Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '17

 
Kategori
İlişkiler
 

Nankör İnsan Çok Zarar Verebilir mi?

Nankör İnsan Çok Zarar Verebilir mi?
 

Kendine yapılan iyiliklere karşı hep gözlerini kapayıp sanki görmeyen "kör" gibidir nankör insan.

Nankör insana ne yapsanız ne etseniz yaranamazsınız. Çünkü o hep daha fazlasını ister. Doyumsuzdur. Teşekkür etmesini bilmez bu tipler. 

Nankör insan kendisini toplumda merkez olarak görür. Herkesi eleştirir. Hiç bir şeyi beğenmez. İnsanları küçümser.

Nankör insanın çok fazla arkadaşı olmaz. Aynı zamanda bencil ve kompleksli kişilerdir.

Aslında nankör insanlar hastadır! İç dünyalarındaki çözümsüzlüklerini dışa negatif olarak yansıtırlar. Rahatsızlıklarını sert tavırlarıyla kapatmaya çalışırlar.

Nankör arkadaşınız varsa arkadaşlığınızı bitirmelisiniz. Nankör akrabanız varsa eğer ondan uzaklaşmalısınız benden söylemesi..

Alevi kültüründeki "Asıl kör nankördür" deyimini çok önemser çok beğenirim.

Görme engelli bir insan konuşur düşünür değer bilir, nesneye dokunarak hissedebiliyor ama nankör insan kendisine yapılan iyilikleri görmez. Girişte belirttiğim gibi gözlerini kapar.

Bende var, arkadaşımda da akrabamda da olsun istersiniz, yardımcı olursunuz yönlendirirsiniz hatta kendi bilgi ve becerilerinizi kullanarak birlikte bir şeyler üretmeye çalışırsınız. Üretir çoğaltırsınız ama eğer karşınızdaki kişi nankör biriyse sizin becerilerinizden dolayı çoğalanları göremez zira o bir "kör" gibidir.

Veya bir arkadaşınızın bir akrabanızın yeteneğini ve bilgi birikimini keşfettiniz, ona israrla yeteneği ve bilgi birikimini kullanmasına yönelik yönlendirmelerde bulunursunuz, o sizin yönlendirmelerinizle birlikte belli bir aşamaya gelir, ancak bencil ve nankör olduğundan değer bilmez hatta fırsatını bulsa size zarar bile vermek ister.

Her insanın karşılaşabileceği bu tür insanlarla ben de karşılaştım, arkadaşımla arkadaşlığımı bitirdim, akrabamdan uzaklaştım. 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..