Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '13

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Neden akıllı ve işinde başarılı 40-45 yaşları arasında olan bu kadar çok kadın hala bekar?

Neden akıllı ve işinde başarılı 40-45 yaşları arasında olan bu kadar çok kadın hala bekar?
 

Bu yazıda Avustralyalı ünlü "dating coach" Naomi Robson'un 3 erkek dating coachla yaptığı söyleşinin sonuçlarını özetliyorum. Bilgisayarım tamirden gelince 5 dakikalık videosunu da buraya yükleyeceğim. İsteyenler you tubedan "why are so many smart and successful women still single ?" Başlığı ile arama yapıp videoyu seyredebilirler.

Videoyu özetlediğim bu yazımda belirtilen sebepler benim şahsi fikirlerim değil söyleşiden özetlediklerim. Bu yazıyı okuyan bir çok kadın için geçerli olabilir ama bir çoğu için de geçerli olmayabilir. Üstelik burda bahsedilmeyen bir çok başka sebep te vardır. Örneğin bu kadınların bazıları bekar kalmayı tercih edip evlenmeden hayat arkadaşı edinmeyi seçmiş olabilirler.
Bu yazıda belirtilen sebepler Avustralya'da geçerli olabilir ama Türkiye için geçerli değil yorumuna katılmıyorum. Burda söylenenler Afrika'daki kabilelere gitmediğimiz müddetçe dünyanın bir çok büyük şehrinde geçerli.

1) işinde başarılı kadınların bir çoğunun erkekte aradığı niteliklerin standardı çok yüksek. Pek az erkek bu vasıflara sahip.
2) işinde başarılı kadınlar erkek hayat arkadaşını çok dar bir çevrede arıyorlar. Yıllarca aynı iş çevresine, kulübe ve arkadaş grubuna takılıp kalıyorlar. Dolayısıyla etraflarındaki erkek sayısı az ve hiç biri uygun değil. Sonra da "etrafta doğru dürüst erkek yok "diye yakınıyorlar. Bu kadınların yapmaları gereken şey çok çeşitli çevrelere girip tanıştıkları erkek sayısını ve çeşidini artırmak.
3) işlerinde başarılı kadınlar işlerinde çok meşgul oluyor hayatlarına giren erkeklere yeteri kadar vakit ayıramıyor ve ilgi gösteremiyorlar. Erkekler ihmal edilmiş hissediyorlar ve ilişki devam edemiyor.
4) bu tür kadınlar erkeklerde hata bulmaya çok meyilliler. Erkeklerin Olumsuz yönlerini fazlasıyla görüyor olumlu yönlerini daha az farkediyorlar.
5) iş yerinde yönetici olan kadınlardan bazıları erkeklerle girdikleri ilişkilerde de yönetici olmak istiyorlar. Çoğu erkek bunu kaldıramıyor.

Bu liste uzayabilir 5 dakikalık video ancak bu kadarına değiniyor. Bence bekar kalmak istemeyen akıllı ve başarılı iş kadınları davranışlarını değiştirerek bekarlıktan kurtulabilirler.

Rasih Bensan 6 Eylül 2013

 

 
Toplam blog
: 368
: 2280
Kayıt tarihi
: 05.05.12
 
 

BİLİM özellikle astronomi ve çeşitli konularda araştırmacı ve yazar Amatör fotoğrafçı, Ka..