Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '08

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Nişanlı ikramı "ebegümeci dolma"

Nişanlı ikramı "ebegümeci dolma"
 

zahmetli kıymet derecesi


ÖĞRENMEK yaşamak içindir.Yaşamak içinse ;sebatla ’SAFFET ’gönülle iffet gerektir .Bunu artık unutulmaya yüz tutmuş, eskiden genç kızların nişanlılarına ikram ettikleri çok emekle yaparken , sevgiyle sarmaları için bu küçücük yapraklardan yapılan dolmalar; tadı mayhoştur.Sunumunda değerli porselen tabaklarda sunulan güzelim dolmaları yapan var mı? bilmiyorum, babaannem dedeme yaptığını söylerdi…

Ebegümeci sapından tutulunca kaynayan tuzlu suda 1 dk bekletilir haşlanır , kevgire çıkarılır ki üstünden soğuk su geçirilir.Harcı (diğer dolma içlerinin aynıdır.) şemsiyeye benzeyen sapı avucumuzun içinde sapı kolumuza gelmek üzere bırakılır içine iki fındık kadar iç konur, sarılmaya çalışılır.Sapları her bir dolmaya dolanarak tencerenin dibine yerleştirilir tere yağılı su dökülür.Kısık ateşte 20 dk pişirilir.Taze yoğurtla servis edilir.

 
Toplam blog
: 151
: 1010
Kayıt tarihi
: 13.02.08
 
 

Kısaca öğretmen ve öğretenim. Yaşamayı yaşarken öğrenmeyi ilke edinmenin dustur olduğuna inananla..