Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Temmuz '15

 
Kategori
Edebiyat
 

O anlatıyor

O anlatıyor
 

O anlatıyor…

Ben eski taştan merdivenleri çıkıyorum. Hiç kimseler kimseyi görmeden, kimseler bir şey işitmeden, herkes hiçbir şeyi fark etmeden yavaş, yavaş çıkıyorum.

Karşıma tanımadığım, adlarını bilmediğim ağaçlar çıkıyor. Ne olduğunu tahmin edemediğim meyveler… Tam anlamıyla doğmamış, kırgın renkli çiçekler görüyorum. Ölüler sesleniyor tanıdık. İçimi bilmediğim bir umut sarıyor.

 

O anlatıyor…

Henüz ifade edilmemiş şeylerden bahsediyor. Bir ırmak gibi akıyor. Bazen bağrı yanık bir türkü mırıldanıyor. Bazen hırçın bir şelaleden düşen besteler dinliyorum. Huzurlu yanlarımı hediye ediyorum. Anlatılanlara söz bir şey eklemez bazen biliyorum. Bir sisli duman kaplıyor gözlerimi. Susuyorum.

 

O anlatıyor…

Bir şikayeti kalmıyor özlemlerin. Azalıyor hüzünler. Yalnızlığı fırlatıp atıyorum karşımdaki denizin derinliklerine. Sevgi keşke o saf haliyle kalabilseydi diye geçiriyorum içimden.

 

O anlatıyor...

Görünmez çiçekler hediye ediyor. Sararıp soluyor, öfkeli yanlarım. Çıkıp gidiyor acılarım. Eğilip bükülüyorum. Bütün yarım kalmışlıklarımla, yaşanmamışlıklarımla, söylenmemiş sözlerimle hiçbir yerdeydim. Orada sevmek; ait olmadan, sahip olmadan, ruhları birbirleriyle boğuşturmadan, özgür bırakıp salıvermekti. Sevmek her şeye rağmen sevmekti. Sevmek, hiç beceremediğimiz şeydi.

 

O anlatıyor…

Bir çok deneyden geçmiş bir yolcu geçiyordu uzaktan. Acılarını, deneyimlerini gönül süzgecinden geçirmiş, kendi ruhu ve varlığı için, kendisi için olgunlaşma sürecinin bütün kazanımlarını yüzüne, yüreğine serpiştirmiş bir yolcu. Öylesine kısa ki bizim için bu zaman dilimi. İnsan kendisinin ne kadarını anlatıp anlayabilirdi ki? İnsan kendisinin ne kadarını yaşayabilirdi? Zaman sınırlı, zaman katı, söz dinlemez, halden anlamaz, zaman soldurmak zorunda gülleri, resimleri, her şeyi.

 

O anlatıyor…

Denize bakıyorum. Deniz şefkatli elleriyle siliyor yüzümü. Ağlamıyorum oysa. Sadece sözlerimi çalıyor hüzün. Susuyorum. 

 
Toplam blog
: 271
: 606
Kayıt tarihi
: 16.05.08
 
 

Güzel sanatlar fakültesi Müzik bölümüne gitmeme rağmen, fakülte sonunda yıllardır yaptığım turizm..