Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '09

 
Kategori
Güncel
 

Nerde bu devlet!

Nerde bu devlet!
 

Devlet nerede görebiliyormusunuz?..Lütfen iyi inceleyin..


Yüzyılın en büyük sel felaketinden 40 insan yaşamını yitirirken milyon dolarlar değerinde maddi kayıpları olmuştur ülkenin..

Üretime dayalı bir çok iş yerleri felaketin mesai saatleri dışında yaşanması binlerce insanın ölüm faciasını önlemiştir..

Düzenin çarpık, umursamaz ve rantiyel yaklaşımı '99 deprem felaketinde olduğu gibi yaşanan sel felaketinde de tüm çıplaklığıyla sergilemiştir..

Yaklaşık 4 bin ev sular altında kalarak yıllarca birikimlerle satın alınan beyaz eşya, mobilya ve benzeri dayanıklı tüketim malları kullanılamaz hale gelmiş hatta sel sularıyla sürüklenmiş kaybolmuştur..

Ev sigorta poliçe bilinci henüz ülkede yaygınlaşmadığı için kaybolan ve kullanılamaz haldeki malların yerine konulabilmesi için vatandaş zaten ekonomi zorluğu yaşarken yenilemesi mümkün görülmemektedir..

Zarar gören iş yerleri sigorta şirketleri tarafından zararları karşılanmış olsa bile tekrar üretime başlayabilmesi için bir-iki ay gibi sürede ancak toparlanabileceği görülmektedir..

İki ay çalışanların mağduriyeti sözkonusudur..

Peki böyle bir fotografta Devlet nerede?

29 Mart yerel seçimlerinde oy almak uğruna Ak Parti'nin beyaz eşya ve benzer tüketim mallarını dağıtırken bugün bu sel felaketinde nerededir?

Aah bu seçmen, bu vatandaş uykusundan bi uyanbilse!..

Sadece iktidar partisine değil, tüm siyasi partilere ders verebilmesini bi öğrenebilse!..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..