete sayfalarını tapulayarak, devletin meclisinde bile toplantı konusu yaparak her birini ayrı ayrı tarihi kahraman haline getirdiler. Bazıları Atatürk’ten daha fazla tanınıyor. Bu devletin, milletin ekmeği, suyu size haram olsun. Nerdeyse bu tarihi alçakların heykellerini dikeceksiniz.

Millet de de var millette. Kerim Korkut hiç kimseden lafını çekmez. Gerekirse 70 milyona karşı konuşur. Adam hırsızlık yapmış. Adı yolsuzluğa karışmış. Senelerce hapis yatmış. Çıkmış köyüne geliyor. Kurban keserek karşılıyorsun. Valla hiç kusura bakma. Meşe odununu kaptığım gibi döndürürüm seni köyünün orta yerinde.

Korkunuz olmasın. Mafya bizi yok etmez. Sonra kendi de aç kalır. Neyi kimden çalacak? Kazancımızın vergisini alıyorlar. Ülke onların değil mi? Ama biz ekip biçiyoruz. Eskiden eşkıyaya haraç veriyorduk. Çünkü dağlarımızı bekliyorlardı. Şimdi de bunlar soyuyorlar bizi. Sen ülkene sahip çıkamazsan ülken birilerinindir. Onlar da haracını isterler. Vergi canım bu vergi. Hani devlet alamıyor ya. Mafyaya verelim bari.

Türkiye’de paranın olduğu yerde mutlaka mafya vardır. O zaman bunların ağababalarının devletin hazinesinin olduğu yerde ya da Merkez bankasının önünde akşam sabah oturup çay kahve içiyor olmaları lazım. Öss’li arkadaş yanlış cevabı işaretledin. Çünkü Merkez Bankası ve hazinedeki para zaten banka kasasında. Yani garanti ellerde. Her zaman onların olabilir. Onlar duran değil uçan kaçan paranın peşindedirler.

Türk insanı uçkuruna düşkündür. Birisine orada karı var de Cezayir’e kadar yüzerek gider. Mafyanın en büyük yatırımı bu alanadır. Paran varsa 15 ila 70 yaş arası her türlü kadını sana ikram eder. Patates satar gibi yurtiçi yurt dışı beyaz kadın ticareti yapar. En büyük holdinglerden pazar tezgâhlarına kadar geniş bir yelpazede pazarlama yapar. Değil korsan tek gözlü Andre Dorya olsalar bile yakalanmazlar. Çünkü birileriyle kutsal ittifak içindedirler.

Mafyanın sanıldığının aksine ikinci yatırımı uyuşturucuyadır. Zira bu konuda halk ve devlet çok fazla hassastır. Mafya vagonlar dolusu karı götürür görmezler de 5 gram esrar yakalansa bulan memura bir maaş ikramiye verirler. Ayrıca yerli mafya biraz duygusaldır ve babasının ölürken söylediği “ne yaparsan yap ama sakın ot ile itten uzak dur” şeklindeki abuk sabuk sözlerine önem verir. Yine de özellikle okullarımızın önünde mafyanın ot taşıyan itlerine her zaman rastlamamız mümkündür. Türkiye’de uyuşturucu konusunda yabancı mafya da biraz söz sahibidir.

Mafyanın faaliyet alanları saymakla bitmez. Hanımın Çiftliği’nden soframıza gelen yumurtalarda bile mafyanın damgası vardır. Çünkü Türkiye’de tavuklar bile mafya emretmeden yumurtlayamazlar.

Mafya konusunda her yerde açıklayıcı bilgilere ulaşabilirsiniz. Hiç bakmadım bile. Çünkü mafya konusunda araştırma, inceleme yapamazsınız. Bu, bir kuyuya atılmış onlarca yılanı inip yanlarına eline alarak tek tek saymaya benzer. İçinizde bunu yapabilecek biri var mı? Adamın inine gireceksin. Şu adamlarını ve silahlarını saymak istiyorum diyeceksin. Büyük ihtimalle bu işi senin yerine cenazeni kaldıran imam yapacaktır.

İyi ama canım hiçbir şey bilmeden de olmaz ki. Kerim Korkut söylüyor. Bir yere not edin. Fiili olarak en az 100 bin kişi Türkiye’deki mafyanın içindedir. Mafyanın bütçesi kesinlikle Türkiye’nin bütçesinden daha az değildir. Ama bütçeleri asla açık vermez. Onlar için cari açık diye bir şey söz konusu değildir. Mafyanın kanunları ülkemizin kanunlarından on kat daha iyi işler. Çünkü orada saat kullanmayan kararları kesin bir yargıç vardır. Anında tak tak. Mafyanın belli bir yeri yoktur çünkü her yer onlarındır. Mafyanın ayı gibi inlerde yatan, tazı gibi dağlarda koşan, papyon kravatlı, hocadan salâvatlı, eğri burunlu, eşek karınlı türleri olmakla beraber karı kız mevzuunda öyle pek de her tereye maydanoz olmadıkları müşahede edilmiştir. Yırtık Naciye’nin dediğine göre belediye görevlileri gece karanlığında köpekleri kısırlaştırmak isterken yanlışlıkla bu gariplerin fazlalıklarını kısaltmış olabilirler.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..