Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '11

 
Kategori
Blog
 

Ne olursun güzelim sevsen beni

Ne olursun güzelim sevsen beni
 

Teknoloji beraberinde yeniliği de getiriyor. Yenilik, bir anlamda değişiklik. Bazılarımızın yaşantısına olumlu katkı sağlasa da çoğumuzun bu  yeniliğe kısa zamanda uyum sağla(ya)madığı da bir gerçek.  Yakın zamanda bankacılık sektöründe yaşadıklarımızı hatırlayalım. Şubelerde hesap kartonları ortadan kalktı, müşteriler isyan etti, illa da kartonumu görecem diye. Şimdi ise oturduğu masa başında, bilgisayarı aracılığıyla, şubeye gitmeden hesabından her türlü işlemi yapabiliyor. Gecenin bi vaktinde veya tatilde dilediği zaman banka ATM lerinden para çekebiliyor.

Yıllar önce İstanbul seyahatimde görmüştüm, bazılarınız hatırlayabilir. Karaköy alt geçidindeki dükkanlardaki vitrinlerde devasa cep telefonlarını hayranlıkla izleyen insanlar... Şimdilerde ise adeta birer küçük cep bilgisayarı olan telefonları kullanıyor, teknoloji yarışında arkalarda kalmamak için yeni ürünleri araştırıyoruz.

Yine bazılarınız hatırlayabilir, genç arkadaşlarımıza da komik gelebilir. İstanbul'da Tuzla'dan Darıca'yı telefonla aramak için şehirlerarası görüşme yapmak zorundaydık. İzmir'de Karşıyaka'dan Çiğli'yi, Ankara'da Etimesgut'tan Sincan'ı aramakta öyle. Bu uzaklığa aracımızla bir kaç dakikada ulaşabilirdik. Oysa sevdiklerimizin sesini duymak için şehirlerarası kodları içeren küçük kitapçığa sahip olmamız gerekiyordu. 

Aracımızı değiştirdik, yeni araçlar aldık. Evimizde de zaman zaman değişiklikler yaptık, mutfağı yeniledik, yeni mobilyalar aldık... Hep aynı mahallede, aynı sokakta oturmak istemedik, yeni yerlere taşındık. Yeni evler de aldık.   

Ulusal kanalımızın da logosu değişmişti. Futbol takımlarımızın formaları şimdilerde farklı. Fenerbahçe'yi sarı-lacivert çubuklu forma ile izlemeyi ben de istiyorum.

Teknoloji ile biz de geliştik, değiştik, yenilendik. Kimse bayramlarda tebrik kartı göndermiyor birbirine. Bi telefon, bi mesaj yeter. İnternetle tanıştık, sanal ortamda dostluk arkadaşıklar kuruldu. Facebook, twitter ve diğerleri...

Kaç kez profil resmini değiştirdiniz? 

Milliyet Blog da değişti, yenilendi. Teknolojiye ayak uydurdu, uydurmak zorunda. Değişiklikler bazılarımıza zor gelebilir. Ancak yukarıda anlatmaya çalıştıklarımı (farklı şeyler diye düşünseniz de) yaşadık. Yaşamaya devam edeceğiz.

Milliyet Blogdaki değişiklik ve yeniliğe olumlu bakıyorum. Emek verilmiş güzel bir değişiklik olarak düşünüyorum.

 

 

 
Toplam blog
: 240
: 2494
Kayıt tarihi
: 13.04.07
 
 

6 Mayıs, bir Hıdırellez günü "Merhaba dünya" demişim. Geçen elli küsur yıl. Bir şarkı vardır Osma..