Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '14

 
Kategori
e-Ticaret
 

Neden güvenli E-ticaret paketleri kullanılıyor ?

Neden güvenli E-ticaret paketleri kullanılıyor ?
 

Yazılım Güvenliği


E-ticaret internette satış yapılabilmesi için gerekli yazılım, güvenlik, donanım, tasarım ve entegrasyonları bir araya getiren sistemlere bütününe verilen isimdir. İşletmeler, mağazalarında bulunan ürünleri internette satışa sunmak için uzun adı elektronik olan e-ticaret paketlerini kullanmaktadırlar. 
 
E-ticaret paketleri uluslar arası geçerliliği olan güvenlik önlemleri ile donatılmak zorundadır. Bunun en büyük sebebi alışveriş siteleri (e-ticaret siteleri) üzerinden ciddi bir para ve bilgi transferinin yaşanmasıdır. İkinci bir sebep ise sitelerin istenmeyen saldırı, tehdit ve tarfik akışları sebebi ile kapanmak zorunda kalmalarıdır. Bu gibi durumlarda hem maddi hem hukuksal işlemlerle karşı karşıya kalınmaktadır.
 
Peki güvenli e-ticaret paketleri nasıl olmalıdır ?
 
Bu soruyu Neticaret yazılım ve teknik destek ekibine sorduk. Aldığımız cevaplarda ise özellikle ödeme sayfaları ve sunucular üzerinde ciddi güvenlik önlemlerinin alınması gerekliliğiydi. Şimdi dilerseniz güvenli bir e-ticaret paketinde hangi sistemlerin kullanılması gerektiğine bakalım.
 
Güvenli E-ticaret’te Ödeme Sayfaları
 
Güvenli bir e-ticaret sitesinin ödeme sayfaları 128-256 bit SSL şifreleme sistemleri koruma altına alınmalıdır. SSL şifreleme sistemleri internet üzerinde bilgi paylaşımı yapılırken, ilgili verilerin şifrelenerek iletilmesini sağlayan ve uluslar arası geçerliliği olan sistemlerdir. Ağ üzerindeki web uygulamalarında güvenli bir şekilde bilgi aktarımının sağlanabilmesi için kullanılması önemlidir. Özellikle müşterilerin kredi kart, adres, iletişim bilgilerinin korunabilmesi ancak SSL şifreleme sistemleri ile gerçekleşebilmektedir. Bu sistemler verilerin şifrelenerek gönderilmesi sağlamakta ve çözülmesi şu anki teknoloji ile çok büyük yatırımlar yapılsa dahi yüz yılın üzerinde zaman ile gerçekleşebilmektedir.
 
Güvenli E-ticaret’te Sunucular
 
Bir e-ticaret sitesinin sunucusu ne kadar güvenli olursa o sitede yaşanan kapanma, veri kayıpları, tehditler, saldırılar da o denli minimum seviyeye indirilmiş olur. Her internet sitesinde olduğu gibi e-ticaret sitelerinin de bir sunucu hizmeti alması gerekmektedir. Kullanılan sunucularda saldırı ve tehditleri önceden tahmin ederek engelleyebilen Firewall, IPS – IDS sistemlerinin ve veri kayıplarının yaşanmaması için kullanılmakta olan yedekleme sistemi RAID5’in kesinlikle var olması gerekir. Bu sebeple sitelerinizin barınacağı sunucular hakkında bilgi sahibi olmanız güvenli bir şekilde e-ticaret yapabilmeniz önemlidir.
 
İnternette ticaret yani online satış yapmak isteyen işletmelerin, ileride istenmeyen sonuçlar ile karşılaşmamaları için bu güvenlik önlemlerine dikkat etmesi gerekmektedir.
 
 
Toplam blog
: 77
: 1165
Kayıt tarihi
: 07.01.14
 
 

CEO - GSM İletişim ..