Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '16

 
Kategori
Üniversiteler
 

NKÜ Tıp Fakültesini birincilikle kazanan oğlumuz Utku Mert Ak, onurumuz oldu

NKÜ Tıp Fakültesini birincilikle kazanan oğlumuz Utku Mert Ak, onurumuz oldu
 

Beyaz önlük bir doktorluk üniforması değildir, aslında bir sorumluluktur. (AK ailesi toplu halde)


2016 Lisans Yerleştirme Sınavında, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesini birincilikle kazanan oğlumuz Utku Mert Ak, fakülte öğrencileri adına gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi:
 
Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Tıp Fakültesi 2016-2017 akademik yılına kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilere beyaz önlükleri törenle giydirildi.
 
Rektörlük Konferans Salonundan gerçekleştirilen “Geleneksel Beyaz Önlük Giydirme Töreni”ne NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şefik Kurultay ve Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Turgut, akademik birim yöneticileri, akademisyenler, öğrenciler ve öğrencilerin aileleri katıldı.
 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından 2016 Lisans Yerleştirme Sınavında NKÜ Tıp Fakültesini birincilikle kazanan Utku Mert AK, fakülte öğrencileri adına konuşma gerçekleştirdi. Ak, konuşmasında şunları söyledi:
 
Sayın Rektörüm,
Sayın Rektör Yardımcılarımız,
Tıp Fakültemizin Saygıdeğer Dekanı,
Akademik birim yöneticilerimiz,
Değerli hocalarımız,
Sevgili öğrenci arkadaşlarım, ailelerimiz ve…
Kıymetli konuklar.
Namık Kemal Üniversitesi, Tıp Fakültemizin 2016-2017 Akademik yılına kayıt yaptırmaya hak kazanan biz öğrenciler için düzenlenen, 
"9. Geleneksel Beyaz Önlük Giyme Törenimize" hoş geldiniz.
Tıp Fakültemizde gerçekleştirilen beyaz önlük giyme töreninde, hekimliğe ilk adımımızı atmanın heyecanını birlikte yaşıyoruz.
“Hekimlik, hiçbir ayrım gözetmeksizin, başka özelliğine bakmaksızın sırf insan olduğu için onu kutsal sayarak, insana yaklaşma sanatıdır."
Böylesine ciddi manevi yükümlülüğü, insani sorumluluğu içerisinde barındıran bir mesleğin adayı olmaktan onur duyuyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle beyaz önlüğümüzü giyiyoruz.
Şimdi, artık bir başka noktaya taşınıyoruz.
Zihinsel olarak da bunun hazırlığını yapmak ve her gün üzerine bir bilgi daha koyarak, hekimlik mesleğinde gelişmek, olgunlaşmak ve kendimizi gerçekleştirmek ana hedefimizdir.
Bugün beyaz önlük giyen biz, tıp öğrencileri, bu bilinçle geleceğe doğru yürüyeceğiz ve bu beyaz önlüğün anlamını, üzerimize aldığımız büyük sorumluluğu, şerefle taşıyacağımıza söz veriyoruz!
"Beyaz önlük bir doktorluk üniforması değildir, aslında bir sorumluluktur" diyen saygıdeğer hocalarımızın öğütlerinden şunu anlıyoruz: 
"Her yönüyle insani, vicdani ve ahlaki olarak öyle bir sorumluluktur ki bunun sorumluluğunu taşıyabilmemiz gerekir."
BUNUN İÇİN GEREKSİNİMİMİZ OLAN DİRENÇ, DAMARLARIMIZDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
Tıp Fakültemize çok kişinin önünde, zorlu bir yarışı kazanarak geldik.
Bize bembeyaz bir önlük emanet ediliyor.
Bunu asla kirletmeyeceğiz! ...
Kendimizi bu toplum için feda etmeye hazırız. Bunun için, yetkin ve donanımlı hocalarımızla, onlardan edineceğimiz engin bilgi ve deneyime de ihtiyacımız vardır. 
ARZULADIĞIMIZ GELECEK BU TEMEL ÜZERİNEDİR...
Kötü alışkanlıklardan uzağız, bize yakın olan; her türlü okumalar ve kendimizi geliştirmek eğilimidir.
O nedenle ailelerimize de seslenmek istiyoruz:
Bu süreçte evlatlarınız olarak bize hep destek oldunuz.
Hep yanımızda oldunuz, bu desteğiniz halen de sürmektedir.
Ailelerimiz, hocalarımız ve biz tıp fakültesi öğrencileri, hiçbir farkı gözetmeksizin yekvücut olarak buradayız.
Burada üniversite, aile ve yurt dayanışmasını temsil ediyorsunuz, sizlere şükranlarımızı sunuyoruz.
YURDUMUZU MİLLETİMİZİ ÖZÜMÜZDEN ÇOK SEVİYORUZ...
Saygılarımla... (Utku Mert AK)
 
"Tıbbiyeli olmak, heyecan ve gurur verici"
 
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Turgut ise "Öncelikle ülkemizin seçkin üniversite öğrencileri arasına girdiğiniz için sizleri kutluyorum. Tıbbiyeli olmak, heyecan ve gurur verici olmasının yanında bilgisizliğin ve hataların insan yaşamına mal olduğu bir meslek olma yönüyle de bazı zorlukları beraberinde getirmektedir. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in desteğiyle Yeni Morfoloji Binasına ve Yeni Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne taşındık. Akademik ve idari kadromuz olarak her zaman sizlerin yanında olup, iyi bir üniversite hayatı geçirmeniz ve her zaman en iyi tıp eğitimi almanız için üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapma gayretinde olacağız" sözlerine yer verdi.
 
"Onurlu bir mesleğin ilk basamağına adım attınız"
 
NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ise, "Onurlu bir mesleğin ilk basamağına adım attınız. Bu adımı attığınız ilk günden itibaren iyi bir hekim olmanızı temenni ediyorum. Yeryüzünün en değerli olan varlığı olan insanın sağlığı, gelecekte sizlerin sorumluluğunda olacağı ulvi bir göreve talipsiniz. İyi bir doktor olmak için öğrencilerimizin ilk yıllarından itibaren azimle çalışarak ileri düzeyde bilgi birikimi ve mesleki beceri edinmekle kalmamalı, sürekli bir ilerleme içinde olan tıp alanındaki gelişmeleri yakından takip ederek kendilerini geliştirmeleridir. Bizlerin de idareci olarak en önemli görevimiz sizlerin en iyi şekilde eğitimlerinizi tamamlayarak ülkemizin sağlık neferleri arasına katılmanızı sağlamaktır. Bugüne kadar 2 Morfoloji Binası ile Araştırma ve Uygulama Hastanesi kazandırdık. Kaliteli bir eğitim alabilmeniz için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz" dedi.
 
Açılış konuşmalarının ardından NKÜ Tıp Fakültesini kazanan öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi. Beyaz önlüklü Tıp Fakültesi öğrencilerinin topluca "meslek sözü verdikleri" tören, alkışlarla sona erdi.(MİLLİYET.COM.TR haber sitesinde de yer alan bu haber, AK ailesi olarak bizi onurlandırdı, ilginize çok teşekkür ediyoruz. A.AK)
 
Toplam blog
: 276
: 1102
Kayıt tarihi
: 19.11.12
 
 

Evli, 2 evlat babası, 1965'te doğdu, inançlı, müziksever, insansever, yurtsever, iyi yüzer, ünive..