Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

09 Ocak '18

 
Kategori
Güncel
 

Öğrencisini Taciz Eden Öğretmenden Şeriat Mahkemesi Talebi

Öğrencisini Taciz Eden Öğretmenden Şeriat Mahkemesi Talebi
 

Sabi supyana sarkıntılığı bırakın, günah çukuruna dalmayın.


Bu cahili kim öğretmen yaptıysa, kalemi kırılsın diyeceğim. Ama nerden bilsinler, kâfi sanmışlar diplomayı, kabak çıkmış kafa yapısı… Bunun gibileri araştırmadan, öğretmen bilip çocuklarını emanet eden aileler ne kadar bedbahttırlar.

Öğrencisini taciz eden öğretmen utanmadan “Ben onunla evlenirim. Şeriata göre dört kadın alma hakkı var. Şeriata göre de yargılanırım” demiş. Aklınca şeriata göre aklanacağını sanıyor. Bre cahil ne çok yanılıyorsun. Şeriata göre dört kadınla hangi durumlarda evlenilir? Sabi supyana sarkıntılığın cezası nedir? Senin gibi hadsizlerin hak ettikleri nelerdir? Kurnazlık yapacağına al Kur’an’ı eline oku, bir iyice anla, kavra…

Müslüman bilinen ülkemin erkekleri işlerine geldi mi, “şeriata göre dört kadın alma hakkım var ”deyip,  yeni yetmelerin peşinde koşuyorlar. Yıllarca kahırlarını çeken evdeki hatunlarının hakkını unutuveriyorlar. Önce bir evdekinin kıymetini bilin, Allah’ın buyruğuna göre kocalık edin. Sevgili Peygamberimizin “Kadınlar size Allah’ın emanetidir” sözü doğrultusunda emaneti gözetin, sonra zaten gereksiz tartışmalara girmez ve huzursuz olmazsınız.

İslam şeriatına göre dört kadın niçin alınır, hangi durumlarda haktır, mukaddes kitabımızı okuyun. Doğrusunu ölçüsüne göre öğrenin. Öncelikle savaş sırasında, zorda kalan kadının iffetini, namusunu korumak için ve geçimini sağlamak için, yani kadının iyiliği için böyle bir hak tanımış size Mevla’m. Üstelik aldığınız dört kadın arasında ayırımcılık yapmaksızın, her birini aynı hoşlukta tutarak, hiç eza etmeyerek geçimini sağlamanız buyrulmuş. Müslümansanız Hak’tan yana yollara edeplice yönelin, uçkurunuzda olmasın aklınız.

Ha, şeriatı kafanıza göre günümüze uyarlıyorsanız, şöyle yapabilirsiniz. Mahallenizde kocası ölmüş, çocuklarıyla zor durumda kalmış, herkesçe yanlış yorumlanmış kadın varsa ve evdeki hanımınızda rıza gösteriyorsa; yüreğinize, bileğinize güven duyuyorsanız şeriata göre evlenin. O kadına ve çocuklarına da sahip çıkın, yoksa nefsiniz farklılık istiyor diye yanlış haltlar yiyip, şeriatı bahane etmeyin. Vebali büyük olur.

Ayfer AYTAÇ – ayferaytac.com

 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..