Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '12

 
Kategori
Eğitim
 

Öğrenciyi Başarıya Taşıyan Faktörler

Öğrenciyi Başarıya Taşıyan Faktörler
 

  Öğrenciyi başarıya götüren plan ve programın adı hedeftir.Ulaşılması düşünülen nokta hedeftir.Hedefe ulaşmak ve sağlıklı hedef oluşturmak öğrencinin kendini tanıması ile mümkündür.Öğrencinin istediği üniversite ,istediği fakülteye girmesi hedeftir.

  Öğrencinin neyi ne zaman yapacağını gösteren programöğrenci için güçtür.Amaç ve hedef motive olmak öğrenci için önemlidir.Öğrencinin hayallerinin bir kağıda yazılıp odaya asılması ve görünür yerde olması öğrenci için hedefinin anlamlı hale gelmesi demektir.

   Hedefi belirlemek başarı yolunda atılacak ilk adımdır.Hedef koymak ,ilerisi için ,nerede olmak istediğimizi kesinleştirmektir.Hedefi olan öğrenciler hedeflerine odaklandıkları için hedefe ulaşma ihtimalleri her zaman yüksektir.Hedefi olmayan kişiler çalışmaktan zevk almazlar ve nereye gidecekleri belli olmadıkları için dersten sıkılırlar.

   Hedef ,gelecekte ne yapmak istediğimizi bugünden karar vermektir.Hedefi belirleyen kişinin taşıması gereken özellikler şunlardır

1-Hedefin bedelini taşımaya hazır olmaları gerekir.

2-Hedefi olan kişinin kendisinde özgüveni olmalıdır.

3-İdealist,azimli,sabırlı,iradeli ,samimi iyi bir psikolojiye sahip olmalıdır.

4-Zorluklara,sıkıntılara,zahmetlere ve yorgunluklara hedefi için seve seve katlanmalıdır.

5-Nerede ne zaman ,nasıl hareket etmesi gerektiğini bilmelidir.

  Hedefine ulaşmanın en kolay yolu kişinin kabiliyetine uygun, doğru ve güzel bir hedef belirlemesidir.Hedef belirleyecek kişi yeteneklerini doğru olarak bilmelidir.

   Hedefinize kesinlikle sinirliyken karar vermeyin.Kararınız 24 saat geçmeden hedef haline getirmeyin.Karar verirken kendinizi oldukça rahat ve stresten uzak bir zamanda karar verin.Başkalarına danışmadan karar vermeyin.Bir şeyin önemine kesinlikle karar verdiysenizve inandıysanız kimseyle görüşmenize gerek yoktur.

6-Aşırı duygusal değil mantıklı olmalıdır.

7-Hedefe sonda ulaşacağını bilmelidir.Bu yüzden sabretmesini bilmelidir.

 
Toplam blog
: 285
: 4026
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

      Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde Fizik öğretmenliği bölümünden..