Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '08

 
Kategori
Tarih
 

Nostradamus ve Atatürk

Nostradamus ve Atatürk
 

Nostradamus


Atatürk'ün ileri görüşlülüğü hepimizce bilinen bir özelliğidir. O'nun bu özelliği akıllıca tespit edilmiş gerçeklere dayanır.

Pek benzer olmasa da bazı insanlar da gelecekle ilgili bir takım öngörülerde veya varsayımlada bulunurlar. Onların bu durumlarının akla dayanır bir özelliği yoktur. Daha çok gizemli dayanakları vardır. Kahin veya medyum olarak bilinirler.

Dünyanın en ünlü kahini olan Nostradamus, I. Dünya savaşı, Kurtuluş savaşı ve Atatürk'ün yaptıklarıyla ilgili de kehanetlerde bulunmuş. İnternetde gezinirken bu durumu bildiren bir çok haber ve siteye rastladım. Sizinle paylaşmak isiyorum.

Mondros antlaşması imzalandıktan sonra İstanbul'un işgal edildiği günlerde son görev yeri Suriye cephesinden İstanbul'a dönen Mustafa Kemal, düşman gemilerini Dolmabahçe önlerinde görünce büyük bir üzüntüye kapılmış ve ağzından şu sözler dökülmüştü:

'' Geldikleri gibi giderler''

Kurtuluş savaşı kazanılmış, işgalciler gerçekten de geldikleri gibi gitmişlerdi. Bu durum, 16 yy.da Kahin Nostradamus'un, 1565 yılında yayınlanan tarihi olaylar, savaşlar ve keşiflerle ilgili kehanetlerinin açıklandığı CENTURİEN adlı kitabında konuyla ilgili bir kehanette belirtilmiş.

İnanılmaz kehanet şu dörtlükten oluşuyor:

Kongre Başkanını tutan devlet adamları
İşgal kuvvetlerince sürülecek Malta'ya
Girilmiş İstanbul'a alınmış Rodos adası
Ama geldikleri gibi gidecekler sonunda...

Dörtlükte, son mısranın Mustafa Kemal'in ünlü sözüyle birebir aynı olması ve birde son Osmanlı Mebusan Meclisinin dağıtılması sonucunda milletvekillerinin tutuklanıp Malta'ya sürgün edilmesi de bildirilmiş.

Ortada inanması çok zor bir durum olduğu gerçek. Bir arkadaşımız Nostradamus ile ilgili aşağıdaki verdiğim sayfasında biraz daha geniş bilgi vermiş.

Saygılarımla...

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=60571

 
Toplam blog
: 152
: 10713
Kayıt tarihi
: 16.08.07
 
 

TARİH ÖĞRETMENİ MEB DENİZLİ  AĞRI AFYON  ..