Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '09

 
Kategori
Futbol
 

Ne Yengeç Dansı, ne Kolbastı; skor Sivas'a yaradı! 0:0

Ne Yengeç Dansı, ne Kolbastı; skor Sivas'a yaradı! 0:0
 

Çık aradan, golsüz adam! Semih'e yazık oluyor!


Turkcell Süper Lig'in 17. haftası. Aslında ilk devrenin son maçı olacaktı, gecikmeli oynanacak. Rakip zirveyi Sivasspor ile paylaşan Trabzonspor. Şükrü Saraçoğlu'nda muhteşem taraftar karşısında bir tarafta derbilerin kralı, diğer tarafta derbi fakiri. Bir ay önce oynansaydı belki Trabzon'un lehine olacaktı, şimdi Fenerbahçe tam kadro. Semih de yedeklerde.

Takımlar sahaya çıktı, Alex, uğuru kızı küçük sevimli Maria'nın elinden tutmuş, keyfi yerinde.

Maç başlamak üzere. Zigana'da ölen dağcılar için saygı duruşu yapıldı.

Maç müthiş tempoyla başladı, ilk atak 2. dakikada Deivid'den. Hemen ardından Umut Bulut güzel bir şut çekti ve kaleci Volkan gol olmasını engelledi.

****

Henüz 10. dakika, müthiş hızla devam ediyor maç. Karşılıklı ataklar var. Maçı kazanırlarsa "Yengeç Dansı" yapacakmış Trabzonsporlular. Hamsiler nereden öğrenmişler bizim dansı? Kesin kemençe de vardır kulübede.

Bir önceki yazımda yazdığım gibi Ersun Yenal çok gergin, tırnaklarını yemeye başlamış şimdiden.

Dakika 17, Alex yine pozisyona girdi, top kornere çıktı. Carlos ve Yattara şov da başladı. Her iki takımda istekli, bol gollü geçecek gibi bu maç.

Dakika 20, Alex serbest vuruş kullanacak, top kalecide kaldı.

****
İlk yarının sonlarına geldi maç, tempo yüksek, gol pozisyonu çok ama henüz filelere top değmedi. Trabzon çok hızlı oynuyor, Fenerbahçe onlara ayak uyduruyor, henüz oyunu dengeleyemedi. İkinci yarı bu kadar hızlı oynayamazlar, yine bir gol kaçırdı Fenerbahçe, Lugano atamadı. Kim atarsa atsın, ilk golden sonra oyunun şekli değişecek. Şimdi her ikisi de can havliyle saldırıyorlar. Orta sahada Alex markaj altında, sürekli faul yapılıyor ona.

Henüz önplana çıkan bir oyuncu yok bizde. Trabzon'da Umut, Yattara, Colman ve Gökhan iyi oynuyorlar.

Golsüz adam Güiza, yine aynı. Pasları bile veremiyor artık. Trabzonspor serbest vuruş hazırlığında.

En iyi hakem maçta görünmeyen hakemmiş, öyle diyor Erman Hoca. Maçın hakemi Bünyamim Gezer henüz ortalıkta görünmüyor. Oyuncular da ona pek fırsat vermiyor.

İlk yarı bitmek üzere, 1 dakika uzatma oynanıyor. Maç 0:0. İkinci yarı tüm kozlar oynanacaktır elbette. Bu skor iki tarafa da yaramıyor.

****
İkinci yarı yine hızlı başladı, kale önlerinde karşılıklı tehlikeler yaşandı. Maçta ilk hamle Aragones'ten geldi. Uğur Boral çıktı yerine Kazım Kazım oyunda. Trabzonspor kendi evinde seyircisi önünde yaşadığı gerginliği atmış, bulmuş 50.000 kişilik güzel taraftarı rahat rahat top koşturuyor, bizimkiler faul bile yapmıyor, serbest vuruşu yok neredeyse rakibin.

Dakika 64, maçın ilk sarı kartı Hüseyin'e. Aragones Alex'i oyundan aldı, yerine Josico girdi. Bakalım bu hamle nasıl sonuçlanacak? Benim gol umutlarım bir bir alındı oyundan. Semih'in hemen oyuna girmesi gerek, gol atacak kimse kalmadı sahada. İkinci sarı kartı da gördü rakip Cale ile.

Maçın yıldızları kaleciler olacak sanırım. Kaleci Tony Sylva da çok iyi bugün.

****
Semih kenarda ısınıyor. Ersun Yenal da Isaac'ı alacak oyuna. Selçuk Şahin, hakeme itirazdan sarı kartı aldı.

Dakika 75. Emre yerde, ceza sahasına yakın bir yerden serbest vuruş kullanacak Roberto. Hadi gol olsun! Yandan dışarı çıktı sert vuruşu. Bu arada Umut gol atamadan çıktı, Isaac girdi oyuna.

Aragones, Semih'i unuttu sanırım, maç bitiyor neredeyse. Yattara ve Carlos güzel bir ikili oluşturdular maç boyunca. Yattara yerlerde yuvarlandı, ama tekrarlarda izledik, Carlos ona kucak açmış ve sarılmış. Numaracı Gineli ama hakem yemedi...

8 dakika kaldı, ne goller kaçtı ya da kaleciler kurtardı.

Semih nihayet sahada, Güiza ilk defa ıslıklanarak çıktı. Süre azaldı, Semih maçı çeviremez, ikinci yarının başında girmeliydi. Kazım yerde maç devam ediyor, Isaac topu yan ağlara gönderdi.

Bugün serbest vuruşlar da işe yaramadı, köşe vuruşları da.

3 dakikalık uzatma var. Ersun Yenal oyuncu değiştiriyor son dakikada. Beraberliğe razı gibi.

Süre bitti, her an son düdük çalabilir. Ve bitti.

Kadıköy'de bu sezon ilk beraberlik.

Ne Yengeç Dansı var, ne Kolbastı, ama güzel maç izledi tüm Türkiye.

Olay yok, el yok, kol yok, gol de yok! Puan oldu 33.

1993'ten beri olduğu gibi yine yenemedi hamsiler, ama bize de yaramadı bu skor. Bu haftanın en karlısı Sivasspor ve Beşiktaş.


*****
Fenerbahçe zor maçlarda her zaman güzel oynuyor, zaten hep güzel oynuyor da, golle süsleyemiyor maçları. O da Aragones ve Güiza'nın hatası.

Şimdi sırada Çarşamba günü Fortis Türkiye Kupası maçı var, yine Kadıköy'de. Bu kez Kupa'da alışık olduğumuz Bursaspor'u ağırlayacağız.

Maçtan önceki skor tahminim (3:1) tutmadı, umutlandırdım sizleri kusuruma bakmayın!

Ne yapayım, suç bende değil, Aragones ve Ersun Hoca benim favorilerimi oyundan çıkardı.

Sonuç olarak; bugün PAF'lar da yenişemedi (2:2), AS'lar da.

Ben Maraton'u izleyeceğim, size iyi okumalar!

Sağlıcakla kalın, mutlu kalın!


****

Resim alıntıdır:
http://www.fenerbahce.com/haber/32003/bu-hesapta-yoktu.php

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 480
: 2046
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Üstkimliği ile insan, altkimliği yeterince kalabalık birisi; Eş, anne, öğretmen emeklisi. Doğa, H..