Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '13

 
Kategori
İnternet
 

Neden sosyal medyada olmalıyız?

Neden sosyal medyada olmalıyız?
 

Sosyal medya baktığımızda diğer medya kanallarından daha fazla öneme sahip olmaya başladı günümüzde. Peki biz neden sosyal medyada yer almalıyız. Bugün biraz daha bu konu üzerine sizlerle paylaşımda bulunacağım. Paylaşımlara başlamadan önce belirtmeliyim ki; bu paylaşımı bugüne kadar ki sosyal medya deneyimlerimden derledim. Dedikten sonra da konuma başlayabilirim.
*
-İlk olarak markalar açısından baktığımızda ürünlerini ve markalarını en hızlı ve etkili olarak pazarlayabilecekleri kanaldır. Üstelik bu pazarlamayı ücretsiz olarak gerçekleştirmektedirler. Ayrıca nasıl ki markalar ürünlerini ve kendilerini pazarlayabiliyor ise biz de kendi kişisel markamızı ve imajımı sosyal medya üzerinden kitlelere ulaşacak şekilde pazarlayabiliriz. Bir nevi pazarlama kanalı diyebiliriz. Ama daha hızlı ve etkili bir pazarlama kanalı.-Yenilik yani inovasyonun kullanıldığı en büyük kanaldır. Yeni fikirleri edindiğimiz veya ortaya çıkardığımız bir ortamdır. Diyelim ki kişisel bir sitemiz var ve bunu yaymak için uğraşlarımız sonuçsuz kalıyor. Hiç ummadık bir anda rastlayacağımız bir sosyal medya kanalında değişik ve ilgi çekici inovatif fikirler ile karşılaşabilir ve bir anda milyonlara ulaşabilecek bir ağı oluşturabiliriz.

 

-Fikirlerimizi başkalarıyla paylaşabiliriz. Paylaştığımız bu fikirler sadece bize değil kişilere de başarı sağlayabilir. Ardan ise bize bu fikrimiz ile gurur duymak kalır.

-Sosyal network olayı. Düşünsene tüm dünya ile aynı ortamdasın ve bir çok farklılık görebiliyorsun. Çok basit fikirler edinebilir ve görmek istediğin değişimin kendisi haline gelebilirsin.

-Diğer bir konu sosyal medya pazarlamacısı olmak. Yani yeni bir meslek. artık çoğu şirket sosyal medya pazarlamacısını bünyesine katıyor. Nedeni ise en başta açıkladığım madde!

-Bilgi kaynağı. Dünya bilgi deposunun oldukça fazla bir kısmını içerir. Aynı zamanda da gündelik bilgilere ulaşabileceğimiz çok geniş bir arşiv konumundadır.

-Sadece fikir veren olmazsın aynı zamanda fikir alanda olursun. Yani bakış açını değiştirebilecek yenilikler görebilirsin.

-Hiç olmadı eğlencesine takılabileceğin, arkadaşların ile takipleşip, dürtüşebileceğin bir mekandır.

-Göz önünde olmak hoşuna da gidiyor olabilir. Kiminle ve neredesin tüm çevren öğrensin ve seni konuşsun istiyorsan oda bir seçenektir.

-Hitabetiniz genişler. Nasıl mı takipçilerine onların hoşuna gideceği şekilde hitap etmeniz gerektiği için her kesime ulaşacak ortak bir dil kullanmak önemli. Ardında da bunu gerek iş hayantızda gerek ise sosyal hayatınızda kullanabilirsiniz.
*
Bu ve buna benzer "Sosyal Medyada Neden Olmalıyız?" sorusuna verilebilecek cevap mevcut. Eminim ki bu yazıyı okuduktan sonra sizinde aklınıza gelen onlarca cevap vardır. İşte o cevaplardan dolayı "Sosyal Medyada Olmalıyız."

 
Toplam blog
: 19
: 240
Kayıt tarihi
: 21.11.13
 
 

Hayatta her zaman doğruluğu ve dürüstlüğü savunan, insanlık için çalışmaya özen gösteren, ilke ve..