Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '11

 
Kategori
Futbol
 

Ne bekliyordunuz ki...

Ne bekliyordunuz ki...
 

Maçtan önce maç ile ilgili tahminlerimi soran arkadaşlarıma şöyle bir açıklama yapmıştım. Ulusal takımımızın oyuncu kalitesi 2008 yılındakinden çok aşağı seviyelerde, bugünkü kadrodan aynı başarıyı beklemek 2008 yılında başarılı olan kadroya haksızlık etmektir. Bugün sadece sahada onbir oyuncunun hepsinin çok iyi performans sergilemesi sonucunda başarıya ulaşabiliriz. Aksayan tek oyuncunun hataları değerlendirebilir Hırvatlar.

Yunanistan'a deplasman yenilerek grup lideliğini kaybeden ve play off'a kalan iyi bir Hırvatistan takımı ile karşılaştık. Bu kadar basit ve farklı yenilgi hiç bir şekilde kabul edilmez.

Teknik heyetin seçimlerine, taktik anlayışlarına anlam veremedim. Gerek Hiddink, gerek Oğuz hoca dersini hiç çalışmamış. O kadar kötü bir oyun anlayışı ile sahadaydı takım daha farklı yenilgi görmemiz şans oldu.

Azerbaycan yenilgisi sonrası kadroda gerçekleştirilen değişim hüsranla sonuçlandı. Mehmet Topal gibi bir oyuncumuz var ama sahada değil. Kazım gibi topla beraber kanatlardan etkili bindirmelerde bulunan bir oyuncumuz sahada değil. Eren Töre gibi güçlü ve ayağına hakim oyuncumuz var ama sahada değil. Belki de hiç bir maçta yapamadığımız kadar ceza sahasına orta yaptığımız maçta, ceza sahası içerisinde sadece Burak var. Halil Altıntop, neden tercih edilmedi. Hatta Umut, Mustafa Pektemet, Cenk Tosun gibi isimler kadroda neden düşünülmedi.

Maçın daha başında Gökhan Gönül'ün yerlerde sürünerek yediği çalım sonucunda stoperlerimizin rakip hücum oyuncularını kontrol edememesi sonucu kalemizde golü gördük. Erken gelen gol takımın düzenini bozdu diyemeyeceğim. O golün sebebi oyuncuların isteksizliğiydi, formsuzluğuydu.

Maça 60. dakikaya kadar dayanabildim. Sonrasını izlemedim. Tribünden oyunculara yakışıksız hareketlerde bulunulmuş. Bugünkü maçta suçsuz tek kişi Volkan'dır.

Anlayamadığım bir nokta ise maçlar neden Arena'da oynanıyor. İnönü, Saraçoğlu neden tercih edilmiyor. İzmir, Ankara, Antalya gibi şehirler neden hiç düşünülmüyor. Taraftar baskısı tercih sebebiyse en iyi taraftar organizasyonlarının yapıldığı neden İnönü'de oynanmıyor?

TFF başkanı değiştiğinden beri Türk fotbolu adeta eriyerek yok oluyor. 2012 'de yokuz. 2014 Brezilya Dünya Kupası eleme grubundan birinci olarak çıkabilmemiz Hollanda gibi takım varken mümkün değil. Play off için, ikincilik için çok sıkı rakiplerimiz var. Bu konuda da bir yazı yazmıştım.

http://blog.milliyet.com.tr/2014-brezilya-dunya-kupasi-eleme-grubundaki-rakiplerimizin-euro-2012-eleme-grubu-performanslari/Blog/?BlogNo=329586

Zagrep'e turist olarak gidecek takımımız orda farklı yenilerek döner. TFF, milli takımın teknik kadrosu ve oyuncuları halka bir özür borçlu.

 
Toplam blog
: 161
: 1259
Kayıt tarihi
: 03.05.11
 
 

İzmir Karşıyaka'da yaşıyor Maliye mezunu http://www.karsiyakahaber.com/ yazarı   ..