Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '12

 
Kategori
Güncel
 

Ne kadar çok öldük yaşamak için!

Ne kadar çok öldük yaşamak için!
 

Vefa şimdilerde bir semt adı,adalet ise parti!


19 Ocak 2007… Saat 15.00 sıraları… Kaldırımda biri yatıyor.

Ayakkabısının altı delik… Siren sesleri…

Sokağın çevresini meraklı kalabalık sarmış. Güvenlik güçleri dirisini koruyamadığı Hrant’ın ölüsünü korumak için gelmiş.

Üzerinde gazete kağıtları... Sanki dalga geçiliyor kendisiyle…

Asıl mahkeme kararı ile dalga geçeceklermiş, bilemedik.

 

20 Ocak 2012… “Terör örgütü yoktur” kararını verip sanıkları salıveren davanın mahkeme başkanı Rüstem Eryılmaz, ‘Ortada bir örgüt yok diyemem’ diye açıklama yapıyor.

Dink davasında “terör örgütü yoktur” demenin 2 manası vardır.

Ya hakikaten deliller bir örgütün varlığına işaret etmiyordur -ki bu davada böyle bir şey söz konusu değil- ya da birileri korunuyor.


Aynı filmi kaç kere izlediniz?

Kaç kere bu insanları ayakta alkışlayacaksınız?

Kaç kere bu filmi çekenlere ödüller yağacak?

Onat Kutlar diyor ya “Durmadan düşünüyorum ne kadar çok öldük yaşamak için”.

Kaç kere aldanacaksınız? Kaç binler yürüyecek? Ölüm yıldönümünde Agos’a yürüyenler, 5 yıl önce Hrant YALNIZ iken neden yanında yürümediler?

Hrant’ı medyada hedef haline getiren gazeteleri, köşe yazarları kaç kere baş tacı edeceksiniz?

“Arkadaş ne Ermeniymiş bee”, “Şehitler için bu kadar kişi yürümedi, vatan hainleri” diyen daha konuları birbirinden ayırt edemeyen, kanlarındaki zehirli kanı atamayan kaç kişiye laf anlatmaya çalışacaksınız?

Kitap yazanı, gazetecilik yapanı, sanatçıyı, slogan atanı, parasız eğitim isteyen öğrencileri, saçını kestireni, poşu takanı, zılgıt atanı, pankart asanı, tekel işçilerine destek olanı, hayata dönüş operasyonlarını protesto edenleri, polise kimliğini göstermek istemeyen vatandaşı, katledilen gençleri ananları, şiir-şarkı-marş okuyanı, birden fazla çakmak bulunduranı, devletin yasakladığı kitapları okuyanı, halay çekeni, Grup Yorum dinleyeni, ıslık çalanı terörist ilan eden yasaları, iktidara muhalif söylemde olan kişileri öldürenleri – gazeteci, yazar, öğrenci, sanatçı – sütten çıkmış ak kaşık ilan etmeyi kendine düstur edinmesini kaç kere kabulleneceksiniz? 

TIKLAYINIZ

 
Toplam blog
: 22
: 551
Kayıt tarihi
: 01.07.09
 
 

Gazeteci - Editör ..