Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '12

 
Kategori
Futbol
 

Ofsayt mağduru Beşiktaş

Ofsayt mağduru Beşiktaş
 

Melo ve Halil'in Beşiktaş'a attığı goller ofsattı.


Bu yıl ilk kez düzenlenen Süper Final'e Beşiktaş'a yapılan hakem hataları damgasını vuruyor. Beşiktaş'ın yenildiği 2 maçtada hakemler tarafından mağdur edilmesi zaten az olan şampiyonluk şansını bitirirken 2. olup Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı elde etmesi mucizeye 3. olup Avrupa Ligi'ne gitme hakkı elde etmesi ise zora girdi.

Süper Final'in ilk maçında Galatasarayla karşı karşıya geldi. Mutlak kazanmak isteyen Beşiktaş 26. dakikada Melo'nun 34 cm ofsayttan attığı golle tüm hesapları bozulmuştu. Çünkü bu maçta beraberliğin Beşiktaş'a bir yararı olmayacağı için artık Beşiktaş'a 2 gol lazımdı. Evinde oynuyordu ve hakem hatasıyla gol yemişti. Bu kadar olumsuz faktörler futbolcuları olumsuz etkiledi ve Beşiktaş maçtan 2 - 0 mağlup ayrıldı. Halbuki o dakikada o gol verilmemiş olsaydı Galatasaray'ında mutlak galibiyete ihtiyacı olduğu için oyunun seyri tamamen değişecekti. Her iki takımda açık oynayacaktı. Beşiktaş'ın o maçı kazanma ihtimali tabiki de vardı. Olan Beşiktaş'ın 3 puanına olmuştu. Bu yüzden taraftarda sahaya girince 2 maç seyircisiz ceza alması da bu işin tuzu biberi oldu. Psikolojisi bozuk olan bir futbolcu her zaman kırmızı kart görmeye hazırdır. Hilbert'in kırmızı kartıda aynen bu şekilde oldu. Bu açıdan bakıldığında bir ofsayt golünün Beşiktaş' için çok  şeye mal olduğu anlamına geliyordu.

Süper Final'in 2. haftasında ise şampiyonluk şansı kalmayan ancak 3. olup Avrupa Ligi'ne gitmek isteyen  Beşiktaş ve Trabzonspor karşı karşıya geldi. İlk yarı kötü oynayan Beşiktaş 2. yarıda oyuna ortak olup pozisyon bulmaya başlamıştı. İşte tam oyun ortadayken  her iki takımda her an gol atabilecekken 68. dakikada bu kez Halil Altıntop'un 32 cm ofsayttan attığı golle 1 - 0 öne geçti ve maç böyle bitti. Maç boyu durgun olan Beşiktaş tam kendine gelip atak oynamaya başlamışken yine bir ofsayt golüyle yıkıldı. Daha sonra beraberlik için uğraşsa da yenilerek Trabzonsporla aradaki farkın 3'e çıkmasına engel olamadı. Böylece Avrupa Ligi yolundaki rakibe yenilerek Avrupa kupalarına katılmayı zora sokmuş oldu.

Süper Lig'de 2 maçta da aynı takım ofsayttan yediği gollerle maçlarını kaybediyor. Sonuçta bu maçlar takımların önümüzdeki sene Avrupa kupalarına katılma hakkını ve derecesini belirleyen maçlar. Bu önemli maçlarda bu şekilde aynı takıma maç üst üste hata yapılması hem takımı puan durumunda zora sokuyor hemde  bundan sonraki maçları içinde psikolojisini ister istemez olumsuz etkiliyor.

Futbolda yıllardır tartışılan ve önüne geçilmeyen yada futbolun heycanı burda diye geçilmek istenmeyen hakem hataları takımların emeklerinin boşa gitmesine neden oluyor. UEFA'nın hakem hataları olmazsa futbol daha az konuşulur ve değerini kaybeder diye düşünmesi ve teknolojiden yararlanmak istememesi çok saçma. Son zamanlarda gündeme gelen masa hakemi uygulaması biran önce hayata geçirilmeli ve maçlardan sonra hakem hataları değil oynanan futbol konuşulmalı ve hakeden kazanıp emeğinin karşılığını almalıdır.

 
Toplam blog
: 138
: 10449
Kayıt tarihi
: 03.06.10
 
 

Müzik dinlemek (Türkçe Pop) ve futbol maçı (özellikle Beşiktaş maçları) izlemekten hoşlanıyorum. ..