Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '20

 
Kategori
Teknoloji
 

Nano Teknoloji Nedir?

Nano Teknoloji belkide çağımızın en merak edilen konularından bir tanesidir. Bu nedenle sizlere Nano Teknoloji nedir? sorusunun yanıtını vermeye çalışacağız. Bir de Nano Teknoloji ürünleri nelerdir? sorusu da oldukça merak konusu. Hadi gelin o zaman sizlerle birlikte nanoteknoloji hakkında bilinmesi gereken detayları inceleyelim.
 
Nano Teknoloji Bilim Dalı Mıdır?
Birçok alanda bu konu tartışma konusudur ve kimileri bilim dalı derken kimileri olmadığını söylüyor. Peki nanoteknoloji bilim dalı mı? Bilimsel terim olup olmadığı tartışılan nano teknolojinin bilim dalı olup olmadığını şuanda net bir şekilde söylemek mümkün değildir. Nedeni ise henüz yeni gelişmekte olan bu olayın bilim insanları tarafından nasıl evrileceği hakkında somut bir ön yargıysa sahip olmamalarından kaynaklıdır. Tabi şu da bir gerçek ki, teknoloji oldukça gelişti ve bu nedenle de nanoteknoloji hakkında bazı şeyler söylemek mümkün. O da şu ki, nanoteknoloji bilim dalı olmasa da bir alan olduğu ve bu alanın da oldukça büyük bir alan olduğudur.
 
Nano Teknoloji Nedir?
İlk olarak elbette işin en alt boyutunu öğrenirsek daha kalıcı bilgiye sahip oluruz. Nano kelimesi, Yunanca'ya bakıldığında 'Cüce' anlamına gelmektedir. Eğer bir ifade nano ile tanımlanıyorsa bu demek oluyor ki herhangi bir ölçünün milyarda biri anlamındadır. Yani kısaca nanoteknoloji bizi akıllı değil ama sağlıklı ve güçlü yapmak için büyük işe yarayacaktır.
 
 
Nanoteknoloji Ürünleri Nelerdir?
Evet geldik bu önemli olan olan nano teknoloji ürünleri neler olduğuna. Aslında çok büyük yelpazeye sahip olan nanoteknoloji aşağıda yazdığımız ürünlerin oluşumunda en büyük katkıyı sağlamıştır.
Güneş Kremleri
Kendi Kendini Temizleyen Cam
Kendi Kendini Temizleyen Boya
Antibakteriyel Bandaj
Deterjan ve Dezenfektanlar
Nanorobotlar
 
Kişisel Blogum: Kurgu Gücü
 
Toplam blog
: 7
: 165
Kayıt tarihi
: 17.10.20
 
 

2015 senesinden bu yana makale yazarlığı yapan ve şuan 'Kurgu Gücü' websitesi/blog sitesinin makale..