Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '20

 
Kategori
Sağlık
 

Neden ortodontik tedavi

Bu haftanın konusu aslında ortodontideki en temel sorulardan birisi. 

Şüphesiz hastalarımızın birçoğunun cevabı “daha iyi bir gülüşe sahip olabilmek için” olacaktır diye düşünüyorum, fakat biz ortodontistler açısından bakıldığında, estetik bizim hedeflerimizden sadece bir tanesidir diyebilirim. 

Peki, ortodontik tedaviler temel olarak neyi hedefler onları açıklamaya çalışalım. 

Dişlerin çene kavsi üzerindeki doğru dizilimleri, hem estetik açıdan daha iyi bir görünüm oluşturmakta hem de dişlerin birbirilerine bakan ara yüzeylerinin çok daha iyi temizlenebilmesini sağlamaktadır. Bu sayede dişler arasında çürük oluşma riskinin ve diş taşları oluşumuna bağlı diş eti problemlerinin önüne geçilmiş olacaktır. Ve iyi bir ağız hijyeni devam ettirildiği taktirde hastalarımız uzun yıllar hiçbir problem yaşamadan kendi dişlerini kullanabilecektir. 

İkinci önemli konu da çeneler arasındaki konum uyumu  ve kapanış ilişkisidir. Alt ve üst çene arasında doğru bir pozisyon olmadığı durumlarda, dişler doğru temaslara gelemezler ve çene ekleminde uzun vadede kalıcı hasarlar oluşabilir. Yani hem çiğneme fonksiyonu doğru şekilde yapılamaz hem de çevredeki kas ve eklem dokuları bu durumdan olumsuz olarak etkilenir. Ve zaman ilerledikçe bütün çiğneme sistemini ve tabii ki dişleri de etkileyen kalıcı hasarlar oluşmaya başlar. Aslında bu durum çoğu kişide hiç fark edilmeyen ve yıllar içinde dişlerin kaybına sebep olan en önemli problemlerden birisidir.

Ortodontik tedaviler bütün bu problemlerin çözümünü sağlayarak, çiğneme sisteminde uzun yıllar kalıcı faydalar sağlayabilmektedir.

Ortodonti uzmanı diş hekimi Eşref Kerem Atamözlü

Instagram : https://bit.ly/2rRpEP6

Facebook : https://www.facebook.com/softdent.com.tr/

E-mail       :atamozlu@gmail.com

 
Toplam blog
: 43
: 53
Kayıt tarihi
: 26.11.19
 
 

Dr. Kerem Atamözlü, 1982 yılında İstanbul'da doğmuştur. İlk orta ve lise öğrenimini Manisa'da tam..